vrachtwagen

Chauffeur, eenzaam beroep?

Veel mensen denken dat chauffeur zijn een eenzaam beroep is. In deze blog leg ik jullie uit waarom dat maar net is wat je er zelf van maakt.

Tuurlijk zit je de hele dag of nacht alleen in je cabine maar dat betekent niet dat je geen contact meer hebt met de wereld en dat je heel erg eenzaam bent.

Als ik overdag rij en ik doe mijn rondje binnenstad dan verplaats ik de vrachtwagen eigenlijk maar een paar meter steeds. Ik ben dan de hele tijd in contact met de mensen in de winkels. En omdat ik dat rondje een jaar heb gedaan, praat ik daar heel veel mee. Ik vertel die mensen over mijn privéleven zoals wanneer ik op vakantie ga, wat ik in het weekend heb gedaan en wanneer ik examens heb etc. En dat onthouden ze dan ook altijd goed. Zo fijn! Ik heb dus echt een band opgebouwd met al deze klanten. En dat is bij elke klant zo waar ik overdag kom. Dat zijn voornamelijk postkantoren zoals: de Jumbo, Albert Heijn en Primera’s.

Klanten waar ik ‘s avonds kom, zijn meestal grote bedrijven / webshops, daar kom ik regelmatig, ligt maar net aan welke route ik heb. En die spreek je dan ook regelmatig en eigenlijk weet je dat ook alles van elkaar en is het gewoon leuk als je daar weer na zo’n bepaalde tijd komt.

Als ik ‘s nachts rij, rijden er ook heel veel andere collega’s en daar bel ik dan dus mee. De tijd vliegt dan voorbij, zo fijn!

Ook op het depot zijn de mensen wel in voor een praatje. Zowel de chauffeurs als de medewerkers daar.

De meeste van ons hebben ook nog een ouderwets bakkie. Als we achter elkaar aanrijden een heel stuk kunnen we dus via ons bakkie gratis praten. Als je die knop aan de linkerkant ingedrukt houdt, kan je dus met elkaar praten.

Een chauffeursleven is dus helemaal niet zo eenzaam als de meesten denken. Het is maar net wat je er zelf van maakt, je kan ook zo snel mogelijk laden/ lossen en met niemand praten. Maar wanneer Mandy kan praten, doet ze dat ook zeker wel! Het moet ook leuk blijven. Soms brengt al dat praten me ook wel eens in moeilijkheden want ik sta natuurlijk wel op tijd.

Zou jij je eenzaam voelen als je chauffeur zou zijn?

29 reacties

Geef een reactie

%d