Wandelen,  Wandelroutes Drenthe

Wandelarrangement Gasselte

Hey hey iedereen! In deze blog ga ik jullie vertellen over een leuk wandelarrangement die wij hebben gedaan bij camping het Horstmannsbos in Gasselte. Uiteraard deze deal weer gekocht via SocialDeal , benieuwd wat wij er van vonden? Lees dan vooral verder.

Mij maak je echt heel gelukkig met lekker lopen en dan vooral door het bos enzo heen, het liefst ook gewoon een gemarkeerde route. Lekker lopen zonder dat je al te veel hoeft na te denken. Hoe lekker is het dan als je een mooie wandeling hebt, met een kopje thee of koffie van te voren en een lunch achteraf. Heerlijk toch? Daarom heb ik weer eens gekozen voor een wandelarrangement.

Tijdens de wandeling

Ontvangst met een kopje koffie of thee met gebak

De vouchers zijn geldig bij camping het Horstmannsbos. Als je aangekomen bent, kan je je melden bij de receptie en daar binnen is ook een horecagelegenheid dus daar kan je dan plaats nemen. We werden al snel geholpen. Ik ging voor een kopje thee en ze hadden een appelgebakje voor erbij. Die gingen er wel goed in. Voordat we plaats hadden genomen, hadden we al uitleg gekregen over de route. We konden kiezen uit een route van 5 en een route van 7 kilometer. We hadden gekozen voor de 5 kilometer route. We kregen een routeboekje mee maar we hadden het geluk dat het gewoon een gemarkeerde route was. Na het gebakje, gingen we voor de wandeling.

Voorafje

De wandeling

Wij ons rot zoeken naar het begin punt van de route, die begint dus gewoon voor de uitgang van de receptie. De paaltjes kun je dus vanaf daar al volgen. Je komt eerst over de camping, dat was wel leuk want het kampeerseizoen was al begonnen, het was mooi weer en we kregen dus gelijk zin om te gaan kamperen. Goed, daarna kom je over een heideveld en door de bossen heen. Een leuke gevarieerde route dus. Op het heideveld loop je door zand heen en dat is dus wel wat zwaarder. Voor de rest is de route heel goed te doen.

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit een gemarkeerde route op de juiste manier heb uitgelopen dus dat was ook dit keer het geval. Je raad het nooit, wij waren op het eind de paaltjes kwijt geraakt. Dus maar gewoon via maps uitgezocht hoe we terug kwamen bij de camping. We waren echt bijna op het eind en we kunnen ook nog steeds niet bedenken waar we dus mis zijn gelopen. Maar maakt ook niet uit, wij weer wat extra meters gelopen en alsnog het eindpunt bereikt. Dat is het belangrijkste.

De wandeling

Bij terugkomst

Toen we weer terug kwamen op de camping stond ons een 2 gangen lunch te wachten. Wij vonden dat we ook wel een biertje hadden verdiend dus die hadden we er ook bij besteld. Die zit dus uiteraard niet bij het arrangement in.

Biertje bij terug komst

De 2 gangen lunch bestond uit een kopje soep en keuze uit een tosti, picollo of een panini. Er was champignonsoep, verder geen andere keus en ik hou echt niet van champignonsoep, door de champignons. Het liefst at ik elke dag soep, ik eet ook vaak soep dus veel is goed maar mosterd en champignons gaat er gewoon echt niet in. Dus toen koos ik alleen voor de panini. We kregen nog wel stokbrood met kruidenboter, altijd goed natuurlijk. Maar ik kreeg geen alternatief voor de soep. Ik vond het jammer dat er keuze was alleen uit 1 soep maar goed, dat stond ook in de deal. Het was een soep van de dag. De panini was wel echt goed!

De panini

Mijn mening over de deal:

Dit was een leuke deal! De wandeling was mooi en het personeel was ook vriendelijk. We zijn goed geholpen in het restaurant maar ook bij de receptie omdat wij natuurlijk al moeite hadden met het beginpunt van de wandelroute te vinden. Ik kreeg gelijk ook helemaal kampeervibes. De camping was natuurlijk al geopend en ik kreeg gewoon ook echt zin om te gaan kamperen. Alleen jammer van de soep maar so be it. De wandelroute was ook leuk. De deal kostte €9,50 per persoon en die was het voor mij waard!

Doe jij wel eens een wandelarrangement? Zou dit wandelarrangement je leuk lijken? Laat het weten in de reacties.

^ Volgen jullie mij al op mijn socials? ^ dan ben je altijd als eerste op de hoogte als ik iets nieuws publiceer.

3 reacties

  • Wanda

    Grappig, deze heb ik laatst ook met een vriendin gedaan! En ja, ook wij hadden moeite om het beginpunt te vinden, stonden al bij het voetbalveld en inderdaad op het eind waren we de paaltjes ook kwijt, maar ineens hoorden we geluiden en toen bleek dat we aan de achterzijde van de camping waren. Wij hadden toen wel keuze uit 2 soepjes, mosterdsoep en groentesoep, maar verder komt het goed overeen met hoe jullie het beleefd hebben!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: