Overig

Van hartzeer naar heling: 7 tips voor gebroken vriendschappen.

Hey hey iedereen! Vandaag even een heel ander soort blog. Iets waar we denk ik allenaal wel eens mee te maken krijgen, de één wat vaker dan de ander. Ik maak dit jaarlijks spijtig genoeg wel een paar keer mee. Vandaar dat ik graag mijn tips met jullie wilde delen in deze blog.

Gebroken hart

Het verliezen van een goede vriend of vriendin kan een van de moeilijkste dingen zijn die je kunt meemaken in het leven. Het kan zijn dat door bepaalde omstandigheden, zoals verhuizing, een ruzie of gewoonweg veranderingen in het leven, de vriendschap eindigt. Deze situaties kunnen leiden tot intense gevoelens van verdriet en verlies. Maar het is belangrijk om te weten dat er manieren zijn waarop je kunt omgaan met deze gevoelens en uiteindelijk weer verder kunt gaan. Hier onder volgen mijn tips die ik heb en die mij in zulke situaties helpen.

Geef jezelf toestemming om te rouwen:

Het verlies van een vriend of vriendin is vergelijkbaar met het verlies van een geliefde. Het is belangrijk om jezelf de ruimte te geven om te rouwen en je verdriet te uiten. Huil als je dat wilt, schrijf in een dagboek, praat met iemand over je gevoelens. Het is oké om je verdrietig en boos te voelen.

Kijk terug op de vriendschap

Hoewel het pijnlijk kan zijn, kan het nuttig zijn om terug te kijken op de vriendschap. Wat waren de goede momenten? Wat waardeer je het meest aan je vriend of vriendin? Wat heb je van elkaar geleerd? Probeer je te concentreren op de positieve aspecten van de vriendschap, zelfs als het nu voorbij is. Ik kijk altijd met een goed gevoel terug, ooit waren die momenten heel speciaal voor mij en maakten die mij gelukkig. Ook al ben ik nu geen vrienden meer met ze, de mooie en leuke herinneringen blijven.

Zoek steun bij anderen

Vrienden spelen vaak een belangrijke rol bij het omgaan met verdriet. Zoek steun bij andere vrienden en mensen die je vertrouwt. Praat met ze over je gevoelens en wat je doormaakt. Dit kan je helpen om je emoties te verwerken en je minder alleen te voelen.

Zorg goed voor jezelf

Verlies kan zowel lichamelijk als emotioneel uitputtend zijn. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen tijdens deze moeilijke periode. Eet gezond, slaap voldoende en probeer regelmatig te bewegen. Deze basiszorg kan je helpen om sterker te staan in moeilijke tijden.

Stel realistische verwachtingen

Het kan verleidelijk zijn om te denken dat je snel weer een nieuwe beste vriend of vriendin zult vinden. Het is echter belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Het kan even duren voordat je weer een sterke vriendschap opbouwt. Wees geduldig met jezelf en geef het de tijd.

Ontwikkel nieuwe interesses en activiteiten

Als je een goede vriend verliest, kan het voelen alsof er een leegte is in je leven. Het kan nuttig zijn om nieuwe interesses te ontwikkelen en jezelf te betrekken bij activiteiten die je leuk vindt. Dit kan je helpen om je gedachten af te leiden en nieuwe mensen te ontmoeten.

Leer van de ervaring

Hoewel het verliezen van een vriend of vriendin pijnlijk is, kan het ook een leerervaring zijn. Reflecteer op de omstandigheden die tot het einde van de vriendschap hebben geleid. Wat heb je geleerd over jezelf en anderen? Wat zou je anders doen in de toekomst? Gebruik deze ervaring als een kans om te groeien en te leren.

Het verliezen van een goede vriend of vriendin is nooit gemakkelijk, maar het is mogelijk om met je verdriet om te gaan en uiteindelijk verder te gaan. Geef jezelf de tijd en ruimte om te rouwen, zoek steun bij anderen en zorg goed voor jezelf. Uiteindelijk zul je in staat zijn om nieuwe vriendschappen op te bouwen en weer geluk te vinden. Onthoud dat de tijd geneest en dat je sterker uit deze ervaring kunt komen.

Wat is jouw advies voor als je in zulke situaties zit? Hoe ga jij hier mee om? Laat het weten in de reacties.

2 reacties

  • Amina

    Wat een mooie blog Mandy. Ik denk dat iedereen in het leven vrienden zal verliezen, of zal ervaren dat het op een lager pitje komt te staan. Het hoort er helaas bij. Ik vind het goed voor jezelf zorgen wanneer dat gebeurt, echt een supergoede tip!

  • Kristof Luyten

    goh… Ik heb het ook al gehad. Iemand waar ik heel mijn jeugd mee opgegroeid ben die weg gegaan is om een ronduit belachelijke reden en dat al jaren volhoudt… Dan vraag ik mij soms af wat de waarde van de vriendschap was

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: