Wandelen,  Wandelroutes Drenthe

Stadswandeling Emmen

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer eens een wandelroute voor jullie, namelijk een stadswandeling in Emmen. Ik moet eerlijk zeggen dat deze wandeling mij positief verrast heeft. Nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder.

Lekker wandelen

De route

De route begint op de Hoofdstraat, in het centrum. Ik heb de auto achter het begin punt geparkeerd. Je komt langs veel bezienswaardigheden tijdens deze route. Als één van de eerste punten kom je langs de grote kerk. De kerk word nog veel gebruikt voor diensten maar ook voor culturele activiteiten als concerten, lezingen en tentoonstellingen.

De grote kerk

De oude dierentuin – Rensenpark

Als je Emmen zegt, dan denken al veel mensen aan de dierentuin. Sinds een paar jaar heeft Emmen Wildlands maar daarvoor was altijd het Noorder dierenpark. In 2015 heeft dat park zijn deuren gesloten. Maar in 2018 opende het park opnieuw maar dan als een gewoon park. Ik was er al wel vaker weer geweest want jaarlijks is er in de winterperiode het Chinalight festival (Ook een aanrader!) maar ik was er nog nooit overdag geweest en het is wel een mooi park. Op veel plekken kan je nog zien dat het een oud dierenpark was. Er is o.a een restaurant, atelier, escaperooms en je kunt er kunst bekijken.

Rensenpark

Het rensenpark zit niet bij deze wandelroute inbegrepen maar je loopt er wel langs. Ik zou dus zeker even het park inlopen om alles te bekijken, dan word je route dus wel langer dan de officiële 5,8 kilometer.

Rensenpark

Kantongerecht

Met deze wandelroute loop je ook langs het kantongerecht. Van 1877 tot 2014 was dit één van de kantongerechten. Terwijl in veel provincies de kantongerechten werden verminderd, kwam er in Drenthe, deze in Emmen dus er juist bij.

Kantongerecht

De Emmerdennen

Dit stukje van de route had mij dus positief verrast. Ik had mijzelf niet heel goed ingelezen voor deze route voordat ik er aan begon maar ik dacht: Ik ga gewoon. Normaal loop ik 1000 keer liever in een bos, in de natuur maar ik dacht even een keer wat anders. Tot ik ineens zomaar het bos inliep. Dat had ik met deze route niet verwacht dus dat vond ik extra leuk. Langs het bospad staan ook allerlei bordjes met informatie er op. Bijvoorbeeld waar de herfstkleuren weg komen, over het bos zelf maar ook over de vogels en de paddenstoelen. Niet dat ik die bordjes uitgebreid lees maar ik vind het wel een leuke toevoeging altijd.

Emmerdennen

Hunebed D45

Deze wandelroute brengt je ook langs hunebed D45. Deze ligt op een zandheuvel en is de op twee na grootste hunebed van Nederland. Het hunebed is 18 meter lang en 4,5 meter breed. Om het hunebed te bezoeken hoef je niet van de route af te wijken, je loopt er bij langs.

Hunebed D45

Dit waren de mooiste highlights voor mij tijdens deze wandelroute. Er is dus nog veel meer te zien maar dat moeten jullie zelf maar gaan bekijken.

Mijn mening over de wandelroute

Zoals ik al zei, mijn voorkeur gaat nooit echt uit naar stadswandelingen maar deze vond ik echt leuk. Het is niet een hele lange route maar die kun je dus zelf een beetje langer maken. Na de route kan je ook nog het centrum in gaan en lekker shoppen, ook goed voor de stapjes. Ik had niet zo’n heel groot rondje Rensenpark gedaan. Het mooie aan deze route vond ik ook dat je je niet hoeft te vervelen. Geen lange rechte stukken en genoeg bezienswaardigheden. Ik zou deze route zeker aanraden!

Informatie over de route

  • Begin en eindpunt: Hoofdstraat 26.
  • Overal in de buurt betaald parkeren. Ik parkeerde in zone: 78102. Ik parkeerde via Flitsmeister dus ik kon steeds weer automatisch mijn parkeeractie verlengen. Het parkeren hier heeft mij €5,61 gekost voor een kleine 2,5 uur.
  • Het is geen gemarkeerde wandelroute maar je kan de route lopen via GPX. En ook heel makkelijk via de DrentheRoutes app. Je hebt dan een soort van navigatie en je ziet dan ook gelijk wanneer je langs een bezienswaardigheid loopt. Dan kun je daar op klikken en zo zie je gelijk meer informatie. Sowieso wel leuk om deze app te downloaden want er staan veel leuke wandelroutes op. Ik liep vaker een route van DrentheRoutes, bijvoorbeeld Rolder Es 9,5 kilometer – Rolde en De Hamerlandenroute, 7 KM – Gasselte.
  • Deze route kan je combineren met een bezoek aan Wildlands.
  • Veel terrassen en bankjes onderweg.

Volgen jullie mij al op mijn socials? Dan ben je altijd als eerste op de hoogte van mijn nieuwe blogs.

Zijn jullie wel eens in Emmen geweest? Lijkt deze stadswandeling jullie wat? Laat het weten in de reacties.

6 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: