kijktips,  reviews

Film: Hotel Mumbai

Hey iedereen! Vandaag heb ik weer eens een kijktip voor jullie. De film verteld een waargebeurd verhaal. Zulke films spreken mij altijd direct aan. Het is wel een heftige film! De film gaat over de aanvallen in Mumbai in 2008. Ik was toen zelf 8 jaar dus het is niet zo gek dat ik het verhaal niet ken. Des te meer schrok ik er van dat dit gewoon allemaal waargebeurd is..

Waar gaat de Film, Hotel Mumbai over:

Zoals ik net al zei, de film gaat over de aanvallen in Mumbai in 2008. Deze film richt zich vooral op het iconische Taj Mahal Palace hotel in India. Een groep jonge terroristen vallen het hotel binnen en beginnen wild om zich heen te schieten. Zonder pardon. In het hotel worden er ruim 68 uur, veel mensen gegijzeld. Je hoort schoten, er vallen doden, mensen zijn in paniek en de werknemers van het hotel zorgen er voor dat het dodenaantal niet nog hoger oploopt. De film speelt zich af door de ogen van de terroristen, de werknemers van het hotel, de gasten die er verblijven, politie en geliefden van de terroristen.

Trailer van de film: Hotel Mumbai

Bij de aanslagen in Mumbai op 26 november 2008 vielen er zeker 174 doden en 308 gewonden. Op dat moment waren er 10 aanslagen op verschillende plaatsen, zoals het het ziekenhuis, politiebureau en treinstation. De aanslagen werden door tien à vijfentwintig terroristen uitgevoerd.

Hotel Mumbai richt zich dus specifiek op de aanslag in de Taj Mahal Palace hotel.

Mijn mening over de film:

De film heeft mij van het begin tot het eind geboeid! Ik vind het ook goed dat er een film is gemaakt over dit stukje zwarte geschiedenis want ik had geen flauw idee dat dit gebeurd is. Super heftig! Ik vond het acteerwerk ook super goed. Echt heel realistisch. Ik vond dit dus zeker een sterke film en ik zou hem je aanraden om hem te gaan kijken als je dit nog niet gedaan hebt. Maar ik kan je wel alvast zeggen dat het een heftige film is!

Informatie over film Mumbai:

  • Regie: Anthony Maras
  • Speelduur: 135 minuten
  • Genre: Drama, geschiedenis, waargebeurd, thriller
  • Releasedatum: 18/09/2019
  • Cast: Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi, Tilda Cobham-Hervey, Anupam Kher en Jason Isaacs
  • Ik heb deze film gekeken op Netflix maar je je kunt hem ook kijken via Pathé thuis (2022)

Heb jij deze film al gezien of spreekt deze film je totaal niet aan?

3 reacties

  • Rory

    Ik heb ‘m destijds voorbij zien komen, maar het leek mij te heftig. Dat soort films hebben echt een directe invloed op hoe ik mij voel. Zo heb ik vorige week, terwijl ik wist dat ik het niet moest doen, de docu-film ‘Overgave’ gezien (Google maar eens). Een prach-ti-ge weergave van intens verdrietige momenten, maar op zo’n manier dat de maakster echt een monument heeft gemaakt voor haar overleden vriendin. Heel erg heftig. Dat blijft mij dan (te) lang bij. Maar het is een oprechte aanrader. Zelden zo’n mooi eerbetoon gezien. En totale kwetsbaarheid. De tranen springen mij nu weer in de ogen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: