dagje weg,  reizen

Een dagje Apenheul

Hey hey iedereen! In deze blog ga ik vertellen over mijn bezoek aan de Apenheul. Als je iemand uit mijn directe omgeving bent, dan weet je dat ik al maaaaanden zeur om weer naar de Apenheul te gaan. Ik ben één keer eerder geweest maar dat is al wel een paar jaar geleden. Leek me dus echt wel weer even leuk om naar de Apenheul te gaan. Zo kreeg ik hem twee keer voor mijn verjaardag haha! Maar in plaats van twee keer Apenheul, ben ik door mijn zus meegenomen naar Circus Renz International , was ook super leuk!

Apenheul

Mijn bezoek aan de Apenheul

Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 20 minuutjes lopen naar de ingang ongeveer. Toen we binnen kwamen, zochten we een plattegrondje, die hadden we gevonden en je kon een tas krijgen die veilig is tussen de apen. Er zijn namelijk gebieden waar de apen los lopen en de aapjes pakken alles af dus zo’n tas is wel veilig! Wij kwamen er aan het eind pas achter dat de plattegrondjes die wij hadden gepakt ook een kraskaart is. De apen die je hebt gezien, daarvan kun je een vakje open krassen. Staat er ook gewoon af maar dat hadden we niet gezien, ik zag het toevallig bij een klein kindje lol.

In de Apenheul is er genoeg te doen! Wij zijn naar een gorilla voederpresentatie geweest. Er kwamen van alle kanten gorilla’s die natuurlijk al wel door hadden dat ze te eten kregen. We kregen informatie over de dieren en de rangorde en ze stelde de gorilla’s aan ons voor. Ook was er nog een hele kleine gorilla, echt super lief! Deze presentatie is 3 keer op een dag en zeker wel leuk om bij te zijn! De presentatie duurt ongeveer 20 minuutjes. Ook zijn er nog presentaties bij de Maki’s & Vari’s en bij de orang-oetans, daar zijn we niet bij geweest dus daar kan ik niet veel over vertellen.

Als je goed kijkt, zie je op onderstaande foto ook het kleine gorillatje! Links op de steen. Hoe mooi is de reflectie in het water ook!

Gorilla voeder presentatie

Je hebt plekken waar je niet bij de apen kunt komen, dan zitten ze op eilanden, dan kan je ze wel prima van een afstandje bewonderen maar het grootste gedeelte van de aapjes loopt los, of nja. Daar loop jij als bezoeker gewoon langs. Je hebt dus kans dat er zomaar een aapje op je gaat zitten. Daarom zijn er een paar regels in zulke gebieden; Houd afstand van de apen, voer de apen niet, eet niet in de gebieden waar de apen los lopen, berg je spullen goed op en geen selfie sticks. Lijken me prima regels en regels die best voor zichzelf spreken! Liep een vrouw vlakbij ons en die liep met een sultana in haar hand en die had een aapje dus blijkbaar met verpakking en al van haar afgepakt.

We gingen nog even wat eten en drinken en ik schrok wel van die prijzen. Tuurlijk is dat altijd al duur geweest in zulke amusement parken maar €4,- bijna voor een flesje drinken vond ik wel heftig. En een bakje patat koste €4,25, heel bijzonder haha. Er zijn genoeg horeca gelegenheden in het park aanwezig en het hoort er misschien ook wel een beetje bij maar ik vond het wel prijzig.

Eten apenheul

In de Apenheul heb je ook allemaal hokjes waar je gratis een foto kunt maken en die je dan naar jezelf kunt mailen. Hoe leuk is dat?! Elk hokje maakt een andere foto en in tegenstelling tot pretparken, zijn deze foto’s gewoon gratis en dan heb je dus een mooie herinnering kunnen vast leggen! Zeker doen als je zo’n hokje ziet.

Foto vanuit de Apenheul

Ik had natuurlijk geen kinderen mee, laat ik het maar beleefd houden lol, wij waren misschien wel de grootste kinderen. Maar ik denk dat dit ook een super leuk park is voor als je kinderen hebt! Er is genoeg voor ze te zien, te doen en te ontdekken. Ten eerste al die speur kaart die je in het begin kan pakken, er zijn veel speeltoestellen en veel educatieve dingen onderweg.

Mijn mening over de Apenheul:

Jaaaa, ik weet niet waarom maar ik hou echt van de Apenheul. Gewoon omdat die beessies zoveel “los” rond lopen en omdat ze zo grappig zijn denk ik. Ze hebben echt veel weg van mensen. Het is een mooi groot park. Wij zijn er ook iets van 5 uurtjes geweest dus een mooi dagje vol. We hebben ons niet verveeld maar we hebben ons wel prima vermaakt! Zeker een aanrader als je er nog nooit bent geweest! Maar ook echt de moeite waard om vaker te bezoeken. Heerlijk park.

En niet te vergeten, aan het eind heb je ook nog een souvenir shop. Hier kun je leuke knuffeltjes, magneten, bidons etc kopen! Ik heb een magneetbord van alle plekken waar ik ben geweest dus ik vond het super leuk dat ik weer een magneetje mee kon nemen.

Praktische informatie over de Apenheul (2022) :

  • Kids t/m 2 jaar: gratis. Ze hebben wel een ticket met datum en tijdvak nodig.
  • 3 t/m 12 jaar: vanaf €13,50 p.p
  • 13 jaar en ouder: vanaf €16,50 p.p
  • Maximale entreeprijs 13 jaar en ouder: €28,- p.p
  • Adres: J.C. Wilslaan 21, 7313 HK Apeldoorn
  • Parkeerkosten: €9,30 per dag.

Wij hebben kaartjes gekocht via Vakantie Veilingen, zo heb je wel meer plekken waar je korting kunt krijgen dus dat zou ik ook aanraden, eerst even kijken of je ergens korting kunt krijgen. De Albert heijn en Jumbo hebben via dagjes weg ook korting. Wij hadden 2 kaartjes samen voor €30,50 inclusief €5,50 administratiekosten.

Ben jij wel eens in de Apenheul geweest? Wat vond je er van?

2 reacties

  • An

    Jaren geleden naar Apenheul geweest toen de kinderen nog klein waren. Je kunt er echt een hele dag vullen … met alleen maar aapjes. Ik denk eraan om nog eens terug te gaan, want het is ook een heel mooi wandelpark.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: