reizen

Veenpark – Barger Compascuum

Onlangs ben ik samen met een vriendin naar het Veenpark in Barger Compascuum geweest in Drenthe. Mensen die hier in de buurt wonen, kennen het misschien wel, ondanks dat het voor mij niet eens zo heel ver is, had ik er nog nooit van gehoord. In deze blog, deel ik met jullie hoe mijn dag in het Veenpark was.

Ondertussen kennen jullie mijn uitstapjes denk ik wel, ook de kaartjes voor het Veenpark heb ik op de leukste deal gekocht voor €10,- per persoon en ook zat hier een kopje koffie/ thee + koek bij in. En natuurlijk waren het treintje en het bootje bij de prijs inbegrepen.

Wat is het Veenpark?

In het Veenpark kun je zien hoe er vroeger gewerkt en gewoond werd. Het dorp is nagebouwd en met een trein en een boot kun je een ritje maken. Maar ook kun je gewoon met de voet alles doen.

Het treintje brengt je naar een natuurlijk hoogveen gebied met turf afgraving. De machinist van het treintje die vertelde ons daar meer over hoe het precies vroeger allemaal met het turf ging en hoe ze dat staken, wij waren er in de herfst en het park ging bijna dicht maar in de zomer word daar een uitgebreide demonstratie gegeven en mag je ook zelf aan de gang. De jongen die ons de informatie vertelde, die vertelde alles op een hele fijne manier, ook mocht je hem na aflopen nog vragen stellen.

Er was nog een treintje en daarmee ging je langs 2 andere stationnetjes waar je kon uit stappen om vervolgens te voet verder te gaan.

Het dorpje zelf zag er super uit en je mocht overal naar binnen lopen. Je had er een kerk en een school, ambachts huisjes, de bakker, kruidenier, klompenmaker etc. Alles was ook ingericht zoals het vroeger ging en je kreeg er heel goed een beeld bij dus.

Het bootje had ik persoonlijk iets meer van verwacht maar tijdens de vaart word er ook veel informatie gegeven over de fabrieken en de huisjes etc.

Ik heb echt een hele leuke en toch ook wel leerzame dag gehad. Ondanks dat ik 20 ben, heb ik me hier dus prima kunnen vermaken. Het was heel interessant om alles te zien.

Praktische informatie:

  • Gratis parkeren.
  • Honden mogen aangelijnd mee.
  • Horecagelegenheden op het park zelf.
  • Grote speeltuin aanwezig.
  • Doe schoenen aan die vies mogen worden (wij waren dan ook op een regenachtige dag)
  • Kinderen tot 4 jaar gratis, vanaf 5 jaar: €16,50 & senioren (65+) €15,50. Prijslijst 2019.

Ik raad het Veenpark zeker aan! Het is leuk voor jong en oud en je kunt je er zeker de hele dag vermaken.

Zou jij een bezoekje aan het Veenpark willen doen?

20 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: