“ Je rijdt maar op een bakwagen “

Je hebt natuurlijk verschillende soorten vrachtwagens, bakwagens, trekker opleggers, lzv’s maar er word zo vaak minderwaardig over een bakwagen. Omdat je de kleinste in de categorie bent natuurlijk maar waarom?

Ik krijg vaak de opmerking dat ik op een busje rij of dat ik mezelf geen chauffeur mag noemen omdat ik op een bakwagen rij, vaak is het natuurlijk gewoon voor de grap maar ik snap de grap niet.

Ondanks dat ik ” maar ” op een bakwagen rij, heb ik ook last van dode hoeken, ik kan niet normaal een bocht nemen zoals ik met mijn personenauto doe want daar ben ik in mijn bakwagen te groot voor , ik moet ook denken om mijn uitzwaai. En omdat je op een bakwagen rijdt, word je natuurlijk ook sneller ingezet op de binnenstad. Ik moet net zo alert zijn in een bakwagen als dat ik dat op trekker oplegger doe, en ja, ik mag en kan daar over meepraten want ik heb ook een poos met trekker oplegger gereden. Maken die ene meters meer nou echt uit? Een bakwagen mag max 12 meter zijn. Een trekker oplegger max 16.50 en een combi max 18.75, in nederland zie je hier natuurlijk het meest bakwagens en trekker opleggers dus is er een verschil van 4,5 meter. Moet je om die 4,5 nou iemand kleineren en de grond in trappen? Dat dacht ik niet.

Vaak kan ik de “grapjes” wel hebben en lach ik het dom weg maar ik wou toch even deze blog schrijven om te delen dat je grapjes echt niet perse nodig zijn. We zitten in hetzelfde werk en ongeacht bij welk bedrijf we rijden, zijn we allemaal collega’s van elkaar en helpen we elkaar als het nodig is.

Dus wat ik hier mee wil zeggen: wees gewoon lief tegen elkaar, maak elkaar niet belachelijk met op wat voor auto we rijden, grote/merk, we delen allemaal één gezamenlijke passie en dat is het rijden.

13 Reacties op ““ Je rijdt maar op een bakwagen “”

 1. Jeetje, ik wist niet eens dat er verschil zat in de vrachtwagens. Oeps! Ik leer nog eens wat van je blog! 😉 En ja, wat Henk zegt: het klinkt als compensatiegedrag die grapjes. 😉

  Like

 2. waarom hebben die heren het nodig om kleinerende grapjes te maken?? het is maar een vraagje ( ik weet wel een antwoord, maar ik ben een dame 🙂
  Het is gewoon heel stoer dat jij uberhaupt op zo’n auto durft te rijden. En je blogt er nog eens leuk over ook.Dat zeggen die “heren” je niet na!

  Like

 3. haha ben het met Henk eens!! Jeetje, dat zelfs de heren (want ik neem aan dat het over het algemeen heren zijn) zich met dit soort gedrag bezig houden? Goed dat je er wat van zegt.

  Like

 4. Joh ken het gevoel, laat ze, het zal altijd zo blijven, dit zegt meer over hun dan over ons, wij ( die alle in het bezit zijn vanC ,CE) we hebben allemaal examen moeten doen en je voelt je het lekkerste en gelukkig war bij jouw past wat een ander daar van vind, boven gaan staan, jij vind dat je heerlijk met de bakwagen overweg kan, lekker blijven doen ene pop we hebben ook nog de C1
  Lekker op je wagen blijven rijden, boeiend wat een collega zegt, gewoon zielig, groetjes xxxxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: