Hobby,  Planten

Makkelijke planten voor de woonkamer

Makkelijke planten voor de woonkamer dat willen we allemaal wel, denk ik toch? Tegenwoordig is er veel keuze en de ene plant is mooier dan de andere. Je ziet in veel woonkamers nu Kamerplanten met opvallend blad of uiterlijk. Ik heb een paar planten in de woonkamer staan die mijn favoriet zijn en die wil ik graag met jullie delen. Deze planten zijn niet alleen heel mooi maar ook super makkelijk om te verzorgen en dat is een groot pluspunt. Het zijn planten voor alle seizoenen.

Mijn favoriete plant in de woonkamer.

Ik ben helemaal weg van hangplanten. De Hedera is zo’n voorbeeld van een mooie en makkelijke plant. Deze soort planten kunnen zowel buiten als binnen. Een donker hoekje kan hij makkelijk tegen maar in het licht staat hij ook prima. Net als de meeste planten, groeit de Hedera sneller als ze in het daglicht staat. Eigenlijk is de Hedera een klimop maar hij is heel mooi als hangplant in de woonkamer.

Hedera

Dischidia Nummularia is echt een kamerplant.

Naast de Hedera is de Dischidia Nummularia een bijzondere en echt super makkelijke plant om in je woonkamer te hangen. Ik vind deze kamerplant zo schattig en mooi dat hij bij mij op nummer 1 staat van mijn woonkamer planten. De reden hiervoor is de mooie opgeblazen groene blaadjes. Ze zijn zo mooi dat het bijna nep lijkt. Het is een vetplant en dan weet je het eigenlijk al wel: een vetplant heeft heel weinig verzorging nodig om mooi te blijven. De Dischidia Nummularia krijgt ook hele mooie en lieve bloemetjes en dat is echt prachtig.

Dischidia Nummularia
Dischidia Nummularia

Hydroplant-ficus een plant voor je interieur.

Een bescheiden grote plant is de Hydroplant-ficus. Hij staat elegant in elk interieur en makkelijk om te verzorgen. Deze kamerplant moet je echt hebben in je woonkamer. De smalle en lange blaadjes zijn mooi donkergroen. Wat aantrekkelijk is aan deze plant, je kunt hem overal neerzetten. Één keer in de week water geven en je bent al klaar.

Hydroplant-ficus
Hydroplant-ficus

Pannenkoekplant of Pilea staat overal mooi.

Heb je ook een pannenkoekplant in je woonkamer? Ik heb die van mij bij het raam staan en één op mijn plank in de woonkamer. Je kunt deze planten overal neerzetten als decoratie in je huis. De pannenkoekplant krijg meestal veel kleine stekjes en die kan je dan weer in andere potten zetten en zo heb je gelijk weer meer pannenkoekplantjes. Dus makkelijker dan dat kan haast niet.

De pannenkoekplant
De pannenkoekplant

Ik ben benieuwd welke planten jij in je woonkamer hebt. Laat het weten in de reacties.

Mijn naam is Elsa, ik woon in Brabant Eindhoven. Op mijn persoonlijke blog “Seizoenen blog” kun je veel ideeën opdoen over de 4 seizoenen. Ik en mijn man Camiel zijn dol op koken. Ik vind knutselen ook super gaaf en die onderwerpen kun je terugvinden op onze blog. Persoonlijke update is ook elke maand te lezen met tips erbij.

7 reacties

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: