Hobby,  Hobby inspiratie

Kelsey (24) vertelt over haar kleine onderneming

Vandaag heb ik een interview met Kelsey die hier op mijn blog komt vertellen over wat zij doet.

Kelsey is 24 jaar en is opgegroeid in California. Ze heeft in 4 verschillende staten gewoond in de verenigde staten. Ze is in Juni 2020 verhuisd van Oregon naar Nederland.

Ondertussen is haar hobby ook haar werk geworden. In Amerika werkte ze samen met een organisatie die samen werkte met kinderen in de leeftijd van 4-10, ze leerde de kinderen over planten, koken, fruit en groentes en nog meer van die goede dingen. Nu Kelsey in Nederland woont is haar Etsy shop haar fulltime job.

In Oktober 2020 heeft Kelsey haar Etsy winkeltje geopend. Het begon in Maart, toen begon ze met oorbellen maken als een quarantaine hobby. Kelsey had voor een lange tijd haar hoofd geschoren en ze hield er van om grote oorbellen, vooral ringen. Ze wilde iets om haar dagen te vullen buiten haar virtuele werkvergaderingen, les geven en Binge watchen op Netflix. Dus ze dacht: laat ik eens proberen om oorringen te maken. En hier is ze dan!

Kelsey knipt en buigt haar eigen draad voor haar oorringen en ondertussen heeft ze een behoorlijk serieuze verzameling kralen opgebouwd. Omdat Kelsey het leuk vindt om verschillende dingen te maken ( oorringen, mala-kettingen, armbanden, wenskaarten en naai projecten) heeft ze veel manden, lades, dozen en planken vol met allerlei spullen. Ze staat officieel ingeschreven bij de kamer van Koophandel, en omdat zij het ziet als een klein bedrijf in plaats van een hobby, kan het best duur zijn. Er gaat meer in het runnen van een klein bedrijf dan dat mensen denken, even als dat zij het zelf niet zo had verwacht voor ze startte.

Kelsey en haar man hebben een kamer in huis, en dat word de lees kamer genoemd, zo hadden ze die kamer ook echt bedoeld. Er stond een bureau en een enorme comfortabele stoel maar binnen een paar weken nadat ze haar Etsy winkel begonnen was, kocht ze een tweede stoel en meer opslagruimte. Zodat ze al haar spulletjes makkelijk kon ordenen. Kelsey haar man werkt meestal thuis dus het was de bedoeling dat het kamertje vooral zijn werkruimte zou worden maar Met liefs Handicrafts heel de ruimte overgenomen.

Omdat oorbellen het dichtst bij Kelsey haar hart liggen en er zoveel mogelijkheden zijn voor verschillende stijlen, denkt ze dat ze het het leukst vind om oorbellen te maken. Ze heeft er veel plezier mee gehad om hiermee nieuwe technieken te leren kennen. Ze zei ook dat ze eerder leraar was, en dat bracht heel veel teken- en creatieve energie met zich mee voor het maken van haar lesmateriaal, evenals voedselgerichte decoratie voor schoolkantines. Om die reden denkt ze dat het maken van wenskaarten (allemaal met een plant & food-thema) een goede tweede voor haar is.

Ik vroeg Kelsey hoe ze aan inspiratie komt, ze zei dat dat een moeilijke vraag is. Vaak moet ze spelen met een idee in haar hoofd, het uittekenen, verschillende manieren van kleurpatronen of draadomwikkeling uitproberen en hopelijk komen dingen dan samen.
De laatste tijd, na een jaar Covid, heeft ze echt zin om weer te reizen. Ze heeft lang door Zuid-Amerika gereisd en heeft semesters gestudeerd in zowel Italië als Ecuador terwijl ze op de universiteit zat. Ze begon na te denken over alle plaatsen waar ze is geweest en alle plaatsen waar ze nog steeds heen wil, en ze vroeg zich af hoe ze dat zou kunnen overbrengen in haar kunst. Ze besloot dat ze een aantal beroemde steden over de hele wereld zou uitkiezen, evenals een flink aantal Amerikaanse nationale parken, en voor elk een kleurenpalet zou ontwerpen. Dat idee en ontwerp werd de Wanderlust-collectie! Nu heeft ze zowel oorbellen als armbanden ontworpen naar 20 steden en 14 parken.

Ik vroeg haar of ze nog meer hobby’s had, ook dat vond ze een moeilijke vraag om te beantwoorden. Ze denkt namelijk dat ze van al haar hobby’s, werk heeft gemaakt maar ze houdt nog wel van zwemmen, yoga, schilderen en sinds kort is ze begonnen met borduren. Het is altijd moeilijk om met een nieuwe creatieve hobby te beginnen omdat je al ervaring hebt met wat je doet maar je opnieuw moet beginnen omdat het een nieuw soort iets is.

Ben je benieuwd geworden naar Kelsey haar producten? Klik Hier om haar instagram te volgen en klik Hier om een kijkje te nemen in haar Etsy winkeltje. Super leuk dat Kelsey over haar kleine bedrijfje wou vertellen op mijn blog.

Wat is jouw lievelings sieraad?

3 reacties

Geef een reactie

%d