Manon's boekentips,  reviews

Boek: “ Het kan ook nooit normaal”

Helleuh! Allereerst onwijs bedankt voor alle lieve en leuke reacties op mijn voorstel-blog! Ik ben enorm enthousiast en door jullie berichtjes vind ik het nóg leuker om te doen. Dus nogmaals: heel erg bedankt!

Vandaag neem ik jullie mee in mijn allereerste boekentip. “Het kan ook nooit normaal” is geschreven door Lieke Hester. Lieke is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Ze heeft ook haar eigen blog (www.liekeschrijft.amsterdam) deelt veel op haar Instagram (@liekeschrijft). Je kan haar ook kennen van het tv programma ‘Bureau Burgwallen’. Ik volg Lieke al geruime tijd en ben fan van haar geschreven en gesproken tekst. Ik ben dus ook erg blij dat ze een boek uit heeft gebracht. Er komt uiteindelijk zelfs een tweede boek!

Boek: het kan ook nooit normaal

Waar gaat het boek over?

Lieke schrijft in haar boek over haar werk en wat haar werk met haar doet. Ik zeg werk omdat ze nu hoofdagente is, maar ze schrijft ook over de tijd dat ze de aspirant, surveillant en agent functie had. Geloof mij, ze maakt de “gekste” (wat is nou echt gek?) dingen mee! Alles komt voorbij in haar boek. Zelf(moord), verdriet, (huiselijk) geweld en nog veel meer.. maar het belangrijkste: je kan vooral heel vaak hardop lachen om haar verhalen. Wanneer je het ene moment gruwelt (ik zou de ranzige details achterwegen laten, maar iets met een ontbindend lijk) bij een verhaal zorgt ze er voor dat ze hem daarna geniaal afsluit met een goede dosis humor. De dingen die een (hoofd)agent mee maakt zijn veel meer dan “boeven vangen”. Je leert Lieke nog beter kennen in haar boek. Je leest hoe ze over bepaalde maatschappelijke dingen denkt en hoe zij het anders zou willen zien. Ze durft zich uit te spreken, zelfs (of juist) in haar functie.

Stukje uit het boek

Pluspunten:

  • Het boek heeft in het begin een prachtige brief. Iedereen zou de brief moeten lezen.
  • Elk hoofdstuk heeft trigger warnings. Wat fijn is als je bepaalde triggers hebt.
  • Het boek leest snel en makkelijk weg. Elk verhaal is als het ware een (kort)hoofdstuk.

Minpunten:

  • Het is niet op chronologische volgorde geschreven. De ene keer gaat het over Lieke in haar functie als hoofdagent, de andere keer gaat het over iets wat ze in haar functie als surveillant (of andere functie) heeft meegemaakt. Ik had het fijner gevonden als het wat meer op chronologische volgorde was geschreven.
  • Het boek was snel uit 😉

Conclusie:

Ik vond het een onwijs leuk boek! Ik raad het je zeker aan om hem te lezen. Het leven van een (hoofd)agente is erg veelzijdig en veel meer dan de “standaard” dingen die je verwacht. Lieke is een leuk mens waar ik graag een keer een ijskoffie mee zou willen drinken haha!

Titel: Het kan ook nooit normaal
Auteur: Lieke Hester
Aantal bladzijdes: 320
Prijs: €22,99 voor een fysiek boek, €13,99 voor een e-book en €14,99 voor een luisterboek.

Liefs,
Manon

2 reacties

  • Lifeisacatwalk.nl

    Ik krijg een #TB gevoel! Ik ben ook 25 jaar geleden alweer begonnen bij de politie in Amsterdam. Een zware tijd voor meisjes die er ‘leuk’ uitzagen. Ik werk er al lang niet meer maar nu denk ik, ‘ik had ook wel een boek kunnen schrijven..’ 🙂 Nu schrijf ik graag over mijn reizen en dagelijkse dingen zoals ‘toen’ covid & veiligheid en nu weer over lekker eten en reizen! (Blog bijna weer verbieuwd en online!)

Geef een reactie

%d