Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Eveline (31) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! Omdat de blogs over de vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs zo goed door jullie gelezen worden, heb ik er gewoon weer één voor jullie. Dit keer stel ik jullie voor aan Eveline van Beusichem, ze is 31 jaar jong. Ze woont sinds 3 jaar samen met haar kat Mauke in Rumpt, een dorpje naast Beesd/Geldermalsen. Sinds april 2023 is ze begonnen als chauffeuse. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan vooral verder.

Waar ben je werkzaam?

Ik rij bij ABT Events, in Lieren. Hier rij ik voornamelijk dichte trailers rond met lockers, maar ook met licht en geluid onderdelen. Dit is naar festivals en evenementen in geheel Nederland maar ook België, Duitsland, etc. Ik heb net een aantal projecten erop zitten en die waren naar Denemarken, Arhus en Odense. Hier gingen ook tautliners heen met podium onderdelen.

Vrachtwagenchauffeur
Tijdens de werkzaamheden

Hoe ziet de werkdag er voor jou uit?

Als ik de planning de vorige dag al heb gekregen, dan staat mijn truck 9 van de 10 keer al aangekoppeld met de goede trailer erachter. Als dit nog niet zo is, dan moet ik dit de ochtend nog even doen. Vervolgens ga ik naar de klant toe en word ik daar geladen of gelost. Soms heb je 1 klant, maar soms heb je het ook dat je een aantal trailers moet lossen/laden bij 1 klant.

Is het werk zwaar?

Als ik dichte trailers rij, hoef ik niet altijd mee te helpen met lossen of laden. Vaak doen ze dat bij de klant al wel, maar moet ik wel de lading vastmaken, dit is niet zwaar werk.

Vrachtwagenchauffeur
Werkzaamheden

Waarom vind je dit werk zo leuk?

Ik ben veel in contact met mensen en ik kan me eigen helemaal uitleven in de truck met mee blèren met de muziek en bellen met andere als je onderweg bent. Ik ben dan helemaal in mijn eigen bubbel en dat maakt het zo leuk. Als ik een heel stuk moet rijden, geniet ik het meeste.

Waarom ben je vrachtwagenchauffeur geworden?

Ik heb heel wat verschillende banen gehad en zelfs ICT gestudeerd, dus ik was daar een beetje klaar mee. Ik heb opgegeven moment echt zitten nadenken, wat wil ik nou eigenlijk gaan doen. Toen wist ik al dat ik rijden erg leuk vond, dus toen ben ik begonnen met de theorielessen etc. Jammer genoeg zat corona toen in de weg en ik ben helemaal geen ster in leren, dus uiteindelijk na 2 jaar eindelijk C en CE gehaald.

Mijn grootste droom was, om chauffeuse te worden en die is al uitgekomen. Misschien dat ik mijn LZV nog zou willen halen, maar eerst maar eens hiermee rondrijden.

Vrachtwagenchauffeur
ABT events

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt tijdens je werk?

Dat ik 2 dagen aan het werk was bij mijn werkgever en dat hij mij vroeg of ik naar Tsjechië wilde. Eerst wilde ik dat helemaal niet, omdat de spanning meteen uitbrak bij mij, maar uiteindelijk toch gedaan en ik heb er totaal geen spijt van. Sindsdien stap ik gewoon in en rij ik overal naartoe. Dit is een grote stap voor mij geweest, maar ook wel de leukste. Gewoon gelijk in het diepe gegooid worden en kijken of dat je eruit komt.

Heb je wel eens een moment gehad waarop je wilde stoppen met het werk/ de opleiding?

Ik word als doorzetter gezien omdat ik maar bleef proberen en proberen om te slagen voor mijn theorie. Ik heb er veel te lang over gedaan maar ook dat is achter de rug. Af en toe had ik wel het idee, omdat ik telkens 1of 2 fout teveel had “Oké, nu stop ik ermee.” maar toch de wilskracht om het te halen was sterker en dat is beloond.

Lievelingsmerk?

Ik heb niet echt een lievelingsmerk. Ik rij nu met een DAF XF 480 en daar ben ik maar al te zuinig op en vind ik ook gewoon een fijne wagen.

Vrachtwagenchauffeur
Eveline haar DAF

Hoe combineer je dit werk met je leven thuis?

Ik heb een kattenkind thuis zitten die eigenlijk elke dag wel op mij wacht. Maar omdat ik niet altijd thuis kom, is ze soms een paar dagen alleen en komt mijn overbuurvrouw of mijn ouders wel eens langs om te kijken bij haar. Zo krijgt ze toch nog even wat meer aandacht en is ze niet zo alleen.

Heb je zelf nog iets wat je wil zeggen tegen de mensen die twijfelen om chauffeur te worden of iets anders wat je graag wil toevoegen?

Wat ik graag wil zeggen tegen de mensen die twijfelen: Gewoon doen. Ik heb de keuze gemaakt en ik ben er super blij mee dat ik dat heb gedaan.

En iets anders dat ik graag nog wil toevoegen: Sommige hobby’s die ik heb, zijn soms lastig te combineren. Ik doe namelijk reddingzwemmen en paarrijden maar ik blijf altijd hopen dat er een gaatje vrij komt om dat dat te doen.

Vrachtwagenchauffeur
Tijdens de werkzaamheden

Zien jullie jezelf dit werk al doen? Waarom wel/niet. Laat het weten in de reacties.

^ Volgen jullie mij al op mijn socials? ^ Dan ben je altijd als eerste op de hoogte als ik een nieuwe blog gepubliceerd heb.

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: