Het wolvenspoor – Schoonloo 5 KM

Vandaag deel ik weer een wandelroute met jullie, misschien kennen jullie hem wel want het is best een bekende wandelroute in het noorden, namelijk: het wolvenspoor. De route is 5 kilometer lang.

Je leest ook veel goede recensies over de wandelroute en dat is terecht. Het is een hele mooie wandelroute. Het is ook een gevarieerde route door bos en heide. Je komt over bruggetjes en vlonders en je komt genoeg obstakels tegen. Deze wandelroute is daarom ook niet geschikt voor kinderwagens etc. Er liggen veel boomstammen over het pad heen en voor kinderen is dat natuurlijk wel extra leuk haha! Het pad is vaak ook drassig dus doe niet je mooiste schoenen aan. Je volgt bij deze route geen paaltjes maar wolvenpoten natuurlijk, je moet goed opletten want ze staan op steen en op bomen.

Zoals je hieronder op de foto kunt zien, is het een gevarieerde route. Deze route is zeker een aanrader voor jong en oud! En linksboven in de collage zie je de wolvenpoten die je moet volgen.

Praktische info:

 • Beginpunt: kruispunt Olle hullenweg en Zwatte – Schoonloo, de parkeerplaats zit in een bocht, je ziet daar ook een bord met: het wolvenspoor. Ik ben hem ook voorbij gereden.
 • Je komt bankjes tegen maar geen prullenbakken.
 • Niet geschikt voor kinderwagens.
 • Laarzen / schoenen die vies mogen worden is een must.

14 Reacties op “Het wolvenspoor – Schoonloo 5 KM”

 1. Wat een prachtige route! Wij hebben een speciale kinderwagen die voor elk terrein geschikt is. Misschien dat we toch een keer de stoute schoenen aantrekken. En wat fijn dat Shanti er los kan lopen!

  Like

 2. Wij hebben deze route een paar weken geleden gedaan en inderdaad was het even zoeken naar de parkeerplaats en was het nog een heel karwei om droog over te komen, maar echt wel een aanrader. Heel gevarieerd landschap en ja, die houten vlonders blijven leuk natuurlijk.

  Like

 3. De eerste wolf heb ik al gesport op je foto hahaha. Wat een geweldig beest.
  Jammer dat de route zo ver hier vandaan is. Ik vind dit soort wandelingen super leuk. Juist door de afwisseling van wandel- en klauterpaden. Is weer eens wat anders als alleen maar rechtdoor.

  Like

 4. Wat een heerlijke wandelroute! Is dat je hondje? Zo lief! En grappig dat je het spoor kunt volgen door de pootafdrukken te volgen. Ik heb chronische rugpijn en kan maar 20 min max. lopen maar als het ooit zou kunnen wil ik dit graag gaan lopen xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: