Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Heidi vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! In deze blog ga ik jullie voorstellen aan weer een andere vrouwelijke vrachtwagenchauffeur. Ondertussen kun je op mijn blog wel zien dat er meer vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs zijn dan dat je misschien denkt. Vandaag gaan jullie lezen over het werk van Heidi. Ik ben Heidi, ze is 45 jaar en ze woont in Tilburg (Noord Brabant) ze heeft nog niet zo lang haar vrachtwagen rijbewijs. Namelijk pas sinds februari 2022. Heide haar werkgever bood haar aan om het vrachtwagen rijbewijs te gaan halen en dat wilde ze maar al te graag. In December 2021 is ze er aan begonnen en 2 maanden later had ze alle examens succesvol afgelegd. Lezen jullie mee?

Heidi met haar blauwe trots

Heidi werkt bij Horesca Smulders in Goirle. Smulders is een horecagroothandel en zij leveren aan alles wat met Horeca te maken heeft.Van restaurants tot snackbars , sport /bedrijf kantines, lunchrooms, hotels enzovoorts. Van dagverse producten zoals groente, vlees, vis en brood tot frisdranken zuivel en diepvries producten. Ze hebben klanten door heel Nederland en België. Elke chaufeur bij Horesca Smulders heeft zijn eigen vaste route per dag. Heidi komt wekelijks bij de klanten over de vloer, bij sommige wel een paar keer in week. Heidi rijdt twee tot drie keer per week in België en de rest van de week in Nederland. Ze heeft zelf een vaste wagen. Een Mercedes antos uit 2016. Deze wagen heeft haar werkgever 2e hands gekocht van een handelaar, de wagen komt uit Duitsland en is daar van een andere horecagroothandel geweest. Het is een flinke bakwagen met een koel en vries gedeelte. Voorheen was de wagen grijs maar ze hebben hem helemaal opnieuw over gespoten en voorzien van nieuwe reclame folies op de zijkanten. Heidi is er trots op hoe hij er nu uit ziet. Waarschijnlijk krijgt ze eind dit jaar een nieuwe mercedes maar ze wil deze, die ze nu heeft eigenlijk nog niet kwijt.

Heidi rijdt dus in een mercedes antos uit 2016. Een grote blauwebakwagen met een dikke 400 pk. Prima wagen. Ze heeft in een DAF gelest en ook dat was een fijne wagen. Bij Smulders hebben ze ook Scania’s en ook deze rijden prima. Ze heeft nog niet echt een lievelingsmerk maar van een vrachtwagen met veel bling bling, leuke verlichting en een V8 geluid wordt ze wel heel blij.

Heidi met haar bakwagen

Heidi werkt fulltime bij Horesca Smulders. Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 17.00 uur. Een chaufeur met kantoor tijden haha! Ze vindt het prima te combineren met thuis. Heel soms is ze wel eens later klaar maar meestal om 17.00 uur.

Heidi klokt zich ‘s morgens in op de zaak en daarna gaat ze haar route lijst halen en gaat ze naar haar lading. Daar controleert ze alles en zet ze alles goed vast . Emmers met mayonaise en vloeibaar frituur saus los door je wagen wil je echt niet mee maken namelijk. Ze heeft het zelf nu twee keer gehad en dan is het echt een bende haha! Ze laadt haar eigen wagen. Voor dat ze aan haar route gaat beginnen haalt ze de pak bonnen nog op bij de planning en hoort ze of er nog bijzonderheden zijn voor die dag. Meestal heeft ze zo tussen de 7 en de 10 klanten per dag waar ze moet bezorgen. Als ze bij de klant is zet ze alles netjes in de koeling en/of vriezer daarna controleert ze de pakbon nog en kijkt of er nog emballage mee retour moet. En daarna gaat ze door naar de volgende klant. Als ze terug komt op de zaak en ze heeft nog tijd over dan gaat ze of haar wagen schoonmaken of ze helpt mee met orders te pikken voor de volgende dag. Heidi is de enige vrouwelijke chaufeur bij Horesca Smulders, dat is best wel bijzonder. Het is vrij zwaar werk en voor veel dames is dit werk gewoon lichamelijk te zwaar. Heidi gaat dit tot nu toe goed af maar of ze dit werk kan blijven tot aan haar pensioen dat denkt ze niet.

Bij Horesca Smulders rijden ze alleen maar met grote bakwagens. Ze komen natuurlijk overal, zo ook in smalle/ krappe winkelstraatjes. Daar ga je nooit kunnen komen met een trekker oplegger. Maar wie weet dat Heidi ooit nog eens bij een andere werkgever de kans gaat krijgen om haar C/E te kunnen gaan halen. Tot nu toe heeft ze het nog prima naar haar zin bij Smulders.

Zoals Heidi net al zei, is het werk lichamelijk erg zwaar. Veel tillen en dan echt zware spullen zoals kratten fris en bier/fusten kratjes groenten en fruit , emmers mayonaise en vloeibaar frutuurolie enzovoorts. Zij zetten zelf alles op rolcontainers en bij de klant stapelen ze alles weer af. Heidi heeft nu een half jaar een elektrische wagentje waarmee ze de rolcontainers mee kan trekken. Dat vindt ze echt een heel fijn ding waar ze al veel plezier aan heeft. Soms zijn de containers zo zwaar en als ze daarmee dan van de ene naar de andere kant van een winkelcentrum moet gaan dan was dat eigenlijk geen doen maar nu met dit karretje kost het haar geen enkele moeite meer. Heidi haar werkgever heeft deze speciaal voor haar aangeschaft.

Heidi komt echt overal en dat maakt het zo leuk. Horeca mensen zijn over het algemeen hele gezellige mensen. En het rijden met de vrachtwagen is toch echt wel een meisjes droom die is uitgekomen ook al was dat pas op haar 44e. Geen één dag is het zelfde en sinds ze mee heeft gedaan aan “ Seizoen 3 van Meiden die rijden” word ze elke dag wel ergens herkend en dat vindt ze best wel bijzonder maar dat vindt ze ook wel echt heel leuk. Het is gewoon onwennig maar wel echt leuk. Het is nog steeds een mannenwereld maar ze heeft gelukkig nog geen vervelende situaties meegemaakt. Heidi is dan ook niet verlegen en ze kan zeker wel tegen een grapje.

Als Heidi scheef aandockt en iemand zegt daar iets van dan zegt ze altijd: “ Liever scheef dr in dan recht er neffe.” Lekker plat op zijn Brabants.

Heidi kreeg deze kans om haar rijbewijs te halen aangeboden door haar werkgever. Als klein meisje ging ze al mee met haar vader op de vrachtwagen. Vaak in de schoolvakanties. Graag wilde ze daardoor altijd al chauffeur worden maar haar vader vond dat toen der tijd geen goed idee. Dat was niks voor een jonge meid vond hij. Toch vind hij het nu wel leuk hoor dat ze nu ook op de wagen zit. Haar vader is nu sinds een paar jaar met pensioen.

Heidi heeft nog steeds geen spijt van haar keuze gehad. Ze vond de opleiding erg leuk om te doen. Wel vond ze deze vrij pittig en heeft ze enkele weken er alles voor opzij gezet om te alles te kunnen leren en alles weer opnieuw te herhalen zodat het tijdens de examens in haar hoofd zou blijven zitten. Voor alle zes examens in één keer geslaagd, daar is ze nog steeds heel erg trots op.

Heidi is een trotse moeder van twee kinderen. Ze heeft een zoon van 19 jaar en een dochter van 16 jaar. Nu ze deze leeftijd hebben is dit werk prima te combineren en is ze niet meer afhankelijk van oppas. Haar vriend is ook vrachtwagenchaufeur en wie er ‘s avonds als eerste thuis is, begint aan het avond eten. Ze geniet van het moment dat ze ’s avonds met zijn alle aan tafel zitten om de dag met elkaar door te nemen.Omdat Heidi en haar vriend fulltime werken komen ze soms wel een paar uur per dag te kort. Heidi staat ‘s morgens om 06.00 uur op en haar vriend meestal tussen 04.00 en 05.00 uur. ’S avonds na het eten is het opruimen, afwassen, wasje in de wasmachine en ook gaat ze een paar keer per week naar haar paardje Willem. Het paardje staat op een pensionstal daar word alles voor hem gedaan en daar hoeft Heidi hem alleen maar te borstelen en beweging te geven. Jaren lang heeft ze zelf haar eigen paarden verzorgd en ging ze al naar stal voordat ze naar haar werk ging. Daarna ‘S avonds weer terug. Nu staat hij al 3 jaar daar in die stal en ze geniet van deze luxe. In het weekend maken Heidi en haar vriend het huis schoon en doen ze samen de boodschappen. Ze hebben veel vrienden en kennissen dus ze hebben ook regelmatig een feestje in het weekend. Ook vinden ze het heerlijk om met mooi weer op de motors een tour ritje te maken. Heidi’s vriend rijdt een Harley Davidson en zij zelf een Honda Magna.

Heidi met haar vriend

Na de uitzending van Meiden die rijden heeft ze veel berichtjes gekregen van andere vrouwen die graag wilde weten of het iets voor hun zou zijn en hoe het is als vrouw zijnde op de wagen. Heidi heeft tegen hun allemaal gezegd dat ze eerst eens met iemand een dagje mee moeten rijden om te kijken wat ze er van vinden. Vaak staan andere bedrijven daar wel voor open . Zo ook bij deze werkgever. Heidi is eerst zelf ook een dagje meegegaan. Zo heb je zelf dan gezien of het iets voor je is. Veel transport bedrijven geven je een kans om via hun je C of C/E rijbewijs te behalen. Er is nog steeds een groot chaufeurs te kort . Ook Heidi is hier pas op latere leeftijd aan begonnen maar ze vindt het echt heel erg leuk.

Wat vonden jullie van het verhaal van Heidi? Zien jullie jezelf al op deze manier de horeca bevoorraden?

Ben jij ook een vrouwelijke chauffeur en lijkt het jou ook leuk om met zo’n verhaaltje op mijn blog te komen, neem dan contact met mij op via mijn socials.

3 reacties

Geef een reactie

%d