Manon's boekentips,  reviews

Boekenreview ‘Nu ik je zie’

Helleuh! Er staat weer een nieuwe boekentip op je te wachten. Een tijd geleden heb ik het boek ‘Toen ik je zag’ van Isa Hoes gelezen. Ik zag dat haar zoon, Merlijn, ook een boek geschreven heeft, genaamd ‘Nu ik je zie’. Het boek van Merlijn heeft nóg meer indruk op mij gemaakt, vandaar dat mijn boekentip van vandaag gaat over ‘Nu ik je zie’. Al is ‘Toen ik je zag’ ook echt een aanrader, als je het nog snapt met de verwarrende titels haha!

Nu ik je zie
Boek: nu ik je zie

Even een korte inleiding:

Merlijn Kamerling is de zoon van Isa Hoes en Antonie Kamerling. Isa en Antonie kun je allebei kennen van hun acteerwerk, musicals en Antonie heeft een prachtig nummer uitgebracht onder de naam Hero wat ‘Toen ik je zag’ heet. Zowel Isa als Antonie hebben in Goede Tijden Slechte Tijden (waar ze elkaar hebben leren kennen) en in All Stars gespeeld. Helaas is het niet altijd het gelukkige gezin (geweest). Antonie Kamerling heeft op 6 oktober 2010 besloten een einde aan zijn leven te maken doormiddel van zelfmoord.

Waar gaat het boek over?

Het boek gaat over Merlijn. Merlijn is in het boek een man van 21 jaar oud. Momenteel is Merlijn 24 jaar. Hij voelt zich vrij doelloos. Hij was 11 jaar oud toen zijn vader overleed en heeft weinig herinneringen aan hem. Dat vindt hij ontzettend jammer. Hij was nooit klaar om zijn vader ‘echt’ te leren kennen, tot nu toe. Merlijn gaat met verschillende vrienden en collega’s (onder andere Beau van Erven Dorens, Simone Kleinsma, Reinout Oerlemans) in gesprek. Ook gaat hij praten met zijn oma, Ammie, de moeder van Antonie. Een prachtig, ontroerend gesprek om te lezen. Toch raakte het einde van het boek mij het meeste. In zijn laatste gesprek gaat hij in gesprek met zijn moeder (Isa Hoes) en komt hij erachter dat het helemaal niet zo gek is dat je niet goed weet wat je wil met je leven.

Stukje uit het boek

Pluspunten:

  • Het is mooi om te lezen dat Merlijn steeds meer zichzelf, maar ook zijn vader vindt
  • Je leest hoe de band was tussen verschillende collega’s en vrienden van Antonie. Het zijn (bijna) allemaal BN’ers. Het is leuk om hun in een ander licht te zien

Minpunten:

  • Ik vond het moeilijk om in het boek te komen
  • Het tijdsverloop in het boek was mij niet altijd even duidelijk

Titel: Nu ik je zie
Auteur: Merlijn Kamerling
Aantal bladzijdes: 285
Prijs: €15,99 voor een fysiek boek, €8,99 voor een e-book en €14,99 voor een luisterboek.

Liefs,
Manon

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: