Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Kayleigh (26) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer een nieuwe blog waarin ik jullie voorstel aan een andere lady trucker. Vandaag in de bloglight: Kayleigh Jannink. Ze is 26 jaar oud, woont in Elst en ze is nu ongeveer 2.5 jaar werkzaam als chauffeur. Haar lievelingsmerk is toch echt wel een Scania en daar rijdt ze zelf ook mee als vaste auto.Ze rijdt voor Cornelissen, vast voor het Kruidvat. Haar standplaats is dan ook in Heteren, bij het Distributiecentrum van het Kruidvat. Daar staat haar span ook standaard geparkeerd. Nieuwsgierig naar haar werk en verhaal? Lees dan vooral verder!

Kayleigh haar vrachtwagen

Rijden voor het Kruidvat houd in dat je de winkels gaat bevoorraden dus dat je vaak echt in het centrum te vinden bent. Gelukkig rijdt Cornelissen dan ook met gestuurde trailers. Je uitzwaai is dan wat groter maar je draait overal wat makkelijker omheen doordat de achterste as mee stuurt. Gelukkig is het pallet werk en werkt Kayleigh bij Cornelissen met elektrische pompwagens wat er voor zorgt dat het werk lichamelijk niet zo heel erg zwaar is en het goed vol te houden is. Voorheen reedt Cornelissen ook nog voor de Kruidvat in België en dan zaten er mooie overnachtingsritten bij maar tegenwoordig is er een nieuw distributiecentrum van het Kruidvat geopend in Oosterhout, bij Breda in de buurt. Vanuit daar word nu België gereden waardoor de ritten richting de Ardennen en de Belgische kust voor Kayleigh helaas verleden tijd zijn, dus is ze nu gewoon een binnenland chauffeur. Met haar trekker oplegger

Hoe Kayleigh haar werkdag er uit ziet? Deze verschillen eigenlijk elke dag. Elke dag krijg ze aan het einde van de dag haar ritplanning voor morgen en je rijdt nooit een vaste route. Dit betekend dat je dus overal in Nederland komt. Ze begint meestal tussen 04.00 & 06.00 omdat ze meestal om 07.00 bij het eerste filiaal zijn. Zelf is Kayleigh altijd 45 minuten van te voren op het distributiecentrum, om het voertuig te controleren, de lading (zit de goede rit in de auto), pompwagen in de auto zetten, papieren tekenen en een bak koffie. Dan rijdt ze naar haar eerste klant en probeert ze altijd 10/15 minuten voor 07.00 daar te zijn omdat je nooit weet wat voor een situatie je aan kan treffen en ze daardoor wat meer speling heeft om daar mee om te gaan. De trailers zijn verzegeld zodat het filiaal kan zien dat deze niet zijn geopend tijdens de rit. Dit is ter voorkoming van diefstal. Op een dag heb je meestal 5/6/7/8 winkels en zo af en toe rijdt ze een wisselrit. Dit betekend dat je ’s ochtends de ene trailer leegrijd. Terug naar Heteren rijdt, omkoppelen en door met de volgende trailer. Tot hoelaat je bezig bent verschilt. De ene dag moet je verder van huis als de andere dag. Ze rijdt met een LNG auto dus dit betekent dat ze elke dag moet tanken. Vervolgens gaat ze het leeggoed lossen en kan ze de wagen weer parkeren zodat deze in de nacht word geladen.

Kayleigh haar vrachtwagen

Kayleigh haar droom is om nog eigen rijder te worden samen met haar vriend maar daar zijn ze momenteel naar toe aan het werken. Lzv halen is ook nog een bucketlist dingetje voor haar. Wie weet!

Kayleigh werkt met pallets en een elektrische pompwagen. Zolang die het doet en de accu is vol, vindt ze het werk echt niet zwaar. Juist goed te doen zelfs. Tenzij de pompwagen kapot is, dan hebben de filialen nog een handpompwagen maar dat valt wel zuur.

De vrijheid en ook de uitdaging vind Kayleigh het leukst. Ze vindt het genieten om door die winkelstraten te rijden en zichzelf weer uit moeilijke situaties te redden. Automobilisten willen het nog wel eens moeilijker maken dan het hoeft te zijn door hun auto’s in bochten te parkeren of “ff snel” op het losvak te parkeren. Soms komt ze wel eens in situaties dat het echt centimeter werk is en dat houdt voor haar de uitdaging er in.

Kayleigh is eigenlijk door de corona crisis, vrachtwagenchauffeur geworden. Ze was werkzaam als standbouwer, dus beurzen op en af bouwen, stands opbouwen en afbouwen. Daarvoor had ze haar C rijbewijs behaald. Zodat ze met een bakwagen naar de beurs kond rijden om die te laden en te lossen. Maar door de corona lag dat helemaal plat en toen is ze uitgeleend aan een transport bedrijf. Zo is ze er eigenlijk een beetje ingerold.

Kayleigh heeft haar verloofde ontmoet via Cornelissen, dat was echt super. En via Cornelissen mochten zij de koningin wat vertellen over het zijn van een vrachtwagenchauffeur.

Kayleigh geen kinderen, ze woont samen met haar verloofde en haar 2 katten. Kayleigh haar verloofde is dus ook vrachtwagenchauffeur. Dit scheelt een hele hoop omdat ze dan allebei snappen hoe het er soms aan toe gaat in het transport wereldje.

Mijn vraag aan Kayleigh was of ze wel eens last heeft gehad van vooroordelen of vervelende situaties. Waarop ze antwoordde: Vaker dan zou moeten eigenlijk maar dat houd je toch wel denk ik. Maar dan probeer ik er altijd maar boven te staan en het ene oor in, het andere oor uit. Maar ook veel leuke momenten. Dat je hem ergens achteruit in een straatje draait en er mensen zijn die je duimpjes geven of helemaal leuk reageren dat er zo’n jonge vrouw op de vrachtwagen rijd.

Kayleigh’s adressen

Niet janken, maar planken! Dat is haar lievelings quote die te maken heeft met het werk. Cornelissen weet dat ze Kayleigh altijd overal voor kunnen bellen. Als er een probleem is, is ze altijd bereid om na haar rit extra te rijden en ze vindt het ook nooit een probleem om ergens anders voor te rijden dan het kruidvat.

Kayleigh raadt het iedereen die twijfelt om chauffeur te worden zeker aan om het gewoon te gaan doen en ze zou zeggen: Zoek iemand met wie je een keer mee mag rijden. Dan heb je een ervaring van wat je te wachten staat en wat je kunt verwachten.

Wat vinden jullie van Kayleigh’s werk? Is het iets voor jou?

Ben jij ook een vrouwelijke chauffeur en lijkt het jou ook leuk om met zo’n verhaaltje op mijn blog te komen, neem dan contact met mij op via mijn socials.

Eén reactie

Geef een reactie

%d