Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Lady trucker Liesbeth (50) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! Ondertussen kennen jullie het standaard zinnetje wel. Ik stel jullie graag weer voor aan een andere lady trucker. Dit keer komen jullie meer te lezen over: Liesbeth van Looijengoed. Ze is 50 jaar en moeder van een drieling. De drieling wordt dit jaar 25 jaar oud. Ze is sinds vorig jaar verloofd met Yvo Kosters. Ze woont in Rijsbergen. Liesbeth is chauffeur geworden omdat haar vader ook chauffeur was en als klein meisje ging ze vaak mee met hem. Haar (pleeg) broer is ook chauffeur en Liesbeth wist gelijk dat zij dat ook wou. Ze vond het geweldig, die vrachtwagens.

Liesbeth haar truck

Liesbeth heeft eerst vanaf haar 15de in de horeca gewerkt. Van hotel tot de snackbar, in een restaurant, in de kroeg en in een discotheek en bij een B&B. In 2014 kreeg ze schouder problemen. Ze kreeg een operatie en ze werd afgekeurd. Tja wat ga je dan doen?

Na een goed gesprek met haar toenmalige man en kinderen heeft ze besloten haar droom waar te maken. In 2015 had ze haar rijbewijzen C en CE en toen is ze begonnen bij Bakker logistiek in Zeewolde. Daar werd haar contract niet verlengd. Toen heeft ze even voor een uitzendbureau gereden. Daarna is ze na 2 maand bij Wezenberg in Ijsselmuiden beland met als standplaats Zwolle toen is ze winkeldistributie gaan rijden. Ze heeft daar met heel veel plezier gewerkt. Liesbeth kwam daar haar nu verloofde tegen en die vroeg of ze bij hem wilde komen rijden. Hij is eigen rijder en na even nadenken heeft ze ja gezegd. Ze kochten de 2de scania, een V8 sleper en nu sinds 1.5 jaar is ze mede eigenaar.

Je kunt Liesbeth door het hele land tegenkomen. Af en toe uit heeft ze een uitstapje naar België of Duitsland. Ze is pas nog 2x op en neer naar Denemarken geweest. Hoofdzakelijk rijden ze alleen in het binnenland. Ze komt op alle plekken wel. In havens, bij tuinders, winkels etcetera. Ze vervoert alles wat er in een koel oplegger kan. Liesbeth haar dagen variëren nog al. Ze begint ‘s nachts of ‘s ochtends vroeg en dan gaat ze een oplegger aankoppelen en laden om hem vervolgens weer ergens te gaan lossen. Dat kunnen pallets zijn of winkel distributie containers. Het is letterlijk van alles en nog wat.

Of Liesbeth nog dromen heeft? Nee, eigenlijk zijn die wel allemaal albuitgekomen. De jongste van de drieling is nu bezig met het rijbewijs en komt dan ook bij het bedrijf rijden. Binnen nu en 2 jaar hopen ze er nog 2of 3 auto’s bij te hebben. Dus nee, dromen heeft ze niet meer. Of ze ook leuke dingen meegemaakt heeft? Haha ja, zeker! Ze hebben 2 hollandse herders en die gaan elke dag met hun mee. Daar krijgt ze leuke reacties op en de meeste kennen hun van de chauffeurs met de honde. Ook heeft ze een tijgerprint in de auto en de naam “Tijgertje” op haar voorruit. Daar herkenen velen haar aan, ze word dus ook heel vaak Tijgertje genoemd. Oordelen heeft Liesbeth eigenlijk nooit echt last van gehad. Ze denkt dat dat ook aan jezelf ligt. Bijvoorbeeld hoe je jezelf opstelt. “ Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.” Dat is wat ze vaak zegt.

Hondjes met de auto’s

Liesbeth heeft nog nooit getwijfeld of spijt gehad van haar beroepskeuze. Soms met de files of de medeweg-gebruikers denkt ze wel eens “ Waarom heb ik dit vak gekozen?” Maar dan kijkt ze om zich heen, dan ziet ze de natuur en de zonsopkomst of ondergang, de reeën in het land en ga zo maar door, dan geniet ze gewoon en dan is ze trots en blij dat ze voor dit vak heeft gekozen.

Liesbeth haar quote die echt bij dit vak past is: “ Veni. Vidi. Vici.Ik kwam, Ik zag, Ik overwon. “ Als je iets echt wil, dan lukt het je gewoon. Het is een geweldig mooi beroep en Liesbeth geniet er nog elke minuut van.

Wat vond jij van het verhaal van Liesbeth? Zie jij jezelf al dit werk doen? Laat het weten in de reacties.

Ben jij ook een vrouwelijke chauffeur en lijkt het jou ook leuk om met zo’n verhaaltje op mijn blog te komen, neem dan contact met mij op via mijn socials.

2 reacties

Geef een reactie

%d