dagje weg,  reizen

Ijsbeelden festival Zwolle

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer eens een blog over een leuk uitje voor jullie. Namelijk: het ijsbeelden festival in Zwolle. Benieuwd naar hoe wij het vonden? Lees dan vooral verder.

Ijsbeelden in Zwolle

Via SocialDeal kochten wij kaartjes voor het ijsbeelden festival. Eigenlijk hadden we verder niet gekeken naar hoe of wat het was, we kochten kaartjes en we dachten:” We zien wel.” Tuurlijk heb je bij ijsbeelden een idee van wat je daar kan verwachten maar hoe lang je er zou zijn of wat voor ijsbeelden we tegen zouden komen? Nee geen idee.

Toen we aankwamen, kwamen we op een grote parkeerplaats terecht. Het is in de Ijselhallen. We dachten mooi bij de ingang te parkeren maar helaas. De in en uitgang van het ijsbeeldenfestival is dus aan het eind van de parkeerplaats. Daar kan je dus naar binnen toe. Eenmaal binnen kan je nog naar het toilet of poffertjes halen bij de kraam. Dan kun je aansluiten in de rij. Binnen scan je je tickets en dan kom je in een rij om de hallen binnen te gaan. Denk dat we een kwartier in de rij hebben gestaan.

Toen we naar binnen gingen, kregen we wel echt gelijk een klap van de kou. Het is dus verstandig om wat dikkere kleding aan te doen. Als je eenmaal binnen loopt, valt het opzich wel mee. Omdat je per groepjes naar binnen gaat, valt de drukte opzich wel mee. Je kunt bij een beeld blijven plakken zolang je wilt natuurlijk maar in het algemeen loopt het lekker door en kun je zelf ook rustig foto’s maken zonder dat heel Zwolle ook voor het ijsbeeld op de foto staat zeg maar. Je moet ook doorgeven als je de tickets gaat bestellen in welk tijdvak je komt.

Het Ijsbeeldenfestival had dit jaar het thema: “ What a wonderful world.” Ze zijn aan de slag gegaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Er zijn ijsbeelden tot wel 6 meter hoog.

Het thema als ijsbeeld

Mijn mening over het ijsbeelden festival in Zwolle:

Eerlijk is eerlijk, heb me wel vermaakt. Er staan echt prachtige beelden. Zoveel meer dan ik hier op de foto’s heb laten zien. Alleen ik had er wel meer van verwacht. Ik weet niet precies wat ik had verwacht maar wel dat het wat groter was allemaal ofzo. We hebben rustig aan gedaan en we stonden met een halfuur weer buiten. Dus dit uitje is leuk voor erbij maar niet als een volledige dag invulling of voor een half dagdeel. Als je in de buurt bent, zeker een aanrader. Maar zou er niet persé uren rijden voor over hebben, ondanks dat het dus echt wel leuk en mooi was!

Good to know: 

  • Ticketprijzen: kinderen tot en met 3 jaar gratis. Kinderen van 4/10 jaar: €13,50 aan de kassa en €12,25 online. Volwassenen: €19,50 aan de kassa en €16,25 online. Volwassenen 65+: €19,50 aan de kassa en €15,75 online. De online prijzen zijn exclusief €0,95 cent transactiekosten.
  • Na het kopen van de tickets, moet je een tijdvak reserveren.
  • Op het hele event, kun je alleen pinnen.
  • Het ijsbeelden festival in Zwolle is van 17 December tot 5 Maart.
  • Het ijsbeelden festival is toegankelijk voor mindervaliden.
  • Je kan betaald parkeren op het terrein van de IJsselhallen.
  • Een perfect uitje om te combineren met een bezoekje aan de binnenstad van Zwolle! Het centrum is op loopafstand vanaf de IJsselhallen.

Zijn jullie al eens naar het ijsbeelden festival in Zwolle geweest?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: