persoonlijk

Second hand shopping

Vandaag ben ik samen met mijn moeder een paar kringloopwinkels bij langs geweest. Kringloopwinkels zijn echt niet meer zo als ze vroeger waren, ik denk dat we daar een heel vertekend beeld bij hebben: ” oude troep ” etc. Maar tegenwoordig kun je hele leuke dingen vinden bij de kringloopwinkel en tuurlijk niet alleen maar oude meuk. Er is ook nog zoveel wat in de verpakking zit, nooit gebruikt. En ja natuurlijk heb je ook echt troep bij sommige winkels. In deze blog ga ik jullie vertellen waar ik ben geweest en wat ik er van vondt.

Als allereerste zijn we naar wedeka Veendam geweest en deze was echt de leukste van vandaag! Hij was groot, netjes, 2 verdiepingen met een restaurantje erbij, en kortingen! Ik had 3 vrachtwagentjes hier gekocht en die waren 80 cent per stuk. Dat is al helemaal geen geld, maar omdat het voorjaarsvakantie is kreeg ik ook nog 50% korting op speelgoed, 40 cent per stuk, ik heb 3 verschillende gevonden. 1.20 voor iets wat leuk bij de verzameling past.

Toen zijn we naar Rieks in Muntendam geweest, daar merkte ik wel prijsverschil in vergelijking met wedeka. Tuurlijk was het nog goedkoop maar wel duurder. Ook hadden ze veel nieuwe dingen en die waren wel echt prijzig. Wel heb ik daar speldjes gevonden van vrachtwagens voor 2,- per stuk. Super leuk!

Toen zijn we naar kringloopwinkel de snuffelshop geweest in Heiligerlee en dat was niet echt ons ding, her en der waren er wel leuke dingetjes maar ik het algemeen viel het ons een beetje tegen. Ook was het er heel koud. Wel zag het er heel mooi en gezellig uit.

Lang geleden dat ik in de kringloop ben geweest maar ga er zeker vaker heen, je kunt er leuke dingetjes vinden en t is niet persé oud en troep, ook zoals de vrachtwagens die zitten nog gewoon in de verpakking, de speldjes zien er ook nog goed uit en ze passen allebei leuk bij de verzameling.

Ik ga vooral opzoek naar vrachtwagendingen en briefpapier en postkaartjes etc in de kringloop. Zo kom je bijzondere maar toch leuke dingen tegen, en voor weinig geld, nou wat wil je nog meer?

Komen jullie ook wel bij de kringloop? Wat shoppen jullie dan vooral? En waar zit jullie favoriete kringloop?

8 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: