Wandelroutes Drenthe

Het wolvenspoor – Schoonloo 5 KM

Vandaag deel ik weer een wandelroute met jullie, misschien kennen jullie hem wel want het is best een bekende wandelroute in het noorden, namelijk: het wolvenspoor. De route is 5 kilometer lang.

Je leest ook veel goede recensies over de wandelroute en dat is terecht. Het is een hele mooie wandelroute. Het is ook een gevarieerde route door bos en heide. Je komt over bruggetjes en vlonders en je komt genoeg obstakels tegen. Deze wandelroute is daarom ook niet geschikt voor kinderwagens etc. Er liggen veel boomstammen over het pad heen en voor kinderen is dat natuurlijk wel extra leuk haha! Het pad is vaak ook drassig dus doe niet je mooiste schoenen aan. Je volgt bij deze route geen paaltjes maar wolvenpoten natuurlijk, je moet goed opletten want ze staan op steen en op bomen.

Zoals je hieronder op de foto kunt zien, is het een gevarieerde route. Deze route is zeker een aanrader voor jong en oud! En linksboven in de collage zie je de wolvenpoten die je moet volgen.

Praktische info:

  • Beginpunt: kruispunt Olle hullenweg en Zwatte – Schoonloo, de parkeerplaats zit in een bocht, je ziet daar ook een bord met: het wolvenspoor. Ik ben hem ook voorbij gereden.
  • Je komt bankjes tegen maar geen prullenbakken.
  • Niet geschikt voor kinderwagens.
  • Laarzen / schoenen die vies mogen worden is een must.

14 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: