kijktips,  reviews

Kijktip: Schone handen

Vandaag heb ik weer een film recensie voor jullie. Het is al een wat oudere film dus misschien ken je hem al maar ik ontdekte hem pas gister avond en ik vind de film zeker de moeite waard om met jullie te delen. Namelijk de film: Schone handen.

Algemene informatie:

  • Titel: schone handen.
  • Regie: Tjebbo Penning.
  • Speelduur: 108 minuten.
  • Jaar: 2015.
  • Genre: Thriller, drama, misdaad.
  • Cast o.a: Jeroen van Koningsbrugge, Thekla Reuten, Teun Kuilboer, Angela Schijf, Bente Fokkens, Nino den Brave, Cees Geel.

Ik heb deze film gekeken op Netflix.

Waar gaat de film over?

De film gaat over het gezinnetje: Eddie, Sylvia en hun twee kinderen. Eddie zit in de drugswereld en zijn vrouw Sylvia weet daar van maar wat hij verder allemaal doet, weet zij niet zoveel van. Hun kinderen denken dat hun vader handelt in visnetten. Op een dag is het gezin op het strand en word Eddie gebeld en moet hij direct weg. Een paar dagen later doet de politie een inval bij Eddie en Sylvia’s huis vanwege een liquidatie die plaats vond in de uren dat Eddie weg was gegaan op het strand. Vanaf dat moment ging het alleen maar slechter. Sylvia wil dat Eddie stopt maar hij zegt dat hij niet zo maar even dat wereldje uit kan stappen. Later in de film draait Eddie helemaal door en besluit Sylvia om met de kinderen verder te vluchten. Komt alles goed of is dit gezin niet meer te redden?

Mijn mening:

Ik vond dit echt een super leuke film! Normaal heb ik dat nooit zo met Nederlandse films en al helemaal niet in dit genre. Ik vond de film ook totaal niet voorspelbaar en dat maakte hem leuk tot de laatste seconde. Het is ook gewoon heel mooi in elkaar gezet. Misschien komt dat ook door Jeroen van Koningsbrugge want ik vind hem echt super. Ik vind deze film dus zeker een echte aanrader! Echt gaan kijken als je hem nog niet gezien hebt.

Hebben jullie deze film al eens gezien? Zo ja, wat vond je er van? Zo nee, ga je hem kijken?

10 reacties

Geef een reactie

%d