persoonlijk

Waarom ik ben gaan bloggen

Ik krijg heel vaak de vraag waarom ik ben begonnen met bloggen en in deze blog kunnen jullie dat lezen. Natuurlijk heb ik hier verschillende redenen voor en vind het leuk om deze met jullie te delen.

Als allereerste reden natuurlijk dat ik onwijs veel van schrijven hou, zo wel in de vorm van bloggen maar ook gewoon op papier. Soms kom ik verhalen van mijzelf tegen met een datum uit 2008 boven op het papiertje en toen was ik dus 8. Dat ging dan over om een voorbeeldje te noemen: meneer haat en mevrouw vrolijk die ruzie kregen om kippen en uiteindelijk gingen trouwen. Maar ik schreef ook veel gedichten en één gedichtje staat me nog heel goed bij, ik vroeg mijn moeder waar ik een gedichtje over kon schrijven en er was net iets op de radio geweest over dat mieren niet tegen koffiedik konden, dus mijn moeder zei: maak daar maar een gedicht over en elke keer als ik die terug lees moet ik echt lachen. Schoolverslagen schreef ik ook liever met de hand dan dat ik ze typte. Ik vindt gewoon rust in het schrijven en dat is waarom ik het denk ik zo fijn vind om te doen.

Natuurlijk schrijf ik ook graag over dingen die mij bezig houden om anderen te inspireren. Ik heb natuurlijk een beroep die je niet veel bij vrouwen ziet, ook daarbij wil ik inspireren en ook motiveren om het misschien toch eens een kans te geven als je er voor open zou staan omdat het zo’n fijn beroep is.

Ik heb al vaak een opmerking gekregen van mensen die ook chauffeur willen worden als: ” Jouw blog motiveren mij echt om door te gaan, ik heb het nu ook moeilijk met rijles en de opleiding maar door jou wil ik echt door gaan en niet opgeven” Kijk, daar doe je het voor want dat ik ook wat ik wil overbrengen in mijn blogs.

Ik ben er ook van overtuigd dat als je schrijft over dingen waar je enthousiast over bent en die jou vrolijk maken, dat de lezers daar automatisch ook enthousiast door worden.

Het is ook zo fijn dat je veel andere mensen leert kennen die dezelfde passie hebben: schrijven. Maar ook natuurlijk dat ik nieuwe penvrienden heb gekregen door mijn blog, nieuwe chauffeurs heb leren kennen en veel andere mooie creaties en blogs van anderen te zien krijg.

Laatst had ik bijvoorbeeld een blog geschreven over mijn lievelings warme drankje Chai latte , en dat andere mensen die ook hebben besteld nadat zij mijn enthousiaste blog hadden gelezen.

Ook heb ik een keer meegedaan aan een Round robin boekje en ook daar zijn een paar lezers mee begonnen door mijn blog. Zulke dingen zijn gewoon zo fijn om te weten want daardoor beginnen mensen wel met dingen door jouw enthousiasme.

Dus om een lang verhaal kort te maken: Ik ben vooral begonnen om anderen te inspireren en te motiveren. Ik vind het leuk om mijn enthousiasme over te brengen bij anderen door middel van schrijfsels/blogs.

Waarom ben jij begonnen met bloggen? Of zou het jou leuk lijken om te bloggen?

25 reacties

 • bookstamel

  Ik ben begonnen met bloggen om te laten zien dat schrijven met dyslexie prima kan en nederlandstalige auteurs te promoten. Inmiddels gaat het steeds meer richting een lifestijl blog waarop boeken nog steeds de hoofdrol spelen maar je ook andere dingen kunt vinden zoals recepten en product reviews

 • Suzanne

  Dit klinkt zo herkenbaar! Super om te lezen dat je ook op jonge leeftijd al die passie voor schrijven had. Zoiets is bijzonder, heb ik de afgelopen jaren meermaals ontdekt. Moet je koesteren. Mooi ook dat je zo’n impact hebt met je blog. Dat motiveert!

 • Caroline

  Leuk om te lezen hoe je met bloggen bent begonnen. Inmiddels zit ik zelf al 10 jaar in het bloggersvak en dat doe ik in combinatie met een parttime baan.

 • Amy de Keijzer - Büttner

  Leuk om te lezen waarom je begonnen bent met bloggen! Ik ben onder andere ook begonnen met bloggen omdat ik het heerlijk vindt om te schrijven/typen, maar ook om anderen te inspireren/helpen en mijn eigen kunnen op beauty gebied te ontdekken.

 • hippiemeisje: een persoonlijke blog

  Ik was ook echt zo een meisje die vanaf ze kon schrijven, schreef….
  Dagboeken, verhaaltjes, gedichtjes, briefjes, … ik schreef, bloggen leek een logisch gevolg.
  Ik vind verder ook dat je aan jouw blog merkt dat hij geschreven is met liefde voor het schrijven, dat voel je, dat lees je, dat is fijn! Daarom dat ik ook op je geabonneerd ben, denk ik. 😉

 • zelfwiiombouwenramses van der werf

  Wat leuk om te lezen weat jouw eigen redenen zijn geweest om te gaan bloggen. Ikzelf blog over affiliate marketing, omdat ik daar inmiddels al 12 jaar mijn brood mee verdien. Heb ook meerdere sites, maar de laatste nieuwe heeft nu mijn focus.

  Altijd leuk om te zien wat de beweegredenen van anderen zijn geweest. Veel plezier op de weg!

 • Reismuts

  Wat tof dat je ook vanuit je passie voor schrijven bent begonnen met bloggen. En aangezien je dat dan echt vanuit jezelf doet, raak je mensen en dat is het leukste dat bloggen kan geven toch.

 • Cynthia

  Ik schrijf ook al heel mijn leven. Als klein ukkies al, net als jij. In 2016 had ik een zwangerschap waarbij ik 9 maanden ziek was. Om mezelf op de been te houden, ben ik online mijn verhaal gaan delen, maar ook over juist luchtige en leuke dingen gaan schrijven. Daar is daarna mijn blog Cynspirerend uit voort gekomen. Ik deel daar nog steeds wat zwaardere onderwerpen (ik ben nu bijvoorbeeld overspannen), maar ook wat luchtiger onderwerpen. Zoals mijn liefde voor mijn gezin, koken en bordspellen.

 • Xiana

  Leuke vraag om even bij stil te staan idd. Ik ben begonnen omdat het mij leuk lijkt om voor mezelf een soort bewaarschriftje te hebben met al mijn recepten maar dan online. Daarnaast kan het zo’n voldoening geven als iemand mijn gerechten maakt en dolenthousiast is. En uiteraard geniet ik wel van het schrijven van mijn blogs en het lezen van andere blogs.

 • lodi

  Ik ben begonnen met bloggen toen we op reis gingen, in 2011 reisden we namelijk 7 maanden door Amerika en Canada en was het eerst voor verschillende reisblogs en mamablogs daarna begon ik aan mijn eigen blog en nu ben ik full time blogger. Schrijven heeft er hier ook altijd al in gezeten.

 • Frederique

  Ik ben in 2009 begonnen omdat we toen een jaar gingen rondreizen en ik op die manier contact wilde houden met vrienden en familie. Wat leuk was, was dat mijn dochter die toen 8 was, ook mee ging schrijven. Een familieprojectje zeg maar. Het liep in de loop der tijd uit op een blog over reizen en films.

 • Merel | De Mamagids

  Leuk om jouw verhaal te lezen!
  Begon zelf ooit met bloggen omdat ik wilde oefenen met schrijven. Hiermee bouwde ik meteen een portfolio op voor bedrijven die zochten naar een tekstschrijver, dacht ik toen. Uiteindelijk had ik niet verwacht dat ik het zover zou redden dat ik ondernemer werd en inmiddels mijn derde website op heb gezet. Het is bijzonder waar bloggen je kan brengen!

 • Shenur

  Leuk om je verhaal te lezen. Ik ben beginnen met bloggen omdat mijn hoofd vol verhalen zat toen ik jong was een hartje of 14. Ik ben inmiddels 31 en ik houd nog steeds van bloggen. Zo lang ben ik bezig. Verder ben ik dol op mensen te entertainen met mijn schrijfsels en te inspireren.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: