Hobby

Penvrienden

Voor veel van jullie klinkt het woord penvrienden heel stom, helemaal niet van deze tijd, super saai en ouderwets. Maar voor mij is dat anders, ik heb veel penvrienden van over de hele wereld en ik kan me niet meer anders voorstellen dan er niet in mijn vrije tijd mee bezig te zijn.

Ik hou heel erg veel van ouderwets schrijven, als ik de keus had op school om een verslag te schrijven of te typen dan ging ik toch 9/10 keer voor schrijven.

Volgens mij is het rond december 2017 begonnen, ik had er al wat vaker over nagedacht om te kijken of ik aan wat penvrienden kon komen maar dat was er nooit van gekomen. Tot ik het toen in December op ging zoeken op facebook en ik zag dat er heel veel groepen van waren, ik werd gelijk al enthousiast.

Eenmaal aangemeld bij verschillende groepen begon ik de oproepjes te lezen en willekeurig wat mensen te berichten, al snel waren er afspraken over verder schrijven in de brieven, super spannend. Ja net zo als alles wat nieuw is, was dit ook best spannend.

Ik was toen helemaal in het snailmail wereldje, dus de uitgebreide geknutselde kaartjes. Daar ben ik inmiddels mee gestopt omdat dat teveel tijd vroeg. Nu ben ik alleen nog maar bezig met brieven en dat bevalt net zo goed.

Ik heb nu penvrienden van over de hele wereld maar door het lange contact dat we al hebben en omdat het ook over ons prive leven enzo gaat voelt het net alsof ze heel dicht bij wonen en je elkaar gewoon in real life kent.

Af en toe doe ik nog mee aan bepaalde uitgebreidere postrondes, bijvoorbeeld de theeswap. Stuur je gewoon een leuk kaartje naar iemand met verschillende zakjes thee en uiteraard ontvang je zelf ook zoiets terug.

Maar ook gewoon met de ” normale ” brieven ontvang ik vaak thee, stickers of andere kleine leuke goodies.

Terwijl ik dit schrijf en terug lees, voel ik me net een beetje een klein kind, maar ik wordt oprecht blij als ik weer wat mooie enveloppen op de deurmat zie liggen. Dat gebeurd zo’n beetje elke dag wel.

Ook is het echt niet dat er alleen maar oudere mensen aan post versturen nog doen, absoluut niet! Je ziet heel veel jongeren die graag post versturen ( en natuurlijk ontvangen.) Post versturen is weer redelijk modern geworden.

Omdat het bij veel mensen niet echt een hobby is, heb ik deze blog er over geschreven. Het is gewoon fijn om je hart te kunnen luchten door middel van brieven. Ook kan er een keer sprake komen van elkaar in het echt ontmoeten, ik zelf heb nog nooit iemand ontmoet maar ik heb het al wel met een paar mensen gepland, super leuk! Sommige mensen zijn echt als beste vrienden gaan voelen terwijl ze een keer zo oud zijn als mij, aan de andere kant van de wereld wonen en ik ze niet eens persoonlijk ken. Soms praat het gewoon fijner over persoonlijke dingen met onbekenden dan met vrienden denk ik. En daardoor voelen die ” onbekenden” soms als hele goeie vrienden.

Als je ook van schrijven houdt of je je soms alleen voelt of wat dan ook is het super leuk om penvrienden te hebben. Enige nadeel is dat postzegels wat aan de dure kant zijn maar ik vindt dat het wel waard.

Wanneer was de laatste keer dat jij echte post hebt verstuurd? Verstuur je met verjaardagen nog post of stuur je een berichtje op facebook?

Echte post is zoveel leuker!

12 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: