Wandelen,  Wandelroutes Groningen

3 KM wandeling bij ‘t roegwold

Vandaag deel ik niet zo’n hele bijzondere wandeling met jullie maar hij is wel lekker om ‘s avonds even te lopen na werk of gewoon even tussendoor. Als je dichtbij woont tenminste, je hoeft niet van ver af te komen voor deze wandeling want dat is hij niet echt waard.

De start is bij de parkeerplaats bij het zwaneveldsgat. Het is even zoeken maar links achter vind je de ingang om te beginnen met de route. Het is heel simpel, je loopt het hekje binnen en je volgt de rode paaltjes.

Je loopt eigenlijk door een weiland heen, er zitten dus veel kuiltjes en dat loopt niet altijd even prettig. Je loopt alleen maar op gras dus trek goede schoenen aan, schoenen die ook vies mogen worden.

Ik vind persoonlijk dat je soms wel even moet zoeken naar de paaltjes, en je moet soms ook even ver kijken om de paaltjes te vinden. Je loopt door een groot weiland en je vind er ook koeien. Maar ook ander wild, zoals reeen, vosjes en haasjes. Het is nu ook leuk dat je allemaal kalfjes ziet, heel schattig! Ik vind het best eng om dwars door die kuddes heen te lopen maar ik denk maar altijd, als het een keer mis was gegaan, had dit nu vast niet meer gekunt.

Als je het hek uitloopt na de wandeling, kom je op een verharde weg. Als je die een stukje uitloopt ben je weer bij de parkeerplaats, maar tegenover het hek zit zwaneveldsgat. Daar kun je ook heel mooi wandelen, ik zal er later een aparte blogpost over schrijven. Dus beau rende direct richting de overkant en toen zijn we het bos terug naar de auto gelopen. Ik maakte daar ook nog deze mooie foto. Van zulke uitzichten / foto’s kan ik echt heel erg gelukkig worden. Eerlijk, wat is de onderkant en wat is de bovenkant? Hij reflecteert zo mooi. Foto’s maken tijdens het wandelen is sowieso mijn ding. Ik kijk altijd met veel plezier terug naar die foto’s.

Nogmaals, deze route is niet bijzonder maar wel even een lekker kort rondje en vind het leuk dat die gemarkeerd is. Het is heel groot daar dus de hondjes kunnen lekker los rennen. Tenzij je vlak bij de dieren komt, dan doe je je hond natuurlijk vast.

De start is dus bij de parkeerplaats van zwaneveldsgat in Kolham.

Zou jij deze wandeling willen lopen? Kennen jullie nog leuke, korte wandelroutes in Groningen?

7 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: