dagje weg,  reizen

High tea bij Alpacaboerderij Lemelerveld

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer een high tea tip voor jullie. Alhoewel het geen echte high tea is misschien zoals jullie die gewend zijn. In deze blog ga ik jullie er meer over vertellen. Zoals de titel al verklapt, het is op een alpaca boerderij maar er was nog zoveel meer. Lezen jullie mee?

Op de alpacaboerderij

Aankomst

Door wegafsluitingen waren wij ietsjes te laat aangekomen bij de alpaca boerderij. Toen we aankwamen, zagen we gelijk een bordje met dat we de auto’s aan de weg moesten parkeren. Zo gezegd, zo gedaan en een mini stukje naar de tuin gelopen. Toen we de tuin inliepen, stonden er verschillende bankjes en stoeltjes waar je kon gaan zitten. Wij hadden achteraf gezien een heel mooi plekje uitgekozen, een picknick tafel in de hoek.

Thee arrangement

Veel te zien op de Alpaca boerderij

Wij gingen natuurlijk achterin de hoek zitten, daardoor hadden wij al gezien dat er nog veel meer dieren waren. Ik zei tegen Muriël: “ Aah, kijk, schildpadden en uh.. nog wat anderen dieren waarvan ik geen flauw idee heb wat het zijn.” En toen zei de eigenaar al: Dat zijn stinkdieren. En die waren zo lief want ze waren nog maar 5 weekjes. Die wil ik nu ook. En er waren mini kittens en katten en zwijntjes, honden en schildpadden dus en natuurlijk ook Alpaca’s, je zou ze bijna vergeten lol.

Dieren

Tea Deluxe van 120 minuten

Wij hadden gekozen voor de Tea deluxe van 120 minuten. We deden het gewoon voor de tijd vooral. Er waren nog andere pakketten €35,- en €22,50. Lemelerveld is voor ons een uur heen en een uur terug, vandaar dat we er voor hebben gekozen om voor het grootste pakket te gaan, met de meeste tijd dus. We kregen twee rieten mandjes met van alles er in en natuurlijk een kan met heet water en we hadden keuze uit verschillende theezakjes, met een leuke, bijpassende alpaca mok. In de ene mand zaten snoepjes, lolly’s, toffee’s, spekjes en nog meer soorten zoetigheden. En in de andere mand zaten verschillende soorten koeken, gevulde koek, roze koek, suikerwafels etc. Ook hadden we nog kleine zakjes popcorn. Het was wel duidelijk dat je eigenlijk meer voor de tijd betaald. Het is leuk voor erbij hoor die mandjes met lekkers maar je moet dus geen volwaardige high tea of iets verwachten. Een echte high tea zoals je hem kent is verboden, vandaar dat hij op deze manier word aangeboden.

Steun de medische opvang

Deze arrangementen zijn niet voor niets. Met jouw bezoekje aan de alpacaboerderij, steun jij namelijk de medische opvang. Ik vind de aanpak van deze boerderij heel goed. Met het arrangement zit je gewoon gezellig tussen de dieren en ze gaven goede instructies hoe je ze moet aaien. Tussen de thee door kwamen er ook een paar feitjes en weetjes en op de site van Alpacaboerderij staat ook dat ze bijvoorbeeld niet met de alpaca’s lopen. Je wil ze niet tot last zijn, je bent gewoon gezellig bij hun op visite. Maar goed, op deze boerderij worden dus verschillende dieren opgevangen. De alpaca’s zijn ook gekomen door een medische hulpvraag en zijn er al van kleins af aan. Natuurlijk zorgt het hebben van een opvang voor veel kosten, daarom steun jij met jouw bezoekje aan de boerderij de opvang.

Selfie time

Zeker een bezoekje waard!

De alpacaboerderij is zeker een bezoekje waard. Ik hoorde alleen wel van de eigenaar dat ze gaan emigreren dus ik heb geen flauw idee hoelang het nog mogelijk is om een arrangement te boeken. Mocht dit je leuk lijken, reserveer dan gelijk een bezoekje. Het was super leuk om tussen zoveel verschillende dieren te zitten en er was ook gewoon een fijne, huiselijke sfeer ofzo? Ik voelde mij in ieder geval heel erg welkom. Deze mensen hebben het hart op de juiste plek, zeker voor de dieren. Dat kon je echt aan alles merken!

Klik Hier om de tiktok van het bezoekje te bekijken.

Zijn jullie wel eens naar een alpaca boerderij geweest? Laat het weten in de reacties.

10 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: