Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Hilde vertelt jullie over haar droom om vrachtwagenchauffeur te worden

Hallo iedereen! Vandaag heb ik een keer wat anders voor jullie. Ik ga jullie weer voorstellen aan iemand, dat wel. Maar dit keer aan iemand die nog bezig is met haar grootste droom waar te maken. In deze blog gaan jullie lezen over Hilde van Ewijk, ze is 18 jaar en woont in Kesteren. Ze werkt bij D-Tec (traileropbouw) maar ze gaat switchen naar een transport bedrijf met de bedoeling dat ze daar meer kan leren en ze hoopt daar door te kunnen groeien tot chauffeur. Lezen jullie mee?

Hilde

Waarom wil je vrachtwagenchauffeur worden?

Het is eigenlijk van jong af aan een beetje ingegroeid, mijn vader heeft het grote rijbewijs maar zit meer in het openbaar vervoer. Mijn zus heeft ook het groot rijbewijs, maar heeft nu 5 kinderen waardoor ze het werk niet meer doet. Verder is het erin gegroeid doordat mijn vriend Robin ook vrachtwagenchauffeur is bij Van Reenen in Barneveld.

Heb je al een beetje ervaring in de transport?

Ik werk nu ruim een jaar in de trailer bouw. Hiervoor heb ik nog ruim 3 jaar als bijbaan, en half door de weeks gewerkt bij Hendriks transport Opheusden in de bomen. En door de jaren heen, veel mee gegaan met chauffeurs/mijn vriend op de vrachtwagen.

Met de Terberg op pad

Hoe ga jij het aanpakken om vrachtwagenchauffeur te worden?

Nu switch ik van bedrijf, ik hoop daar mijn werk te kunnen doen en binnen een jaar al mijn rijbewijzen daar te halen. Daar kan ik uiteindelijk de wagen op en gaan genieten van het rijden!

Ga je hierna beginnen bij een logistiek bedrijf of bij een transportbedrijf?

Ik ben van plan om te switchen naar een transport bedrijf. Alleen weet ik nog niet precies waar. Ik ben nu allerlei e-mailtjes aan het verzenden en langs gaan om op gesprek te komen bij bedrijven om te kijken wat hun mij kunnen bieden.

Ga je nu naar school voor een transport opleiding?

Zeker. Ik zit in Hoevelaken bij automobiliteit. Mijn opleiding heet Logistiek Chauffeur Wegvervoer, waar ik op woensdag heen ga en mijn lessen volg. De schooldagen zijn van ongeveer kwart voor 9 tot 15.00. Mijn school opleiding duurt 2 jaar en ben nu zo wat een jaar er mee bezig.

Hoe ver ben je nu in het behalen van je vrachtwagenrijbewijs?

De rijen voor het afrijden zijn best lang. Ik ben nu 2 keer gezakt voor mijn theorie. Als ik mijn theorie heb, kan ik door naar het afrijden. Graag wou ik al verder zijn want nu moet ik binnen een jaar mijn groot rijbewijs hebben. Qua rijbewijs moet je minimaal het rijbewijs hebben van de vrachtwagen, eerder mag ik niet mijn schooldiploma in ontvangst nemen.

Qua theorie examens het is en blijft een lastig ding om te halen. Het is veel leren, en vooral veel uit je hoofd leren en dat steeds maar blijven herhalen.

Heb je al een idee van wat voor soort werk je wil gaan doen?

Ik heb 3 keuzes in mijn gedachten, stukgoed trekt mij heel erg aan. De 2 andere keuzes zijn keepers of containers maar voor tot die tijd dat ik chauffeur word, kan ik er nog ruim over nadenken wat voor transport ik wil gaan doen.

Heb je ook al een lievelings merk?

Qua lievelings merk vrachtwagen is en blijft een DAF. Het comfort is goed van de wagen, je hebt een grote cabine, het bed ligt goed voor de overnachting, niet dat je in de ochtend last van je rug heb of iets. In 1 woord gewoon eigenlijk, perfect!

De terberg

Heb je naast het halen van je CE rijbewijs, nog verdere dromen in dit vakgebied?

Eigen rijder worden lijkt me heel gaaf. Maar ik heb er eigenlijk nooit echt over nagedacht dat ik dat wil gaan doen. Als ik paar jaar rij , misschien word de keuze dan anders. Qua LZV, het blijft een vak apart en je moet het ook echt kunnen. Ik heb alle respect voor die chauffeurs die dat kunnen. Helaas mag je die pas halen na 5 jaar, tegen die tijd kan ik nog kijken of het nog leuk is en wie weet probeer ik die dan te halen.

Heb je wel eens een moment gehad dat je het liefst zou willen stoppen met deze droom werkelijkheid te laten worden?

Ja, jammer genoeg heb ik dat wel gehad. Doordat ik de ziekte van pfeiffer heb gehad en medicijnen slik voor vitamine D. Als ik die niet slik, kan ik heel erg moe worden. Ik had toen echt zo’n idee van: “ Ik stop er mee ik kan het niet meer aan. “ Gelukkig door mijn vriend en goede vrienden van mij, ben ik daarin positief geworden en ga ik er weer vol voor om de weg op te komen.

Hilde: “ Ik zou zo maar zeggen werk voor je dromen die je uit wil laten komen!

Wil je verder nog iets zeggen?

Leuk dat ik dit verhaal kwijt kon aan de mensen! En tegen de jongeren die nu ook met de chauffeurs opleiding bezig zijn zou ik zeggen: “ Ga ervoor! “

Jullie kunnen natuurlijk op mijn blog vaak verhalen lezen van dames die al in het bezit zijn van hun vrachtwagenrijbewijs maar de meesten van hun, zijn allemaal net zo als Hilde begonnen. Het begon allemaal met een droom. Daarom vind ik het ook super leuk om meiden zoals Hilde een plekje te geven op mijn blog. Al deze verhalen, kunnen anderen inspireren om door te gaan ondanks alle tegenslagen of misschien anderen wel inspireren om een carrièreswitch te maken. Wat vonden jullie van dit verhaal? Laat het weten in de reacties.

^ Volgen jullie mij al op mijn socials? ^ Dan ben je altijd als eerste op de hoogte als ik een nieuwe blog gepubliceerd heb.

 

 

Eén reactie

  • Henny

    Nou meid je bent goed bezig, laat je niet uit het veld slaan. Het is pittig en véél maar je hebt gelukkig steun van je vriend en wellicht je familie. Denk maar zo wat een ander kan leren kan jij ook. Girlpower you can beat this💪

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: