Wandelen,  Wandelroutes Drenthe

Wandeling door de Odoornerdennen – 3 Kilometer

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer eens een wandeling voor jullie op mijn blog. Dit keer misschien niet helemaal een wandelroute die jullie van mij gewend zijn want hij is namelijk maar 3 kilometer. Normaal heb ik altijd wandelroutes van minimaal 5 kilometer tot max 20 kilometer maar dit keer was ik op zoek naar een kleine wandeling omdat ik hier voor het eerst met mijn puppy ging lopen. Nu heeft ze natuurlijk niet de hele route zelf gelopen, daarom een korte route zodat ik haar ook vast kon houden. Benieuwd geworden naar de wandelroute? Lees dan vooral verder.

Odoornerdennen
Wandeling door de Odoornerdennen

Over de wandelroute:

Tussen Odoorn en Exloo liggen de Odoornerdennen. Hier is een mooi, gevarieerd natuurgebied ontstaan. Vroeger is het bos aangelegd om een eind te maken aan de overlast van het stuifzand op de akkers. Dit bos bevindt zich dus ook op een voormalige zandverstuiving.

De wandeling gaat heuveltje op en heuveltje af. Elke keer is het weer afwachten wat je na het heuveltje kan verwachten. Dit en dat het een korte wandeling is, zorgt ervoor dat het ook leuk is voor kleine kinderen. Het is ook een super gevarieerde route, je loopt door het bos en door de heide.

Odoornerdennen
Odoornerdennen

Mijn mening over de wandelroute

Ja eerlijk is eerlijk. Deze route heeft mij wel verrast. Ik dacht namelijk altijd dat korte wandelroutes niet zo heel veel te bieden hebben maar dat was bij deze, zeker niet het geval. Ik heb echt van het begin tot het eind genoten van de wandeling, mede doordat hij zo gevarieerd was. Er zijn meerdere (langere) wandelroutes die door de Odoornerdennen gaan, mocht daar je voorkeur naar uit gaan. Misschien verschijnen die ook wel eens op mijn blog!

Ik denk dat deze wandelroute in elk seizoen prachtig is. Als de lucht blauw is en de zon schijnt, als het herfst is en alles in herfst kleuren is maar ook op een winterdag waar er een dik pak sneeuw ligt.

Odoornerdennen
Wandeling door de Odoornerdennen

Door de afstand van de wandeling, is dit ook een wandeling die je snel nog even kan doen voordat het donker wordt of in een druk weekend even snel in de vroege ochtend kan doen voordat je dag helemaal volgepland is.

Odoornerdennen
Kleine puppy

Bovenstaande foto’s van en met Indy zijn ook tijdens deze wandelroute genomen. Heel eerlijk? Geen idee of we daar mochten komen maar we konden het niet laten. Een heel groot veld met allemaal kerstbomen en wij deden deze wandeling op tweede kerstdag, toepasselijk toch? Er zat geen slot op het hekje en er stond geen bord bij, ik denk dat je er dus gewoon mag komen maar zeker weten doe ik het niet.

Zoals jullie al wel door hebben vond ik dit een mooi en lekker kort rondje en deze zou ik zeker vaker willen doen! Ik raad hem ook zeker aan.

Praktische informatie over de wandelroute

  • Startpunt: Parkeerplaats Odoornerdennen, Exloërweg 14, 7873 BW Odoorn.
  • 3 kilometer, de rode paaltjes volgen.
  • Goede schoenen zijn een must! Omdat het niet heel vlak is maar omdat het er ook erg drassig kan zijn.
  • Geen horeca aanwezig bij het startpunt of tijdens de route.
  • Wel bankjes onderweg om even te gaan rusten.

Wat vind jij van deze wandelroute? Zie jij jezelf deze al gaan lopen? Waarom wel/niet? Laat het weten in de reacties.

2 reacties

  • Wanda

    Ik heb deze route inmiddels 2x gewandeld, de eerste keer omdat het ook onderdeel is van een Adventure Lab, maar doordat ik zo afgeleid was door de schoonheid van dit gebied en dus druk was met foto’s nemen, vergat ik die hele Lab haha… Afgelopen jaar nog een keertje die route gewandeld en nu ook de Lab voltooid en ja, het is en blijft een prachtige wandelroute!

Geef een reactie

Ontdek meer van Life by - Mandy Eggens

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder