Wandelroutes Drenthe

Het Boomkroonpad in Drenthe

Vandaag heb ik een blog voor jullie over het Boomkroonpad in Drenthe. Geschreven door Lisanne, later zal zij zich nog even kort voorstellen. Mocht je in de Drenthe wonen dan ken je het vast. Mocht je het nog niet kennen, dan is het zeker een aanrader.

In de bossen in Drenthe ligt bij de Hondsrug het mooie buitencentrum het boomkroonpad. Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door dit gebied. Tevens is er een bezoekerscentrum voor allerlei informatie en activiteiten. Het unieke van het boomkroonpad is, dat je door de toppen van de bomen kunt lopen en zelfs over het bos kunt uitkijken. Als klein kind was ik hier met mijn ouders geweest en in mijn herinneringen was het ontzettend hoog, groot en fantastisch. Uren liepen we door de toppen van de bomen heen en dat gaf mij als klein meisje een magisch gevoel.

Het boomkroonpad

Nu ik zelf mama van drie kindjes ben, leek mij het leuk om deze unieke ervaring aan mijn kinderen te laten beleven. Dus hop hop, bijna binnen een uur, drie kinderen in de auto gezet en onderweg naar Drouwen. Je kunt prima parkeren bij het buitencentrum (adres: steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen).

We kochten een kaartje in het winkeltje voor het boomkroonpad en we betaalden voor het kabouterpad. Het mooie aan dit buitencentrum is dat er verschillende wandelroutes zijn voor jong en oud. Het kabouterpad is een route van een kleine kilometer en eindigt in het speelbos: Lorken. Je krijgt wvoor een klein bedrag een kaboutermuts, een knapzak met wat te eten en te drinken en een opdrachtenboekje, ook krijgen de kinderen een ware kabouterneus van schmink op hun gezicht. Voor het boomkroonpad betaal je 4 euro als volwassene en voor kinderen tot 12 jaar 2 euro.

Enthousiast als ik was vanuit mijn herinneringen maakte ik mijn kinderen ook enthousiast, zelf moest ik even slikken toen ik boven het pad liep. Want had ik hier uren gelopen als kind? Je herinnering is altijd anders. Je beleving als kind ook. Nu als volwassene zie je dat het pad echt een stuk korter is. Maar het blijft bijzonder om boven de bomen uit te steken, en geef toe, waar kun je dit anders doen? En wat een uitzicht! Mijn kinderen hadden net zo’n magisch gevoel als ik als kind heb gehad. Daar doe je het toch voor? Toen we weer veilig aan de grond stonden, liepen we het kabouterpad. Dat er meteen naast begint.

Via het opdrachten boekje hadden we bij elke kabouter een opdracht en een verhaaltje. Erg leuk voor de jongere kinderen (tot een jaar of 7/8). Rennen van kabouter tot kabouter, net wat papa en mama nodig hadden. Een beetje ademruimte! We eindigden in het Lorkenbos met allerlei speeltoestellen, vuurplaatsen om je eigen brood te bakken en picknickbanken. Jong en oud vermaakt zich hier prima. Het kabouterpad is een kleine route, maar er zijn ook (veel) langere wandel en fietsroutes. Voor jong en oud prima vertoeven bij buitencentrum het Boomkroonpad. In het bos hebben we ons nog een paar uur vermaakt. Ook is er een restaurant met terras aanwezig, dus ook voor de inwendige mens kan gezorgd worden.

Deze blog is geschreven door Lisanne van www.gezinmetvijf.nl Zij is mama van drie kinderen (5, 4 en bijna 1) en neemt op haar blog en instagram je (op een ludieke manier) mee in een chaotisch huishouden van Steen. Opvoedingsvraagstukken, uitjes en recepten je vindt het allemaal op haar website. Het ouderschap normaliseren en het idee dat je er niet alleen staat is haar visie om over te brengen op andere (loeder) moeders. Iedereen doet maar wat, laten we vooral leren van elkaar en elkaar niet bekritiseren.

Heb je meer interesse in leuke uitjes (met kinderen) in Drenthe? Lees dan hieronder ook de blogs over het sabeltandtijgerpad of het Roekpad te echten.

9 reacties

Geef een reactie

%d