Overig

Kerstmis op zijn best: 10 onvergetelijke activiteiten om te doen rond de kerstdagen

Hey hey iedereen! De kerst periode is weer bijna aangebroken, de gezelligste tijd van het jaar. Een tijd van gezelligheid, warmte en samenzijn. Wil je dit jaar iets anders doen dan cadeautjes uitpakken en lekker eten? Dan heb ik in deze blog 10 leuke kerst activiteiten voor jullie. Lezen jullie mee?

1. Bezoek een kerstmarkt

Kerstmarkten zijn altijd een geweldige plek om in de kerst sferen te komen. Vaak heb je allerlei verschillende kraampjes, de laatste jaren vind ik het vooral wel veel “vreettentjes” maar ook daar is niet persé iets mis mee. Ook zijn er vaak andere leuke kraampjes met lekkernijen, ambachtelijke producten en leuke cadeautjes om te geven tijdens kerst. Scoor een kop glüwhein en ga de kraampjes bij langs op zoek naar leuke kerstdecoratie.

Kerstmarkt

2. Maak je eigen kerstkaarten

Kerstkaartjes worden steeds minder populair en dat is gewoon zonde. Hoe leuk is het om thuis te komen en kaartjes op de mat te vinden? En als je hem dan opent, dat er zo’n leuk kerst kaartje uit komt. Online en in de winkels kan je genoeg leuks vinden om je eigen kerst kaarten te gaan maken, maak dit weer hip. Je kunt een vriend, geliefde of familie lid heel blij maken met een (zelfgemaakt!) kerstkaartje.

3. Bak kerstkoekjes

Verzamel je favoriete recepten, zoek wat kerst bakvormpjes, haal je familie of vrienden er bij en ga samen lekker koekjes bakken in de vorm van kerstmannen, kerstbomen of sterren. Het is een leuke activiteit waar iedereen van kan genieten, zowel tijdens het bakken als erna. Dit is ook een prima activiteit voor als het weer even wat minder is.

Kerstkoekjes bakken

4. Kijk kerstfilms

Wederom een activiteit die gewoon kan als het weer wat minder is. Zet de kerstboom aan, haal warme chocolademelk en popcorn en kruip samen op de bank voor een goede, ouderwetse kerstfilm marathon. Kies je favoriete kerstfilms uit en geniet van een ontspannen avondje vol plezier en gezelligheid.

5. Maak een kerstpuzzel

Koop een kerstpuzzel met een winters tafereel en werk er in je ééntje of samen met een familielid of je geliefde aan. Het is een leuke activiteit waar je kunt genieten van elkaar gezelschap.

6. Doe vrijwilligerswerk

Rond de kerstdagen is er altijd een goede sfeer. Een periode waarin je altijd ook net wat meer om je medemens denkt. Als jij ook wat goed wil doen, overweeg dan om vrijwilligerswerk te gaan doen. Er zijn veel goede doelen en organisaties die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Help bijvoorbeeld mee in een daklozenopvang of bezorg kerstmaaltijden aan ouderen. Het geeft jou zelf een warm gevoel van voldoening en je helpt anderen in nood.

7. Kerst avondwandeling maken

Ik vind het in December altijd heerlijk om ‘s avonds door de buurt heen te lopen. Normaal ben ik daar helemaal geen fan van maar rond de kerstperiode wel. In het winkelgebied hangt het vaak vol met kerst verlichting en in de woonwijken heb je ook veel buiten versieringen en als je door de ramen heen kijkt zie je overal gezellig de versierde kerstboom staan. Heel gezellig!

8. Kerst DIY’s maken

Ik vertelde jullie net over de kerstkaartjes maar er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je zelf kunt maken of waar je creatief mee bezig kunt zijn. Ik ben heel erg fan van Pinterest en als je daar op gaat zoeken, dan kom je vanzelf veel leuke DIY’s tegen. Bijvoorbeeld zelf kerstballen maken van klei, waxinelichtjehouder, kerst schuddebollen, een kerstkrans maken, genoeg inspiratie te vinden!

Zelf kerst stukjes maken

9. Maak een advent kalender

De meesten mensen zullen wel weten wat een advent kalender is. Waarschijnlijk kennen jullie het wel van de chocolaatjes van vroeger. Een groot bord waarvan je elke dag één vakje mocht openen tot kerst. De laatste jaren heb je natuurlijk veel meer advent kalenders, van bekende merken. Maar je kan natuurlijk ook zelf een Adventskalender vullen voor een geliefde/familielid. Dit kan je op zoveel verschillende manieren doen. Het enige wat je nodig bent is 25 cadeautjes. Dat kan even een klusje zijn maar het is wel leuk om die bij elkaar te zoeken. Als je die eenmaal hebt, kan je een leuke manier zoeken om die 25 cadeautjes te presenteren. In zakjes en dan leuk opgesteld in een mand. Een bord met allerlei knijpers en dan aan een touwtje, een cadeautje. Een tak met touwtjes en dan de cadeautjes er aan vast. Ook hiervoor kan je kijken op Pinterest.

Advent kalender

10. Ga een dagje schaatsen

Dit is toch wel één van de bekendste kerst activiteiten. Schaatsen. Op de kerstmarkten zie je ze ook veel, schaatsbanen. Rond de kerstperiode is er altijd wel een kunst schaatsbaan bij jou in de buurt te vinden. Vaak kan je daar ook gewoon schaatsen huren, dus dat is geen excuus om niet te gaan. Heerlijk lekker schaatsen en tussendoor of na afloop jezelf trakteren op een lekker warm bakje chocomel of met een glüwhein.

Schaatsbaan Kristiansand – Noodw

Of je nu de voorkeur geeft aan het bezoeken van kerstmarkten, het bakken van koekjes of het kijken van kerstfilms, er zijn genoeg leuke en creatieve manier om van de kerstperiode te genieten en in de kerst sferen te komen. Dus ga er op uit en maak er een onvergetelijke kerst van.

Welke activiteiten doe jij altijd rond de kerst?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: