Overig

Je voorbereiden op een nieuw gezinslid: Tips voor de komst van een puppy

Hey hey iedereen! Vandaag ga ik jullie vertellen hoe ik rekening ga houden met het feit dat ik binnenkort een puppy in huis krijg, en hoe ik me ga voorbereiden op de komst en waar ik allemaal rekening mee ga houden. Lezen jullie mee?

Chihuahua pups

Verdiep je in het ras

Voordat je een puppy in huis neemt, verdiep je eerst even goed in het ras. Hoe het karakter van je puppy is en wat zijn behoeften zijn, passen jullie goed bij elkaar? Leer over de voeding, verzorging en opvoeding die je puppy nodig heeft, zo kom je niet voor de onnodige verrassingen te staan. Kunnen honden en katten vrienden worden is ook wel een goede vraag als je al andere dieren in huis hebt, dat heeft ook weer alles te maken met het karakter. Lees jezelf dus goed in voor je een puppy neemt!

Maak je huis puppy-proof

Puppy’s zijn nieuwsgierig en gaan graag op ontdekkingsreis. Zorg er daarom voor dat je huis puppy-proof is. Gevaarlijke voorwerpen moeten buiten bereik zijn en controleer goed of je geen giftige planten in huis hebt. Zorg dat je tuin goed omheind is en dat alle kabels en snoeren in huis niet binnen bereik liggen.

Creëer een veilige slaapplek

Net als wij mensen, hebben puppy’s ook een plek nodig waar ze zich even kunnen terug trekken waar ze zich veilig en geborgen voelen. Zorg voor een comfortabele honden mand of kussen waar je puppy kan rusten en ontspannen. Plaats de mand op een rustige en toegankelijke plek in huis, zodat de puppy zich makkelijk terug kan trekken wanneer hij moe is.

Schaf de juiste benodigdheden aan

Laat de voorpret maar beginnen! Voordat de pup er is, is het belangrijk om de juiste benodigdheden in huis te hebben. Denk aan voer en drink bakken, een halsband en een riem, kauw speeltjes, borstel en puppyvoeding. Trainingsmatjes om de pup zindelijk te maken zijn ook altijd goed om in huis te hebben.

Bij de Dierapotheker kan je van alles kopen voor de pup. Voeding, snacks en supplementen voor uw dier. Ook kan je daar o.a terecht voor supplementen voor het Ontwormen van de kat of voor de hond. Ook altijd leuk om even naar de aanbiedingen te kijken.

Begin met het plannen van training en socialisatie

Opvoeding en socialisatie zijn heel belangrijk in de ontwikkeling van een puppy. Ga op zoek naar een professioneel trainingsprogramma of meld je aan voor puppy cursussen. Dit is niet alleen goed voor het trainen van je puppy maar dit biedt je ook de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen met andere hondenbezitters.

Chihuahua puppy

Maak tijd voor je puppy

Last but zeker not least!! Maak tijd vrij voor je puppy. Het is belangrijk om voldoende tijd te besteden aan het zorgen voor en spelen met je nieuwe vriendje of vriendinnetje. Puppy’s hebben aandacht en liefde nodig evenals regelmatige beweging en activiteiten. Plan je dag zodanig dat je voldoende tijd hebt om met je puppy te wandelen, te spelen en te trainen.

De komst van een puppy kan een fantastische ervaring zijn maar het vereist wel de nodige voorbereidingen. Door jezelf goed te informeren, je huis puppy-proof te maken en de juiste benodigdheden aan te schaffen, leg je de basis voor een gelukkige en gezonde start. Met geduld, tijd en toewijding zul je snel merken dat je puppy een waardevol en geliefd lid van je gezin wordt.

Heb jij nog goede tips voor de voorbereiding op de komst van pups? Laat het weten in de reacties.

Eén reactie

  • Wanda

    Vooral inderdaad tijd voor vrij maken en het beestje niet direct uren alleen laten, want dan slaat bij zo’n jong dier de verveling toe en gaat hij/zij misschien onnodig dingen kapot maken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: