Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Carlijn (29) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hallo iedereen! Vandaag heb ik weer een interview voor jullie met een andere lady trucker, namelijk de 29 jarige Carlijn Noordermeer uit Middelharnis. Zij rijdt al ruim 7 jaar op de vrachtwagen. Benieuwd wat ze precies doet en wat ze er nog meer over te vertellen heeft? Lees dan snel verder!

Carlijn rijdt bij Martson BV uit De Lier. Ze rijdt voornamelijk met containers maar ze staat ook reserve als tautliner chauffeuse. Ze rijdt voornamelijk in Nederland maar ze heeft ook adresjes in België en Frankrijk. Ze vind het werk in de containers niet zwaar en als ze met een tautliner rijdt, dan is het veel met een kooiaap en dat is dus ook niet persé zwaar!

Mooi roze!

Carlijn is in de voetsporen getreden van haar vader, oom en opa. Ze zijn allemaal chauffeur geweest. Carlijn moest wel eerst een “normale”/ andere opleiding doen. Ze heeft de opleiding Commercieel banken en verzekeren gedaan. Dit is een MBO4 opleiding met externe HBO certificaten. Ze heeft de opleiding niet afgemaakt omdat ze haar laatste stage verklooid heeft met naar buiten kijken. Ze vond de vrachtwagens en auto’s veel interessanter dan verzekeringspolissen in voeren. Ze was het er niet mee eens dat ze eerst een andere opleiding moest doen maar ze heeft er wel veel geleerd. Toen is ze bij een transportbedrijf in de buurt op een busje begonnen en tegelijkertijd heeft ze haar vrachtwagenrijbewijs gehaald. Toen ze alles gehaald had, is ze gelijk de vrachtwagen op gegaan. Qua dromen zou Carlijn nog graag graag eigen rijder willen worden, voor zichzelf beginnen dus en waarschijnlijk gaat ze volgend jaar haar LZV halen. ( Lang, zwaar vervoer, 25,25 meter)

Het leuke aan het beroep vind Carlijn dat je lekker vrij bent en dat je betaald word om de wereld te zien en te ontdekken. Daarnaast geeft het manoeuvreren op krappe plekjes ook altijd een kick. Ze heeft een hoop bijzondere herinneringen door dit werk zoals stranden met de vrachtwagen in Zwitserland, dat werd een betaalde mini vakantie. Of containers bij iemand in het weiland plaatsen met de zijlader.

Gelukkig heeft Carlijn nooit echt vervelende situaties meegemaakt. En vooroordelen heb je altijd. Ze heeft een keer de vraag gekregen “Eey dushi, hoor jij niet achter het aanrecht thuis?” – “Uhh, nee? want ik kan niet koken” was haar antwoord.

Carlijn rijdt momenteel met een DAF. Ze heeft ervaring met meerdere merken maar DAF blijft haar favoriet. Ze heeft ook nog nooit spijt gehad van de keuze om chauffeur te worden. Ze vindt het heerlijk op de weg en is helemaal gelukkig in haar Daffie!

Carlijn haar vrachtwagen

Carlijn is lekker vrijgezellig kwa gezins samenstelling, ze is de ware nog niet tegengekomen. Ze is er van overtuigd dat als ze ooit moeder wordt ze uiteindelijk wel weer op de auto komt of er misschien zelfs gewoon helemaal op blijft. Dat ziet ze tegen die tijd wel.

Voor de meiden die graag de vrachtwagen op willen zegt Carlijn: “ Doen! Het is een prachtig beroep, kijk wel goed welke tak van transport goed bij je past, en of het bedrijf een beetje vrouw vriendelijk ingesteld is. Dat scheelt de helft, zeker als je net begint. “

En als laatste zou Carlijn nog graag mee willen geven: “ Hou je rustig onderweg, ook de automobilisten. Leven en laten leven, gun elkaar de ruimte. Dan is het (verkeers)leven een stuk fijner.”

Zie jij jezelf het werk van Carlijn al doen? Waarom wel of waarom niet? Vertel het in de reacties!

Lijkt het jou ook leuk om met zo’n interview op mijn blog te komen? Stuur mij gerust een berichtje op één van mijn socials!

2 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: