persoonlijk

Mijn eerste vakantie week

Hey hoi! In deze blog ga ik jullie vertellen wat ik allemaal gedaan heb in mijn eerste week van mijn vakantie. In het voorgaande weekend heb ik eerst boodschappen gedaan want ik heb een weekmenu gemaakt en zondag’s ben ik naar de petsplace en tuinland geweest samen met een vriendinnetje en Shanti. Mijn ouders hebben Shanti thuis gelaten en die heb ik dus 3 weekjes, dus de titel van mijn 3 week vakantie is: Shanti vakantie. En dat is helemaal geen probleem, voordeel van een klein hondje: ze kan overal mee naar toe. Zo ook naar de tuinland.

Shanti vakantie

Maandag

Vandaag samen met een vriendinnetje weer een auto puzzel tocht gedaan. Door Drenthe. Ondertussen weten jullie volgens mij wel dat ik het echt leuk vindt om auto puzzeltochten te doen lol. We hebben de Drentse esdorpen route gedaan. ‘S avonds heb ik een prei-bacon pasta oven schotel gemaakt. Helaas zorgde de magnetron steeds voor kortsluiting maar gelukkig hebben we nog een airfryer waar het in kan. ‘S avonds lekker gechillt en op tijd op bed gegaan.

Shanti op een hunebed
Pasta- prei- bacon ovenschotel

Dinsdag

Voor vandaag staat er op de planning: lekker niksen. En dat is aardig goed gelukt. ‘S middags even naar de winkel geweest voor retouren weg te brengen en toen heb ik hals over kop 2 helixxen genomen. Nee hals over kop was het niet want ik wil het al heel lang, ik had er ook al 1 aan die kant maar die is weer dicht gegroeid. Alleen het stond niet op de planning om te gaan doen dus misschien toch een heel klein beetje hals over kop. Wel heel blij mee! Toen nog even een klein boodschapje gehaald en tik tok tortilla’s gegeten. Van mijn zus had ik 3 zakken met kleding gekregen en daar heb ik foto’s van gemaakt en op Vinted gezet. ‘S avonds nog even naar de konijntjes geweest en bij hun gechillt en weer lekker op tijd op bed gegaan.

Woensdag

Vandaag had ik ook niet veel op de planning staan. Ik ben eigenlijk de hele middag bezig geweest met brieven schrijven voor penvrienden en aan het begin van de avond kwam Esmé onverwachts wat brengen waar ik heel gelukkig van zou worden. Ik was benieuwd. En wat bracht ze? Chocolade pepernoten. Ik las op Facebook dat die alweer in de winkels lagen maar ik kon ze niet vinden dus waar was ik steeds een beetje gefrustreerd door haha! Toen is ze naar huis gegaan en toen kreeg ik zin om domino’s te bestellen dus ik appte haar of ze ook wat wou van de domino’s en zo zat ze een halfuur later alweer bij mij in de woonkamer haha! Lekker domino’s gegeten en de film Soof gekeken.

Donderdag

De dag begon met de wekker want ik wou gister avond de container buiten zetten maar heuj, dat was ik vergeten. Kan je het er wel op gokken maar stel dat je de vuilnisman wel mist, dat is zonde. Dus om half 8 de container maar buiten gezet en zo erg was dat niet want dan kon ik in alle rust mijn tassen inpakken. ‘S middags gaan wij namelijk richting Grou en daar blijven we dan 3 daagjes. Heel veel zin in!

We hadden een kamer geboekt in een herberg. Toen we bij de kamer kwamen hadden we gevraagd of we een andere mochten omdat de kamer gewoon te vies was. We zijn er een heel stuk op voor uit gegaan, van stapelbedden naar een twee persoons bed, een veeeeel ruimere badkamer en meer ruimte in de kamer. Toen hadden we de spullen uitgepakt en zijn we ergens gaan eten. Ik had Shanti ook mee en die eet bij ons thuis ook gewoon elke dag een stukje vlees mee dus toen we daar bij de pizzeria zaten, bestelde ik ook een frikandel voor Shanti. Ik kreeg een bevroren frikandel.. thats weird right? Ik weet dat mensen het misschien nog wel raarder vinden dat Shanti elke dag een stukje vlees krijgt lol. Daarna hebben we ‘s avonds nog gepoold en temptation island gekeken.

Onze kamer in de herberg
Ons uitzicht

Vrijdag

We wouden voor vandaag eigenlijk een bootje huren maar het weer zat jammer genoeg echt niet mee. Toen hebben we letterlijk de hele dag op bed gelegen lol, gaat zo tegen mn principes in maar was wel echt super lekker. Zijn er nog wel af geweest voor een spelletje, eten en we hebben ‘s avonds nog weer gepoold. We wouden niet weer naar dezelfde pizzeria, we wisten niet of we bij de herberg konden eten en we hadden geen kookplaatje of magnetron ofzo dus hadden we eten van de cafetaria.

Lekker poolen
Vretuhh

Zaterdag

Vandaag weer naar huis gegaan, we hebben niet veel gedaan maar het was heerlijk. Echt een vakantie gevoel. Toen we thuis waren, hebben we eerst alles uitgepakt en daarna zijn we naar de winkel gegaan want we gingen… barbecueën! Samen met het vriendje erbij. Barbecueën is altijd een goed idee. Om 21.45 kwamen we op het idee om mijn koplampen te veranderen. Ik heb namelijk led lampen gekocht maar helaas ging dat niet zo makkelijk maar gelukkig heeft het vriendje het toch voor elkaar gekregen. Super blij mee!

Nog even chillen aan het water in Grou

Zondag

Vandaag opgestaan, even thee gedronken en toen naar Matsloot gereden, ik had er nog nooit van gehoord maar het is een gehuchtje een halfuur van mijn huis af. Daar heb ik samen met Irma geluncht. Helaas niet lang want het begon te regenen en we vonden het restaurant ook niet echt gastvrij dus ik heb vlug mijn thee opgedronken en we zijn weg gegaan, gelukkig had ik mijn broodje net op. Toen zijn we wezen schuilen bij de auto’s want we wisten verder ook niet wat we konden doen en na anderhalfuur zijn we naar huis gegaan. Super leuk om Irma weer even te zien, ondanks dat we grotendeels gewoon op een parkeerplaats hebben gestaan. Ook zo leuk, er kwam ineens een hele trekker stoet de parkeerplaats opgereden en die gingen ook parkeren. Hele tijd was het super rustig op de parkeerplaats en ineens zoveel trekkers erbij. Toen ben ik nog even weer naar de konijntjes geweest en naar de action. Even gegeten en toen kwam het vriendje weer. Toen hebben we de andere koplamp gedaan en nog even tv gekeken, wachten tot het donker was en nog even een rondje gereden. Super blij met mn nieuwe lampjes!! Wel super irritant omdat ik nu weer zoiets gaafs heb, wil ik gelijk alles veranderen aan die auto wat ik ooit in mn kop heb gehad: rode remklauwen, radio met carplay, geblindeerde ramen etc etc.

Samen met Irma
Paviljoen Pool
It is meeee

Dit was de eerste week van mijn vakantie. Super leuke week! Allemaal leuke dingen gedaan en amper stil gestaan. Wel super jammer dat de eerste week gewoon alweer voorbij is. Waarom gaan de vakantieweken altijd zo snel en de werkweken zo langzaam?? Haha, op naar de tweede week, waarin ook leuke dingen gepland staan!

6 reacties

Geef een reactie

%d