Manon's boekentips,  reviews

Boek: Confettiregen

Helleuh!

Het is weer tijd voor een nieuwe boekentip. Ditmaal is ‘Confettiregen’ van Splinter Chabot aan de beurt. Splinter kun je kennen van verschillende tv programma’s (Wie is de mol?, hij heeft het Televieziergala gepresenteerd, was vaak te gast bij De wereld draait door en heeft zijn eigen tv-programma’s waaronder SPLNTR! Eerlijk gezegd kende en volgde ik Splinter voordat ik zijn boek Confettiregen gelezen had nog niet. De kaft sprak mij ontzettend aan en ik had goede dingen gehoord over het boek en wou het daarom ook zelf graag lezen. Spoiler: ik ben fan!

Confetti regen

Confettiregen gaat over een jongen (genaamd Wobie) die opgroeit in een warme, veilige omgeving. Alles is prachtig, het regent confetti en het is net een Sprookjeswereld. Wanneer Wobie ouder wordt en naar school gaat blijkt de wereld toch niet zo sprookjesachtig te zijn als hij zelf denkt… De maatschappij is hard en jongens horen helemaal geen jurken te dragen, aldus sommige klasgenoten.
Je leert Wobie en Wobie zijn leven door het boek steeds beter kennen.
Wat als je homo bent, maar liever hetero wil zijn omdat dat is hoe mensen het “verwachten”? Wat als je ontzettend creatief bent maar het niet volledig durft te uiten omdat mensen je “gek” vinden? Je leert hoe het is “anders” te zijn dan de “standaard normaal” (wat is anders en wat is normaal?) en hoe Wobie daar mee worstelt.
Wobie groeit letterlijk en figuurlijk in het verhaal. Je leest hoe hij pubert, volwassen wordt en uiteindelijk zichzelf steeds meer vindt en accepteert.

Stukje in het boek

Ik vond het een prachtig boek. Het is zó open en eerlijk geschreven. Splinter weet je keihard te raken. Bij zijn epiloog (een soort ode aan zijn moeder) kon ik het niet droog houden. Ik raad het boek zeker aan, zowel voor (jong)volwassenen als aan de wat oudere generatie. Ik denk dat wij allemaal iets van Splinter/Wobie kunnen leren en dat het vaker mag Confettiregenen!

Pluspunten:

  • Het boek leest makkelijk weg
  • De kaft! Echt een eyecatcher
  • Het is geen standaard boek
  • Open en eerlijk geschreven
  • Prachtig epiloog

Minpunten:

  • Op de achterkant heb je geen tekst, maar een foto van Splinter. Je kan niet lezen waar het verhaal over gaat maar dat heeft ook wel weer zijn charme
  • Het was vooral balen toen ik het boek uit had

Titel: Confettiregen
Auteur: Splinter Chabot
Aantal bladzijdes: 342
Prijs: €22,99 voor een fysiek boek, €12,99 voor een e-book en €14,99 voor een luisterboek.

Liefs,
Manon

Geef een reactie

%d