Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Kirsten (37) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hallo iedereen! Leuk dat jullie deze blog weer geopend hebben. Inmiddels weten jullie een beetje wat je kan verwachten maar niet met wie. In deze blog ga ik jullie voorstellen aan Kirsten, zij is 37 jaar, ze woont in Hardenberg en ze is nu 16 jaar chauffeur. Benieuwd naar wat voor werk ze precies doet? Lees dan vooral verder.

Kirsten met haar vrachtwagen

Sinds 2019 werkt Kirsten bij Alex Smit transport. Zij rijden voornamelijk met landbouw machines voor Ierland. Daarnaast pendelen ze ook zeecontainers (Kuttainers), daarvoor wordt zij eigenlijk altijd ingezet. Kirsten zit voor 70% van haar werk tijd in Rotterdam, als het uitkomt en past, dan heeft ze een keer uitstapje naar het buitenland. Hoe Kirsten haar werkdag of werkweek er uit ziet, is eigenlijk altijd wel een verassing

Kirsten heeft op werkgebied geen wensen of dromen ze hoopt alleen dat ze het werk nog lang kan en mag doen. Kirsten heeft namelijk Fybromyalgie. Haar lichaam kan soms echt niet doen wat ze graag zou willen. Enige tijd geleden kon ze nog geen plakje kaas snijden dat maakt het werk dan wel eens lastig, als ze bijvoorbeeld moet slingeren of spanbanden moet trekken. Gelukkig heeft ze wel wat foefjes om het zichzelf daarin makkelijker te maken.

Voordat Kirsten bij Alex Smit ging werken heeft ze 4 jaar thuis gezeten door een lichamelijke en geestelijke burn out. Ze heeft in die jaren ook een aantal operaties gehad, waaronder een maagverkleining en daarmee is ze 60 kilo kwijtgeraakt. Dit maakt haar fybromyalgie lijf beter, haar pijnen zijn dragelijker geworden. Ze heeft wel eens de reactie gehad “maar ik zie niks aan jouw…” Dat klopt inderdaad, er is niks aan haar te zien. Kirsten haar werk is toch wel een goed medicijn. Als iets echt niet lukt dan vraagt ze wel om hulp. In de dat Kirsten tijd thuis zat had ze wel een moment dat ze dacht: “ Ik stop helemaal met rijden. “ Ze wilde meer rust en regelmaat, dat is nu wel gelukt. Kirsten rijdt op een Scania. Toen ze na 4 jaar weer achter het stuur stapte van een Scania, voelde het voor haar gelijk weer zoals het altijd voelde…. Als thuis komen.

Dat Kirsten altijd wel een zonsopkomst of ondergang ziet, dat zijn de kleine dingen in het leven, die het zo leuk maken, en dan vooral ook dit beroep. Dat je op leuke plekjes komt, dat is ook iets wat dit beroep heel mooi maakt. Het mooiste en bijzonderste wat Kirsten heeft meegemaakt, dat was voor haar toch echt wel Noorwegen rijden, een prachtige tijd heeft ze gehad toen. Ze mist Noorwegen nog steeds.

De reden dat Kirsten chauffeur is geworden? Ze had vroeger een vriendje die chauffeur was en ze wilde vroeger al geen “meisjes” beroep uitoefenen. Daarom werd de keuze om vrachtwagenchauffeur te worden, al snel gemaakt.

Vorig jaar heeft Kirsten wel een vervelende situatie gehad tijdens het wachten op de Maasvlakte. Ze moest zich echt verstoppen in haar truck, ze moest er in zichzelf op dat moment wel om lachen, aangezien ze helemaal opgevouwen lag tussen de stoelen. Ze heeft sinds dat voorgevallen is wel bescherming in haar truck liggen.

De lievelings quote van Kirsten staat ook op haar truck. “ Be a unicorn in a field of horses.” Als vrouw in de mannenwereld, ben je toch wel een beetje een unicorn. Dat is Kirsten sowieso wel. Ze heeft er ook een tattoo van laten zetten.

Kirsten haar tattoo

De chauffeurs in het algemeen worden altijd een beetje neergezet als “domme mensen”, vindt Kirsten. Maar wij als chauffeurs moeten ontzettend veel weten. Rij en rust tijden, verkeersregels in het buitenland, beetje techniek, de talen enzovoorts. Veel chauffeurs vinden daar wel wat van maar je moet iedere dag zelf de slingers ophangen. Je moet goed alleen kunnen zijn, dat vindt ze misschien nog wel het lekkerste aan dit beroep.

Wat vind jij van het verhaal van Kirsten? Zie jij jezelf ook al vrachtwagenchauffeur worden?

Ben jij ook een vrouwelijke chauffeur en lijkt het jou ook leuk om met zo’n verhaaltje op mijn blog te komen, neem dan contact met mij op via mijn socials.

Geef een reactie

%d