Second hand shopping

Vandaag ben ik samen met mijn moeder een paar kringloopwinkels bij langs geweest. Kringloopwinkels zijn echt niet meer zo als ze vroeger waren, ik denk dat we daar een heel vertekend beeld bij hebben: ” oude troep ” etc. Maar tegenwoordig kun je hele leuke dingen vinden bij de kringloopwinkel en tuurlijk niet alleen maar oude meuk. Er is ook nog zoveel wat in de verpakking zit, nooit gebruikt. En ja natuurlijk heb je ook echt troep bij sommige winkels. In deze blog ga ik jullie vertellen waar ik ben geweest en wat ik er van vondt.

Als allereerste zijn we naar wedeka Veendam geweest en deze was echt de leukste van vandaag! Hij was groot, netjes, 2 verdiepingen met een restaurantje erbij, en kortingen! Ik had 3 vrachtwagentjes hier gekocht en die waren 80 cent per stuk. Dat is al helemaal geen geld, maar omdat het voorjaarsvakantie is kreeg ik ook nog 50% korting op speelgoed, 40 cent per stuk, ik heb 3 verschillende gevonden. 1.20 voor iets wat leuk bij de verzameling past.

Toen zijn we naar Rieks in Muntendam geweest, daar merkte ik wel prijsverschil in vergelijking met wedeka. Tuurlijk was het nog goedkoop maar wel duurder. Ook hadden ze veel nieuwe dingen en die waren wel echt prijzig. Wel heb ik daar speldjes gevonden van vrachtwagens voor 2,- per stuk. Super leuk!

Toen zijn we naar kringloopwinkel de snuffelshop geweest in Heiligerlee en dat was niet echt ons ding, her en der waren er wel leuke dingetjes maar ik het algemeen viel het ons een beetje tegen. Ook was het er heel koud. Wel zag het er heel mooi en gezellig uit.

Lang geleden dat ik in de kringloop ben geweest maar ga er zeker vaker heen, je kunt er leuke dingetjes vinden en t is niet persé oud en troep, ook zoals de vrachtwagens die zitten nog gewoon in de verpakking, de speldjes zien er ook nog goed uit en ze passen allebei leuk bij de verzameling.

Ik ga vooral opzoek naar vrachtwagendingen en briefpapier en postkaartjes etc in de kringloop. Zo kom je bijzondere maar toch leuke dingen tegen, en voor weinig geld, nou wat wil je nog meer?

Komen jullie ook wel bij de kringloop? Wat shoppen jullie dan vooral? En waar zit jullie favoriete kringloop?

8 Reacties op “Second hand shopping”

  1. Ik kom er nooit maar als ik het zo lees is de kringloop winkel helemaal niet meer de stoffige winkel zoals ik deze voor me zie, maar kan je er echt lekker vertoeven.

    Like

  2. Yep, zo nu en dan. Ik werd onlangs nog meer ‘geprikkeld’ omdat mijn nichtje Serena allerlei designer items had gescoord voor lage bedragen. Ook heb ik wel eerder gehoord dat je bij de Kringloopwinkels in ’t Gooi hele fijne items kunt vinden (sommige nog gloednieuw met de kaartjes er nog aan) ook voor kleine prijsjes. Ik ga dat snel weer eens doen.

    Like

  3. Jazeker! Ik kom daar heel graag. Het is net schatzoeken vind ik altijd. Het laatste wat ik er kocht was een magnetron, want onze oude was stuk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: