High tea – Toos en Jet

Kunnen jullie mijn Vervroegd moederdag cadeau nog herinneren? Daar kon je in lezen dat ik een high tea pakketje voor mijn moeder gekocht had met natuurlijk een echte high tea erbij. Nu hebben we eindelijk de high tea gedaan en in deze blog kunnen jullie lezen wat ik er van vond.

Sowieso vind ik de locatie al een echte topper. Ik ben dol op Reitdiephaven. Dit ligt in de provincie Groningen. Ik kom er voor werk ook elke dag en vind het echt prachtig om daar naar die huisjes en bootjes te kijken. Kennen jullie onderstaande foto nog? Dit is Reitdiephaven.

Genoeg over de locatie, nu verder over de super gezellige high tea die ik heb gehad. We hadden gereserveerd om 10.00. Ook deze high tea heb ik via social deal gekocht en ik kon uit een paar tijden in de ochtend kiezen. Toen zijn we maar voor 10.00 gegaan. Onderweg waren we nog in de file gekomen en waren we er rond 10.15. Was geen probleem en het tafeltje stond al enigszins klaar voor ons.

Deze high tea heb ik op social deal gekocht voor €12,50 per persoon. Normaal kost deze high tea bij bakkerij Toos en Jet €25,- per persoon.

Hier onder op de foto kun je de etagère vol met lekkers zien dat we hadden gekregen. Normaal ben ik niet zo van de broodjes met van alles er op en eraan waarvan ik eigenlijk niet eens zo goed weet wat er in zit. Natuurlijk werd het wel verteld wat het was maar dan alsnog weet je niet wat er precies in zit maar deze waren echt heerlijk.

Zien jullie die cakejes rechts onder? Ik heb echt een wortel fobie ( nee ff serieus, gruwel er gewoon van als ik ze zie) en ik zag die etagère en ik zei gelijk: nou leuk geprobeerd maar dat krijg je er bij mij echt niet in. Hoe kan je wortels in een cake doen?!?!?

Ik heb vaker een high tea gedaan en dit is echt een goed gevulde etagère ook als de prijs €25,- was. Ik zou het er persoonlijk niet voor over hebben maar het is het zeker waard.

Als de thee pot met heet water leeg was, kon je even een gil geven en dan werd hij weer gevuld. Je kon zelf kiezen wat voor een theetje je wou drinken. Ik had echt struggles met de thee kopjes. Je had aan de kopjes zo’n heel smal oortje. Ik drink normaal uit bekers van 500-850 ml dus daar zit ook een beste oor aan om het vast te houden, dit was wel even wennen dus haha!

Op die worteldingetjes na, was alles echt hartstikke lekker! Het personeel was vriendelijk en ik vind het echt een top locatie. Ik vind dit dus zeker een aanrader. Ook verkochten ze heerlijke andere broodjes en taartjes enzo. Of nja, niet gehad maar zag er allemaal heel goed uit!

Hebben jullie ooit een High tea gedaan?

37 Reacties op “High tea – Toos en Jet”

 1. Dat ziet er lekker uit zeg. Een high tea is altijd een goed idee. Ik heb het wel vaker gedaan en vind het altijd super leuk. Oh en worteltaart vind ik juist één van de lekkerste dingen, heerlijk!

  Like

 2. Wat een gezelligheid om lekker samen met je moeder een high tea te doen. Ik ben echt gek op een high tea. Wel zie ik hier vooral heel veel zoetigheid en weinig hartige gerechtjes of lijkt dat maar zo. Het is natuurlijk een bakker dus snap het wel maar zou dat zelf wel jammer vinden.

  Like

 3. Het ziet er heerlijk uit! Wij hebben veel kennissen in Groningen dus ik moet er zeker maar een keer langs gaan. In tegenstelling tot jou vind ik worsteltjes dus heerlijk.

  Like

 4. Hoewel het niet eens ver bij ons vandaan is, ben ik nog nooit bij Reitdiep haven geweest, toch maar eens een keer die kant op want het is inderdaad erg mooi. Zo’n high tea l lijkt me dan ook wel wat, ziet er erg lekker uit

  Like

 5. en dat lees ik dan vlak voor ik wil gaan lunchen…nu knort niet alleen mijn buikje,nu zit ik ook nog stiekem te likkebaarden…

  Like

 6. Leuk! Daar was je moeder vast heel blij mee. Ik heb zelf regelmatig een high tea gedaan. Die uit het Amstel Hotel in Amsterdam (ze doen het nu niet meer helaas) vond ik onvergetelijk. Later hebben we overigens wel een ‘late tea’ gedaan. Maar dat zijn echte thee-cocktails, wel met allerlei lekkernijen erbij. Alleen een stuk duurder dan een reguliere high tea, dat dan weer wel. Voor heel af en toe wel een aanrader. Als je echt iets te vieren hebt.

  Like

 7. Ik ben dol op een high tea, ik vind het zo gezellig, dit ziet er goed uit hoor en prijzig is het altijd wel, dat is zo. Leuk dat je het nu goedkoper kreeg.

  Like

 8. Ziet er heerlijk uit! Jammergenoeg kan ik deze nooit meer doen. Ik heb onlangs een tarwe en lactose (zware) intolerantie en eet niets meer van taart, brood en cake of koek helaas.
  Ik baal hier enorm van want ik kon het wel eten vroeger.

  Like

 9. Ach hemel.. Alleen al bij het zien van al dat lekkers loopt het water mij in de mond.
  Wat grappig dat je hier nu een blog over schrijft. Ik heb gisteren geopperd om hier ook eens een High Tea te doen.

  Like

 10. Leuk! High Tea ook wel eens gedaan. Die foto lijkt wel genomen op een plek in Groningen waar ik ook wel eens geweest ben. Is dat in de buurt van blauwstad?

  Like

 11. Dat Reitdiephaven ligt in Duitsland? Of in Groningen? Lijkt me leuk om bijvoorbeeld voor moederdag te doen. Ze wonen in Blijham, dus ik ga wel eens die kant op. Super leuk idee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: