Chauffeur, eenzaam beroep?

Veel mensen denken dat chauffeur zijn een eenzaam beroep is. In deze blog leg ik jullie uit waarom dat maar net is wat je er zelf van maakt.

Tuurlijk zit je de hele dag of nacht alleen in je cabine maar dat betekent niet dat je geen contact meer hebt met de wereld en dat je heel erg eenzaam bent.

Als ik overdag rij en ik doe mijn rondje binnenstad dan verplaats ik de vrachtwagen eigenlijk maar een paar meter steeds. Ik ben dan de hele tijd in contact met de mensen in de winkels. En omdat ik dat rondje een jaar heb gedaan, praat ik daar heel veel mee. Ik vertel die mensen over mijn privéleven zoals wanneer ik op vakantie ga, wat ik in het weekend heb gedaan en wanneer ik examens heb etc. En dat onthouden ze dan ook altijd goed. Zo fijn! Ik heb dus echt een band opgebouwd met al deze klanten. En dat is bij elke klant zo waar ik overdag kom. Dat zijn voornamelijk postkantoren zoals: de Jumbo, Albert Heijn en Primera’s.

Klanten waar ik ’s avonds kom, zijn meestal grote bedrijven / webshops, daar kom ik regelmatig, ligt maar net aan welke route ik heb. En die spreek je dan ook regelmatig en eigenlijk weet je dat ook alles van elkaar en is het gewoon leuk als je daar weer na zo’n bepaalde tijd komt.

Als ik ’s nachts rij, rijden er ook heel veel andere collega’s en daar bel ik dan dus mee. De tijd vliegt dan voorbij, zo fijn!

Ook op het depot zijn de mensen wel in voor een praatje. Zowel de chauffeurs als de medewerkers daar.

De meeste van ons hebben ook nog een ouderwets bakkie. Als we achter elkaar aanrijden een heel stuk kunnen we dus via ons bakkie gratis praten. Als je die knop aan de linkerkant ingedrukt houdt, kan je dus met elkaar praten.

Een chauffeursleven is dus helemaal niet zo eenzaam als de meesten denken. Het is maar net wat je er zelf van maakt, je kan ook zo snel mogelijk laden/ lossen en met niemand praten. Maar wanneer Mandy kan praten, doet ze dat ook zeker wel! Het moet ook leuk blijven. Soms brengt al dat praten me ook wel eens in moeilijkheden want ik sta natuurlijk wel op tijd.

Zou jij je eenzaam voelen als je chauffeur zou zijn?

29 Reacties op “Chauffeur, eenzaam beroep?”

 1. Ik dacht ook altijd dat het vast heel eenzaam was om chauffeur te zijn. Maar juist de variatie is wel leuk en dat je het in eigen handen hebt wat je ervan maakt. Ik hou juist soms wel van me-time en zou dus vooral van de rust ’s nachts kunnen genieten, denk ik! 🙂

  Like

 2. Chauffeur zijn lijkt me helemaal niets. Maar dat heeft meer te maken met het vele rijden en niet zozeer met het feit dat je misschien eenzaam bent

  Like

 3. Chauffeur zijn lijkt me echt niks voor mij, aangezien ik ook echt een hekel hebt aan rijden. Dus zo’n vrachtwagen vind ik al helemaal super eng haha

  Like

 4. Mijn beste vriendin, Amber, reed ook met de vrachtwagen. Ze is helaas overleden, maar net daardoor was ze er naar mijn gevoel bijna altijd. Ik belde met haar uren als ze aan het werk was toen ik ziek thuis kwam te zitten… Oké, er zat letterlijk afstand tussen, maar door ons urenlang bellen zijn wij wel dichter bij elkaar gekomen en werd zij mijn beste vriendin….

  Like

 5. Het lijkt me heel grappig om met collega’s te bellen als je rijdt in de nacht. Werken jullie allen voor hetzelfde bedrijf? Dat moet een gezellige boel zijn.

  Like

 6. Ik denk ook dat het net is wat je er zelf van maakt. In elk beroep kan je je eenzaam voelen. Je zal de gezelligheid zelf op moeten zoeken, zelf vriendelijk zijn tegen de mensen die je elke keer tegenkomt, dan zijn zij dit ook tegen jou.

  Like

 7. Het lijkt me soms wel eens een heerlijk beroep! Niemand die aan je hoofd zeurt en je kunt ervoor kiezen om contact te maken, maar ook om je af te sluiten. Stoer beroep hoor!

  Like

 8. eigenlijk heb ik daar nooit zo bij stil gestaan dat een chauffeur eigenlijk veel alleen is. Wat leuk dat je ons laat zien dat je dan wel veel alleen bent, maar toch niet eenzaam.

  Like

 9. Het is alleen maar goed om over je ervaring te lezen, want zelf weten we natuurlijk niet hoe het is om vrachtwagenchauffeur te zijn. Ik denk dat je in elk beroep eenzaam kunt zijn of – herstel – je eenzaam kunt voelen. Dat hangt ook helemaal af van hoe je zelf bent en met wie je in contact komt of niet. Zoals ik het bij jou lees komt het juist heel sociaal en gezellig op mij over. Natuurlijk heb je niet altijd iemand direct bij of naast je. Maar mensen spreek je op deze manier genoeg volgens mij?

  Like

 10. Ja je kan het zelf invullen natuurlijk en volgens mij ben je echt een sociale type. En inderdaad lekker kletsen wanneer het kan!

  Like

 11. Nee, ik denk ook dat ik net als jij zou kletsen met iedereen hahahaha! En mij dan weer moet haasten naar de volgende, oops! Ik wens je alvast mooie feestdagen toe girl met veel leuke bakkie gesprekken 🙂

  Like

 12. ik denk dat je een waar woord zegt: alles is wat je er zelf van maakt!!
  En als jij je spullen aflevert zonder boe of bah, ja dan krijg je ook geen boe of bah terug…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: