Hobby,  Planten

Nieuw plantjes avontuur

Zoals jullie laatst al konden lezen in de blog over Plantjes besteld via PlantRebelz 🌿 , ik heb een lichte plantjes verslaving ontwikkeld denk ik. En dat word steeds meer. Ik woon natuurlijk nog thuis dus ik kan alleen plantjes neerzetten in mijn slaapkamer en als een kamer helemaal vol staat met planten, dan vind ik het te druk en niet meer zo mooi.. en wanneer ik dat mooi vind, denk ik dat je mijn lichte planten verslaving een echte verslaving kunt noemen haha!

Maar op facebook kwam ik een groep tegen met planten / stekjes ruilen Groningen, en zo kwamen er nog meer van dat soortgelijke groepen en mevrouw is natuurlijk lid geworden van allemaal. Even in alle groepen gekeken en ja, dat had ik niet moeten doen. Ik kwam de ene naar de andere mooie plant tegen.

Maar er sprong één uit, en die wou ik heeeel graag! Namelijk de tradescantia Nanouk, ik had dus een oproepje geplaatst in een groep of iemand daar een stekje van had. De reacties stroomden binnen en toen heb ik het oproepje maar verwijderd en heb ik met iemand contact gehad, die wou het stekje wel naar mij opsturen en ze had meer van de tradescantia familie, ze vroeg of ik daar ook stekjes van wou. Ja waarom ook niet. Dus zo gezegd zo gedaan.

Toen ik het brievenbusdoosje openmaakte en de mooie stekjes zag, was ik heel enthousiast! Wat een mooierdjes. Het ging me vooral om het stekje aan de linkerkant en dan de kleine. Met dat roze en groen. Maar dit is dus de eerste keer dat ik stekjes op water heb en ik ben alweer zenuwachtig. Ik hoop zo dat er worteltjes aankomen en dat ze binnenkort in een mooie pot kunnen en uit kunnen groeien tot mooie plant.

Ach, ik heb vertrouwen in mijzelf. Tot nu toe hebben de andere plantjes het ook goed bij mij.

Hebben jullie wel eens stekjes op het water gehad? Hoe ging dat?

18 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: