reizen

Wat te doen als je veel vocht vast houdt

Elke vakantie en elke zomer weer. Ik heb altijd zulke dikke voeten/ enkels/ vingers als de temperaturen hoog zijn. En niets vervelender en pijnlijker als dat. In deze blog ga ik jullie vertellen wat jullie er aan kunnen doen.

Pas op met zout

Zout zorgt er namelijk voor dat je vocht vast houdt, en dat wil je natuurlijk niet hebben. Dus let goed op je zout in name.

Drink voldoende water

I know, dit klinkt heel raar. Maar water drinken zorgt natuurlijk ook voor vocht afvoer. En dat wil je hebben als je van dat vocht af wilt.

Beweeg voldoende

Bewegen stimuleert de doorbloeding en vochtafdrijving. Elke dag een stukje wandelen kan al heel wat schelen.

Draag goede schoenen

Je kunt ook schoenen hebben die te klein zijn en je voeten afknellen. Zorg daarom dat je schoenen draagt die niet te klein zijn en waar je genoeg ruimte in hebt.

Benen hoog houden

Als je gaat zitten, leg je benen dan op een krukje en als je gaat slapen kan je onder je voeten een kussen leggen of een opgerolde deken.

Reis sokken

Als je een lange vliegreis of autorit te wachten staat. Schaf dan reissokken aan. Zijn niet zo duur en bijna overal wel te verkrijgen. Deze sokken zorgen ervoor dat de bloedcirculatie verbeterd.

Sauna bezoeken

Zeker geen straf lijkt mij? De sauna zorgt er voor dat je het heel warm krijgt en dat je gaat zweten. Dat je gaat zweten is goed voor je vochtverlies.

Detox thee

Detox thee werkt ook vochtafdrijvend, sowieso is het goed om te blijven drinken. Dus met deze 2 vliegen in 1 klap.

Als deze tips niet helpen of als je al heel lang vocht vast houdt, is het het beste om even langs de dokter te gaan.

Dit zijn een paar tips die ik altijd heb meegekregen, wat werkt voor jou altijd het beste als je hier last van hebt?

35 reacties

Geef een reactie

%d