Hobby,  Planten

Waarom planten?

Hallo iedereen! Sinds vandaag weer een nieuwe categorie op mijn blog. Namelijk: planten. Sinds een paar maand ben ik namelijk plantmom en in deze blog vertel ik jullie hoe dat is gekomen en waarom nou precies planten.

Het is begonnen toen ik met mijn moeder en oma naar een tuincentrum ging. We kwamen bij de binnenplanten en ik zag daar een mooie pannenkoek plant en die wou ik graag hebben. Toen heb ik ook nog een Anthurium Clarinervium uitgezocht. Ik vond het zo leuk om de plantjes te zien groeien. Vooral het pannenkoekje ging snel en ik werd daar echt happy van.

Ietsjes daarna werd ik gevraagd voor een samenwerking met plantjes. Ik koos voor de mooie grote plant maar ik zat nog niet aan mijn budget en ik keek even rond en ik kon er nog twee stekjes bij doen. Ik had nog nooit stekjes gehad dus het leek mij een mooi avontuur. En ook nu word ik er helemaal happy van als ik de stekjes zie groeien, ondertussen heb ik al veel meer planten en stekjes dus die ga ik jullie allemaal laten zien in deze categorie. Meer over de samenwerking kunnen jullie Hier lezen.

Waarom planten?

Zoals ik net al zei, ik word er helemaal happy van als ik de plantjes zie groeien en als ik zie dat ze het goed doen. Jij bent er natuurlijk verantwoordelijk voor. Ook vind ik dat een beetje groen, ruimtes heel mooi kan laten opfleuren. Planten zijn niet alleen echt sfeermakers, ze zijn ook goed voor de luchtkwaliteit in huis. En het is natuurlijk gewoon super leuke decoratie. Een grote plant in de hoek van je kamer of een paar kleintjes in de vensterbank. Het is ook gewoon leuk dat je ze in alle soorten, maten en kleuren etc hebt. Ik had ook nooit verwacht dat ik zo’n planten freak zou worden maar het is super leuk om met planten bezig te zijn!

Heb jij ook planten? Wat is je lievelings plant?

7 reacties

 • kintsugiworkshop

  Wat een mooie plantjes!! Ons huis staat ook helemaal vol met groene planten (binnen en buiten) maar mijn lievelingsplant is een orchidee. En dan bijvoorkeur een witte ❤️

 • Amy de Keijzer - Büttner

  Wat leuk al die plantjes! Ik vind bloemen en planten prachtig, maar dat overleeft hier niet omdat ik geen groene vingers heb (praktisch alles gaat dood) en 5 katten die overal aan zitten en knagen.

 • Caroline

  Jaaa! Ik ben dol op planten, deze groene amigo’s zijn niet alleen mooi om naar te kijken maar zijn ook goed tegen stress en zorgen voor gezuiverde lucht in huis.

 • Jascha Donath

  Ik ben ook gek op planten. Met name alle planten die in mijn tuin overleven! (met name de slakken zijn een probleem en er is niet superveel zon). Vooral de passiebloem. Meer dan 10 jaar geleden plantte ik een zakje zaadjes en ze groeien en bloeien nog elk jaar, er komen zelfs vruchten aan. Ook planten die zichzelf vermeerderen vind ik leuk. Ik heb een vetplant die als je geluk hebt heel mooi bloeit maar het lukt me niet de naam te vinden :-(.

Geef een reactie

%d