Mijn avonturen,  vrachtwagen

“ Je rijdt maar op een bakwagen “

Je hebt natuurlijk verschillende soorten vrachtwagens, bakwagens, trekker opleggers, lzv’s maar er word zo vaak minderwaardig over een bakwagen. Omdat je de kleinste in de categorie bent natuurlijk maar waarom?

Ik krijg vaak de opmerking dat ik op een busje rij of dat ik mezelf geen chauffeur mag noemen omdat ik op een bakwagen rij, vaak is het natuurlijk gewoon voor de grap maar ik snap de grap niet.

Ondanks dat ik ” maar ” op een bakwagen rij, heb ik ook last van dode hoeken, ik kan niet normaal een bocht nemen zoals ik met mijn personenauto doe want daar ben ik in mijn bakwagen te groot voor , ik moet ook denken om mijn uitzwaai. En omdat je op een bakwagen rijdt, word je natuurlijk ook sneller ingezet op de binnenstad. Ik moet net zo alert zijn in een bakwagen als dat ik dat op trekker oplegger doe, en ja, ik mag en kan daar over meepraten want ik heb ook een poos met trekker oplegger gereden. Maken die ene meters meer nou echt uit? Een bakwagen mag max 12 meter zijn. Een trekker oplegger max 16.50 en een combi max 18.75, in nederland zie je hier natuurlijk het meest bakwagens en trekker opleggers dus is er een verschil van 4,5 meter. Moet je om die 4,5 nou iemand kleineren en de grond in trappen? Dat dacht ik niet.

Vaak kan ik de “grapjes” wel hebben en lach ik het dom weg maar ik wou toch even deze blog schrijven om te delen dat je grapjes echt niet perse nodig zijn. We zitten in hetzelfde werk en ongeacht bij welk bedrijf we rijden, zijn we allemaal collega’s van elkaar en helpen we elkaar als het nodig is.

Dus wat ik hier mee wil zeggen: wees gewoon lief tegen elkaar, maak elkaar niet belachelijk met op wat voor auto we rijden, grote/merk, we delen allemaal één gezamenlijke passie en dat is het rijden.

13 reacties

Geef een reactie

%d