Wandelen,  Wandelroutes Groningen

Knuppelpad Roegwold – 2 Kilometer

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer eens een wandelroute voor jullie. Dit rondje die ik met jullie deel is niet zo heel groot, nog geen 2 kilometer namelijk maar deze is echt de moeite waard om te delen! Lezen jullie mee?

Foto gemaakt door Fotograafvandeschepping

Ik had al wel vaker van het roegwold gehoord maar ik had geen flauw idee wat allemaal onder het roegwold valt, dus ik ging me er even in verdiepen en toen kwam ik dit vlonderpad tegen. Deze route is niet zo heel ver van mijn huis af dus ik had al wel vaker foto’s gezien van dit vlonderpad maar geen flauw idee waar het precies was maar dat heb ik dus nu ontdekt en ik deel dit graag met jullie.

Het knuppelpad is een houten vlonderpad van 750 meter door het moeras van het roegwold. Als je vanaf de parkeerplaats het hek door loopt, moet je de weg volgen naar links en dan kan je het vlonderpad op. Het vlonderpad is namelijk een éénrichtingsweg. De wandelroute is in totaal ongeveer 2 kilometer. Het vlonderpad gaat dwars door het moeras heen. 6000 jaar geleden was op die plek nog een bos, nu een snelgroeiend moeras.

Ik denk dat dit pad letterlijk in elk seizoen mooi is. Wij waren er op een grauwe, regenachtige dag en wij hadden al echt genoten. En ik denk dat het ook echt prachtig is al de zon er is, met een blauwe lucht er bij, meer vogeltjes die fluiten en iets meer leven in de brouwerij gewoon. Het water was nu super wild en dat was ook wel echt leuk.

Foto met Beau’tje

Het pad is best wel smal dus misschien wel wat spannender voor kinderen of mensen die wat slecht te been zijn. Denk dat het ook al wat lastiger word met kinderwagens. Halverwege het pad is een uitkijkpunt met een bankje waar je even kunt rusten.

Honden mogen aangelijnd mee. Volgens mij vond Beau het wel een beetje spannend. Ze liep heel strak op mij maar het pad is gelukkig niet extreem lang, voor je het weet ben je er ook weer over heen en dan is dat pauze plekje in het midden ook wel even fijn.

Bankje bij het vlonderpad – gemaakt door Fotograafvandeschepping

Foto’s van het bankje en het pad zijn gemaakt door een oud collega van mij, Matthijs. Hij is fotograaf en je kunt zijn foto’s vinden op facebook en Instagram onder de naam Fotograaf Van De Schepping , dankjewel Matthijs dat ik je foto’s in deze blog mocht laten zien.

Startpunt:

Parkeerplaats Dannemeerweg
9626 TK Schildwolde – Groningen

Dit rondje hoef je dus niet te lopen als je in één ronde je stappendoel wil halen maar dit rondje kan je wel lopen voor een lekker klein rondje of om mooie foto’s te maken. Je hebt ook andere mooie wandelroutes in de buurt, of lekker een rondje bij de Fraeylemaborg of een rondje klein Slochterbos. Genoeg mogelijkheden.

Ben jij hier al wel eens geweest?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: