Wat te doen als je veel vocht vast houdt

Elke vakantie en elke zomer weer. Ik heb altijd zulke dikke voeten/ enkels/ vingers als de temperaturen hoog zijn. En niets vervelender en pijnlijker als dat. In deze blog ga ik jullie vertellen wat jullie er aan kunnen doen.

Pas op met zout

Zout zorgt er namelijk voor dat je vocht vast houdt, en dat wil je natuurlijk niet hebben. Dus let goed op je zout in name.

Drink voldoende water

I know, dit klinkt heel raar. Maar water drinken zorgt natuurlijk ook voor vocht afvoer. En dat wil je hebben als je van dat vocht af wilt.

Beweeg voldoende

Bewegen stimuleert de doorbloeding en vochtafdrijving. Elke dag een stukje wandelen kan al heel wat schelen.

Draag goede schoenen

Je kunt ook schoenen hebben die te klein zijn en je voeten afknellen. Zorg daarom dat je schoenen draagt die niet te klein zijn en waar je genoeg ruimte in hebt.

Benen hoog houden

Als je gaat zitten, leg je benen dan op een krukje en als je gaat slapen kan je onder je voeten een kussen leggen of een opgerolde deken.

Reis sokken

Als je een lange vliegreis of autorit te wachten staat. Schaf dan reissokken aan. Zijn niet zo duur en bijna overal wel te verkrijgen. Deze sokken zorgen ervoor dat de bloedcirculatie verbeterd.

Sauna bezoeken

Zeker geen straf lijkt mij? De sauna zorgt er voor dat je het heel warm krijgt en dat je gaat zweten. Dat je gaat zweten is goed voor je vochtverlies.

Detox thee

Detox thee werkt ook vochtafdrijvend, sowieso is het goed om te blijven drinken. Dus met deze 2 vliegen in 1 klap.

Als deze tips niet helpen of als je al heel lang vocht vast houdt, is het het beste om even langs de dokter te gaan.

Dit zijn een paar tips die ik altijd heb meegekregen, wat werkt voor jou altijd het beste als je hier last van hebt?

35 Reacties op “Wat te doen als je veel vocht vast houdt”

 1. Ik heb hier ook last van! Wat een goede tips. Omdat ik snel duizelig word en flauwval moet ik vaak met mijn voeten omhoog en mag ik niet te lang stil staan. Zout eten is wel goed voor mij maar moet dan opletten dat ik dan niet veel vocht vasthoud. Thanks voor de tips! Fijn weekend!

  Like

 2. Ik heb hier ook vaak last van. Echt heel vervelend. Ik houd vooral veel vocht vast in m’n enkels en knieën. Ik drink al voldoende water en probeer ook mijn zoutinname te beperken. Denk dat het dan toch tijd wordt voor een nieuwe paar schoenen.

  Like

 3. Gelukkig heb ik hier eigenlijk (tot dusver) nog nooit last van gehad. Ik heb wel vriendinnen die hier ontzettend veel last van hebben. Het lijkt me toch best vervelend, maar gelukkig zijn er blijkbaar genoeg tips voor haha.

  Like

 4. Wat een goede tips! in princiepe krijgt een Mens al voldoende zout binnen uit zijn dagelijkse producten brood,beleg etc dus daar kun je heel makkelijk op verminderen.

  Like

 5. Goede tips Mandy! Toen ik vorig jaar zomer kampte met mijn hernia en alleen maar kon liggen, hield ik tijdens de hittegolf ook zoveel vocht vast en kreeg ik dikke voeten. Zo naar. Bij mij heeft 3 liter water per dag toen inderdaad goed geholpen xxx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: