Mijn vakanties,  reizen

3 daagse minicruise Newcastle

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer een blog voor jullie over een stedentripje die ik heb gedaan. Wat ik heb gedaan maar ook hoe ik het ervaren heb. Het is een stedentripje naar het Engelse Newcastle, een 3 daagse minicruise. Lezen jullie mee?

Klaar voor vertrek

Dit stedentripje heb ik gekocht via Vakantieveilingen voor €68,- daar kwam dan nog wel €5,50 administratie kosten over heen. Dus wij hebben in totaal €73,50 betaald. Dat is €36,75 per persoon. Voor dit bedrag, kun jij dus een korte minicruise naar Newcastle maken, dat is toch een hartstikke mooie prijs? Zo dachten wij in ieder geval wel. Ik zal jullie snel meer vertellen over of het het waard is allemaal. Ik moet jullie alvast vertellen dat dit de derde keer is dat ik deze cruise heb gedaan, misschien zegt dat dus al wel genoeg.

Dag 1

Dag van vertrek. Dit is dus ook de dag waarop wij naar IJmuiden zijn gereden. De incheck ging om 16.15 sluiten. Het begon bij ons al goed, wij hadden geen parkeerplaats gereserveerd maar blijkbaar moest dat van te voren, het was weekend en er was niemand te bereiken dus heb ik de auto naast de parkeerplaats gezet. Stonden meer auto’s geparkeerd maar goed, ik wist niet of het mocht. Toen zijn we naar binnen gegaan, kregen we de tickets en hadden we een paspoort controle. Dit ging redelijk vlot, misschien ook omdat we wat aan de late kant waren en er dus niet persé veel mensen waren. Toen zijn we naar de hut gegaan en kregen we een mini hart aanval want het was een kleine hut met een stapelbed. Stond gewoon in mail, dit zegt misschien allemaal alweer genoeg over onze voorbereiding. Spullen gedumpt en op zoek gegaan naar de pub. Daar hebben we ons weer zeer vermaakt, het bier was niet veel aan want het was Heineken maar er waren ook Desparado’s en andere cocktails dus wij hebben ons prima vermaakt. Weer niet perse echt meegekregen dat de boot vertrokken was maar dat zou rond een uur of 17.30 zijn geweest. Toen hadden we de bioscoop gereserveerd en daarna hadden we het restaurant gereserveerd, dat was niet perse heel slim want het restaurant had alleen plek op een tijd dat de film net een halfuur begonnen was. We hebben dus betaald voor de bios waar we niet zijn geweest. We zijn op de boot naar het restaurant: Explorer’s kitchen geweest. Dat is een buffetrestaurant voor €40,- per persoon, daar kan je dan onbeperkt eten. Het eten hier was echt wel lekker en er was ook veel keuze. Je hebt geen wok maar wel lekker veel verschillende dingen voor op zo’n cruise. Het zag er ook allemaal heel goed uit. Aanrader dus! Daarna zijn we op bed gegaan. Mooi op tijd, weer vroeg gepiekt dus dan kan dat wel weer lol.

Drankjes in de pub

Dag 2

Dag van aankomst in Newcastle. Toen we wakker werden, besloten we om te gaan ontbijten bij Coffee crew café. Daar hebben we croissantjes gehaald en ik een Chai lattè van Starbucks. De Chai was mierzoet maar een prima ontbijtje. Daarna kwamen we aan in North Shields. Dit was ongeveer rond 9.15. Voordat je weg kon, had je eerst nog een paspoort controle. Dit duurde wel wat langer maar voor je het wist stond je op-zich ook buiten. Dan is er een bus die je naar het centrum van Newcastle brengt maar dan moet je wel in de goede bus stappen, wij waren in een verkeerde bus gestapt en daardoor de laatste bus transfer gemist. Toen hebben we een Uber besteld naar het centrum. Wij hebben gewoon wat in het centrum rond gelopen. Ik wou graag naar een Pandora winkel omdat ik helemaal gek ben van Engeland en ik een Pandora armband heb in Engeland style maar je die bedeltjes hier in Nederland niet kunt kopen. Ik heb een bedeltje van het Buckingham palace en een kroontje gekocht. Heel blij mee! Toen zijn we nog naar meer winkels geweest, ook zijn we nog naar de Mac en Starbucks geweest lol. Zo hebben wij de dag een beetje vol gekregen, niks sightseeing, gewoon een beetje lekker shoppen en terrasjes. Om 15.45 vertrok de laatste bus naar de terminal terug. Wij hadden van onze fouten geleerd en voor de verandering zaten wij als eerste in de bus terug, goed van ons he? Toen hadden we weer controle op de terminal maar daar konden we ook zo doorlopen en toen was het wachten tot de boot weer vertrok, dat was rond een uur of 18.00. Wij hadden gelijk het restaurant gereserveerd, weer de explorers kitchen en daar konden we direct al terecht om half 6. We mochten daar 1,5 uur zitten. Daarna zijn we naar de nachtclub gegaan op de boot maar dat was niet helemaal ons ding dus we zijn weer naar de pub gegaan. Daar hebben we wat gedronken en toen zijn we lekker op tijd op bed gegaan.

Newcastle

Dag 3

We hadden onze wekker gezet om 7.00, ons niet gerealiseerd dat de tijdzone nog anders was dus in werkelijkheid zijn wij om 08.00 wakker geworden. Toen zijn we weer naar de explorers kitchen gegaan voor een ontbijt buffet en dat was echt wel een goeie, heel veel keuze. Kleine croissantjes, fruit, roer ei en gekookte eieren, broodbeleg, muesli en natuurlijk beans, voor een echt Engels ontbijtje. Rond 10.45 waren we weer in IJmuiden. Het duurde eventjes voor we van boord konden en er stond ook een dikkere rij om weer naar buiten te komen door de paspoortcontroles. Toen we weer buiten kwamen en ik mijn auto zag staan, voelde ik ook intense geluk. Niet weggesleept, geen bonnetje onder de ruitenwissers en ook geen wielklem ofzo en wel weer geld bespaard dus lol. Nee mensen, haal gewoon een parkeerticket, van te voren telefonisch reserveren dus.

Random foto’s van ons tripje

Mijn mening over deze 3 daagse minicruise:

Ik kan weer met veel plezier terug kijken op deze 3 daagse minicruise. Dit is dus ook al de derde keer dat ik hem heb gedaan en ik zou het zo weer doen. Het is gewoon een lekker makkelijk weekendje weg. Je bent er even tussen uit en je hoeft je niet echt ergens druk om te maken. Normaal gesproken staat er dus een bus klaar in Newcastle die je naar het centrum brengt, je hebt een hutje op de boot met een douche en bed en genoeg entertainment op de boot. Dus het is fijn dat je je niet druk hoeft te maken met welke bus je moet pakken naar het centrum of hotels vergelijken welke goedkoper/beter is. En je komt in een hele mooie stad met veel geschiedenis en genoeg te doen. Ik kan deze minicruise dus echt aanraden.

Pendelbus Newcastle

Dit is een 3 daagse minicruise van DFDS van IJmuiden naar Newcastle en weer terug.

Klik Hier om mijn Tiktok video te bekijken van de minicruise.

Klik hieronder op de pictogrammen om mij te volgen op mijn socials.

Hebben jullie wel eens een minicruise gedaan? Wat vinden jullie van Engeland?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: