Ongeluk op de A50

In het nieuws lees je veel over ongelukken waar vrachtwagens bij betrokken zijn. Onlangs was er op de A50 ook weer een aanrijding met 2 vrachtwagens en een personen auto. De bestuurder in de achterste vrachtwagen was toevallig een vrouw van 27 jaar en die heeft het niet na kunnen vertellen. De vrachtwagen is in brand komen te staan en ze heeft er niet uit kunnen komen. Beide vrachtwagens vlogen trouwens in de brand maar de bestuurder van de voorste vrachtwagen bleef ongedeerd.

Dit ongeluk grijpt me nog heel erg aan, tuurlijk weet elke chauffeur dat er zoiets kan gebeuren maar iedereen denkt altijd: ” Zulke dingen gebeuren mij niet” waarschijnlijk had de vrouwelijke bestuurder ook wel eens zo gedacht. Maar zo blijkt maar weer dat een ongeluk echt in een piep klein hoekje zit en dat je echt van elke minuut moet genieten want het kan zo maar eens de laatste zijn.

En zulke dingen zetten je dan echt aan het denken, het kan iedereen overkomen maar als je daar over na gaat denken, kan je niks meer in het leven.. de dood kan ik elk hoekje zitten, op de fiets, in de auto, lopend en ook in de vrachtwagen.

Het rijden is wat ik het allerliefste maar door ongelukken als deze ga je wel nog meer nadenken en proberen om nog oplettender te zijn. Maar het hoeft niet eens altijd je eigen schuld zijn, misschien veroorzaakt iemand anders het ongeluk wel en kan je er gewoon meer op anticiperen.

Een ongeluk kan je leven zo veranderen, niet alleen die van jou maar ook alle mensen om je heen, je kan een trauma oplopen, gehandicapt worden of in het ergste geval zelfs overlijden.

Ik wil iedereen in deze blog vragen om niet alleen aan jezelf te denken in het verkeer maar ook aan de anderen om je heen. Schiet niet zomaar last minute nog voor een vrachtwagen langs en hou ook rekening met ons.

Mijn gedachten gaan uit naar deze vrouwelijke collega en naar de andere nabestaanden. Vreselijk wat er gebeurd is!

26 Reacties op “Ongeluk op de A50”

 1. Dit ongeluk was dichtbij en trok daarom extra mijn aandacht. Heel erg hoe dit is afgelopen en waarom denken mensen niet na als ze van die last-minute manoeuvres uithalen, levensgevaarlijk blijkt maar weer ….

  Like

 2. Afschuwelijk drama! Inderdaad voorzichtig doen op de weg. Een ongeluk is zo gebeurd. En dan hopen dat je niet te maken krijgt met idioterie van een ander onderweg …

  Like

 3. Altijd heftig om te zien dat er ongelukken of situaties gebeuren waar jij net zo goed bij betrokken had kunnen zijn, sterkte voor alle familie en vrienden van deze vrouw

  Like

 4. Dankjewel voor je blog. Een boodschap waar we af en toe bij stil moeten staan. Dan beseffen we ons weer wat we allemaal wél hebben in plaats van altijd maar te focussen op wat er niet is. Ook blijven opletten in het verkeer blijft een punt van aandacht! Niet alleen om wat jezelf kan gebeuren maar ook voor wat je een ander aan kan doen….

  Like

 5. Helaas maakt het niet op iedereen indruk, zoveel ongelukken in het verkeer.. Nog steeds zie je mensen rijden waar ik dan van denk: heb jij je rijbewijs bij een pakje boter gehad ofzo?

  Zo hebben wij bekende waar wij nooit bij in de auto zouden stappen, om bovenstaande reden.

  Daisy, helaas trof jou dit onwijs treurige noodlot.. Dit had nooit mogen gebeuren 😦
  Dat je nu maar als een mooie engel mag waken over de mensen die je dierbaar zijn ❤

  Like

 6. Zulke dingen zijn altijd verschrikkelijk. Ik kan me nog goed het ongeluk in oss herinneren met de kinderen van het kinderdag verblijf. Met een van de oma’s van die kinderen stuurde ik post dus dat kwam ook wel even heel hard binnen. Deze dingen zetten je echt aan het denken.

  Like

 7. Jee, wat heftig. Met een foto, leeftijd en naam erbij komt zo’n gebeurtenis gevoelsmatig nog dichterbij. Een paar weken geleden waren we in Groot Brittannië en het viel mij op dat de automobilisten daar veel rustiger en galanter naar elkaar waren. Daar kunnen we hier nog veel van leren, ben ik bang…

  Like

 8. Vreselijk ongeluk. Mooi geschreven je blog en terechte oproep. Helaas heb je altijd verkeersdeelnemers die alleen aan zichzelf denken en bijvoorbeeld denken ergens nog even snel voor te schieten. Het is altijd te hopen dat je altijd veilig op plaats van bestemming aankomt en ook weer veilig thuiskomt.

  Like

 9. Erg verdrietig dat dit is gebeurd. Zou helemaal niet meer moeten kunnen in Nederland, of andere landen. Anticiperen op de weg is ook gewoon heel moeilijk.

  Like

 10. mijn vader heeft me altijd geleerd: je bent niet alleen op deze wereld ! en dat geld zeker op de weg! Je hebt dit heel mooi beschreven: gevoelig en zakelijk te gelijk. Chapeau hoor !

  Like

 11. Precies dit! Komt ook omdat iedereen zoveel haast heeft, kan je inderdaad zien aan de dingen die jij net noemde maar niemand beseft wat voor een remweg wij hebben en dat wij niet zo snel kunnen anticiperen als in een luxe auto. Vreselijk wat er gebeurd is, niet alleen met haar maar ook met alle andere chauffeurs die door een ongeluk omgekomen zijn, hoop dat wij nog heel veel veilige kilometers hebben!

  Like

 12. Ja, zulke dingen zetten je zeker tot nadenken, vandaag ik ook, als je ziet hoeveel ongelukken gebeuren met of zonder dodelijke afloop, mensen blijven maar haasten , even nog net ervoor langs, of nog inhalen, of dicht op je zitten, waarom leren ménsen nie, van de dingen die om je heen gebeuren. Daisy het was ook jouw noodlot helaas, zo uit het leven geritst, nog zoveel om voor te leven. Er wordt aan je gedacht nieuwe engel het gaat je goed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: