dagje weg,  reizen

Rondvaart op de pannenkoekenboot in Nijmegen

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik een leuk uitje voor jullie, namelijk de pannenkoekenboot in Nijmegen. We hebben dit gecombineerd met een middagje het centrum van Nijmegen ontdekken. We zagen dit per toeval en we hebben er van genoten, dus ik dacht dit uitje, is zeker het delen waard! Lezen jullie mee?

Een rondvaart op een pannenkoek boot

Wij waren natuurlijk als echte toeristen het centrum van Nijmegen aan het ontdekken. We hoorden dat de Waalkade wel een bezoekje waard was en dat gingen we dus doen. Natuurlijk even foto’s gemaakt aan de kade met de waalbrug op de achtergrond en gekeken naar de schepen die langs kwamen. Toen bedacht ik mij ineens, misschien kunnen we hier ook wel een rondvaart doen. Ik ging dus even kijken en ik kwam als enige Pannenkoekenboot Nijmegen tegen. We waren eigenlijk gelijk wel enthousiast want het liep tegen de avond en we hadden ook nog geen idee wat we met het avond eten wilden doen. Er was nog plek dus gelijk tickets online besteld voor de laatste boot om 17.45. We moesten een kwartier van te voren aanwezig zijn.

De pannenkoeken boot

Op de boot

Eenmaal aangekomen kregen wij een tafeltje boven aangewezen, prima! Het buffet was dan wel beneden maar daar hadden we geen problemen mee. Toen de boot begon te varen, werd je voor de eerste ronde per tafel opgeroepen zodat het niet zo’n chaos gelijk werd, daarna mocht je gewoon onbeperkt pakken en heen lopen. Het deed me een beetje denken aan de febo. De pannenkoeken werden op borden in de kast gezet, je kon kiezen uit: Appel, spek en naturel. Daarnaast had je dan een tafel en daar kon je nog van alles op je pannenkoek doen, zoals: banaan, kersen, nutella en kaas.

Het drinken en het ijs is exclusief.

De rondvaart

Mocht je het nog niet helemaal begrepen hebben, deze boot vaart dus tijdens het pannenkoeken eten. De kapitein vertelt van alles tijdens het varen, niet alleen over waar we langs kwamen maar hij vertelde ook over de schepen die ons toevallig passeerden. Je vaart op de Waal, onder de Waalbrug, langs de Ooijpolder en o.a langs de verkeerspost en de terminal. De rondvaart duurt 75 minuten.

Pannenkoeken op de boot

Voor de kleintjes

Ik heb natuurlijk geen kinderen maar ik weet wel zeker dat de kinderen zich ook geen moment zullen vervelen tijdens de rondvaart. Er was namelijk iets aanwezig waar ik stiekem heel erg jaloers op was. Een suuuuuper grote ballenbak!! En er waren kleurplaten aanwezig en leuke toppings om de pannenkoekjes te versieren.

Mijn mening over de rondvaart

Ja, eigenlijk niks negatiefs te zeggen! Het was allemaal super leuk geregeld en het was hartstikke lekker. Het personeel was vriendelijk en de informatie die we kregen tijdens de rondvaart was ook leuk. Onverwachts een super leuk uitje gehad.

Algemene informatie:

  • Online bestellen is goedkoper dan aan boord!
  • De prijzen (2023): Volwassenen: €22,50 online en €24,50 aan boord. Kinderen ( 3 t/m 11 jaar) €17,50 online en €19,50 aan boord. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis.
  • Drankjes en ijs is exclusief.
  • Locatie: Waalkade in Nijmegen, tegen over het Holland casino.
  • Inschepen 15 min voor de afvaart.
  • Ook glutenvrij en vegan!

Dus, waar wacht je nog op? Ik zou zeggen: stap aan boord van de pannenkoekenboot in Nijmegen en laat je verrassen door de combinatie van de rondvaart en de heerlijke pannenkoeken! Een goed uitje voor toeristen en de inwoners.

Lijkt deze pannenkoeken boot jullie wat? Laat het weten in de reacties.

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: