dagje weg,  reizen

Een dagje Zwolle: Winkelen, genieten en verkennen

Het hey iedereen! Ben ik weer met een nieuwe blog. Dit keer ga ik jullie vertellen over de hoofdstad van de provincie Overijssel, namelijk: Zwolle. Ik heb mijn verjaardag dit jaar in deze stad gevierd. In deze blog ga ik jullie vertellen wat ik heb gedaan in Zwolle en hoe ik deze dag heb ervaren.

De peperbus zwolle
De peperbus

De peperbus

Altijd als ik op de A28 rij, kijk ik naar deze toren en altijd als ik iemand mee hem, wijs ik hem ook aan en vertel ik met trots dat dat de peperbus is. Ik weet niet waarom, ik denk omdat dit gewoon eindelijk eens een keer iets is dat ik weet lol. Maar nu ik in de stad zelf was, moest ik natuurlijk even een kijkje nemen in de peperbus.

De toren heet eigenlijk Onze lieve vrouwetoren maar staat beter bekend als de peperbus. Als de basiliek open is, kan je de toren beklimmen. De peperbus is 75 meter hoog en de klim is 236 treden. Ik heb de toren niet beklommen maar ik denk dat je een fantastisch uitzicht hebt van de stad als je boven bent!

De peperbus zwolle
De peperbus Zwolle

Shoppen in Zwolle

Ik wist dat Zwolle best wel leuk was maar ik wist niet dat Zwolle zo leuk was! De bekendere winkelketens zitten hier, zelfs een Primark maar ook kleinere boetiekjes en concept stores. Bekendere eetcafés maar ook de lokale. Super leuk die variatie! Zo heb ik dus een Pandora ring uitgekozen bij een “echte” Pandora winkel, ik bedoel hier mee dat het niet gewoon een lokale juwelier was die Pandora verkoopt. Hebben we een gebakje gegeten bij de Hema, ben ik nog even in de Myjewellery geweest en bijvoorbeeld ook in de Solow en de Bever. Een veel breder aanbod dan wij hebben op ons Winkelcentrum en het was er ook gewoon heerlijk wandelen door de winkelstraat en net wat er buiten.

Centrum zwolle
Winkelen in Zwolle

Van der Velde in de Broeren

Iedereen kent waarschijnlijk Van der Velde wel, vaak wel een leuke boekenwinkel maar de zaak in Zwolle word door velen de mooiste boekenwinkel van Nederland genoemd. De boekenwinkel zit namelijk gevestigd in de Broerenkerk. Ook zit hier een brasserie bij in. Of je nou wel of niet van boeken houdt, ik vind dat je deze kerk/boekenwinkel zeker even moet bezoeken tijdens een bezoek aan Zwolle!

Ik heb geparkeerd in de parkeergarage Q-Park op de Pletterstraat. Ik denk dat ik er max 4 uurtjes ben geweest en ik was €14,- kwijt. Als je deze parkeergarage uitloopt, sta je direct in het centrum van Zwolle.

Van der velde zwolle
Van der Velde Zwolle

Wat is er nog meer te doen in Zwolle?

  • Dinoland Zwolle is een park die in 2016 opende. In dit park kun je weer helemaal terug naar de tijd van de dinosaurussen. Er staan hier hele grote dino’s en je kunt van alles over ze leren.
  • Landgoed Anningahof is een park dat ligt aan de rand van Zwolle. Het is eigenlijk een beeldentuin, hier wordt Nederlandse hedendaagse beeldhouwkunst getoond. Van de jaren 1960 tot nu. Er staan meer dan 117 beelden.
  • Museum de fundatie is een kunstmuseum. Hier vindt je een grote collectie beeldende kunst. Ook grote namen zoals: Van Gogh, Mondriaan, Lucebert en vele anderen. Naast de vaste collectie, worden er ook regelmatig wisselende tentoonstellingen en tentoonstellingen waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken is.
  • Het Wezenlandenpark: Dit is het drukst bezochte park in Zwolle. Elk jaar op 5 Mei vind hier ook het bevrijdingsfestival plaats, dit is het grootste bevrijdingsfestival in Nederland. De rest van het jaar kan je er natuurlijk ook terecht. Het is een echt stadspark. Je kunt hier lekker wandelen en er is ook een kinderboerderij met speeltuin, basketbalveld, panna voetbal en skatebaan. Een plek met voor ieder wat wils!
Centrum zwolle
Centrum Zwolle

Dit was mijn blog voor jullie waarin ik jullie vertelde wat ik heb gedaan + nog een paar extra tips. Hebben jullie nog tips voor een dagje Zwolle? Want ik ga zeker nog een keer terug!

^ Volgen jullie mij al op mijn socials? ^ Dan ben je altijd als eerste op de hoogte als ik een nieuwe blog gepubliceerd heb.

Eén reactie

  • Wanda

    Zwolle is echt een leuke stad! Die boekenwinkel in de kerk loop ik ook altijd even in en meestal koop ik dan ook wel wat, wordt altijd best wel hebberig in zo’n mooie zaak haha… En ja, Zwolle heeft zoveel leuke straatjes en eettentjes dat ik er nog lang niet uitgekeken ben.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: