Wandelroutes Drenthe

Veenpluisroute Grolloo – 7.3 KM

Vandaag deel ik de Veenpluis route met jullie, op een website staat aangegeven dat de route 7.3 kilometer is, op het bordje bij de route staat 7 KM maar uit ervaring spreek ik dat het een kleine 8 kilometer is.

Het startpunt is bij de parkeerplaats bij een zandspeelplaats. Dat was even zoeken. Maar via google maps hebben we het toch gevonden. Een exact adres heb ik helaas niet, het is aan de blankeveen in Grolloo.

Als je éénmaal op de parkeerplaats bent, zie je direct al een bord met de veenpluisroute en dat je de rode paaltjes moet volgen, dat de route 7 km is en dat je naar rechts moet. En vanaf het bord zie je eigenlijk direct al het rode paaltje. De route is top aangegeven, alle paaltjes stonden duidelijk en ik heb me geen één moment afgevraagd: ” waar moeten we nou heen dan” en dat heb je soms bij andere routes wel en dat is echt jammer! Er is alleen een stukje dan heb je paaltjes met een rode kop en een gele lijn er onder. Dat zijn gewoon de paaltjes die je moet volgen maar dan gaat zowel geel als rood daar langs. Maar goed, dat is logisch nadenken lijkt me.

Het is een hele mooie gevarieerde route. Je moet wel goede schoenen aan doen en schoenen die vies mogen worden want je hebt soms geen andere keus dan door de modder heen te lopen. Je loopt veel onder bomen etc dus ik neem aan dat er ook veel teken zitten daar. Goed controleren dus als je thuis bent. En ik ben tijdens deze wandeling ook echt lek geprikt dus misschien kan je ook iets op doen tegen muggen.

Het is echt super mooi landschap! Zoals je achter op de foto ziet, heb je ook stukjes met water overal en het lijkt zo mooi. Soms loop je over fietspaden en dan moet je wel uitkijken want er fietsden veel mensen vandaag, van allerlei verschillende kanten haha!

Ik ben er natuurlijk in de zomer geweest maar ik denk dat het hier in de herfst ook prachtig is. Dan kun je vast heel veel verschillende kleurtjes zien tijdens de wandelingen. We zagen nu ook een paar paddestoelen.

Shanti was ook mee maar zoals jullie weten is Shanti al 12 en hart patient. Mijn moeder had haar meegenomen in een tas en ik heb een foto van haar gemaakt en ik ben zo verliefd geworden! Mijn mooie hondje.

Maar goed, je hebt overal genoeg bankjes etc en deze route is echt weer een aanrader.

Zou jij deze route wandelen?

10 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: