Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Annemiek (33) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! Vandaag weer een andere lady trucker in de bloglight. Namelijk: Annemieke Jongejan-van Gessel, 33 lentes jong en woonachtig in Huissen (nabij Arnhem) Ze is sinds 2018 zelf chauffeuse maar ze zit al sinds 2007 in de transport door haar toenmalige vriend. Ze rijdt zelf met een scania G410, deze bevalt haar prima. Ze wil ook gelijk even zeggen dat een scania training ook zeer aan te raden is want de wagen heeft zoveel meer functies dan je eigenlijk zo op het eerste oog ziet. Benieuwd naar haar verhaal? Lees vooral verder.

Annemiek

Al sinds dat Annemiek een klein meisje was vond ze de vrachtwagen enorm gaaf maar had ze geen geld om zelf de rijbewijzen te behalen, nadat SOOB begon, is ze via hun haar rijbewijs gaan halen.Je bent baas over je eigen werkplaats, veel verantwoording, je ziet veel van Nederland en dat is precies waarom zij dit vak zo leuk vindt.

Annemiek rijdt met een Trekker oplegger (13.60) door Nederland en heel soms België voor een grote drogisterijketen. Dit werk is met een elektrische pompwagen en pallets. Ze komt op veel plaatsen die soms zeer krap zijn, maar juist dat vindt ze het leukste wat er is. Ze ervaart het werk niet als zwaar, als de elektrische pompwagen leeg is dan is het zwaar maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Annemiek zou graag het LZV certificaat willen halen. Dat lijkt haar moeilijk maar uitdaging vindt ze juist leuk en houdt je alert.

Gemiddeld start Annemiek tussen 03:00 en 06:00 uur en de eindtijd is heel verschillend. Soms heb je 8 filialen, soms maar 3. Maar in de transport is het altijd een vraag hoelaat je klaar bent.

Annemiek vindt het leuk dat je enorm veel van het land ziet. ‘S morgens sta je in hartje Leeuwarden en in de avond zit je weer thuis op de bank. Ze blijft het bijzonder vinden dat als je het span netjes ergens achteruit weg zet/ ergens achteruit rijdt en mensen zien je uitstappen en zeggen dan: “ Ow, ik had een man verwacht knap hoor. “

Annemiek heeft niet veel vervelende situaties me gemaakt. Het is maar net hoe je je zelf opsteld. Lossen doe je als chauffeur zelf en dat zul je ook echt zelf moeten doen. Ze heeft in de lente van 2021 wel een moment gehad dat ze er aan dacht om te stoppen. Haar stiefvader is verongelukt door een vrachtwagen en ze was bang maar dan ook echt heel bang dat ze ook iemand dood zou rijden met dat grote spul. Dankzij de goede begeleiding en alle tijd van haar werkgever heeft ze het toch door gezet en ben is nu voor 90% niet meer bang.

Annemiek heeft 2 kinderen van 13 en 10 jaar, 2 dagen in de week past haar moeder op de kinderen en daar is ze haar moeder zo dankbaar voor want anders was ze minder gaan werken. Ze brengt de kinderen naar school en op maandag heeft Annemiek zelt vaak een korte rit zodat ze de kinderen zelf uit school kan halen en op dinsdagmiddag haalt haar ex de kinderen uit school en dan zijn ze daar tot woensdag ochtend.Op vrijdag is Annemiek haar huidige man vrij en hij verzorgd de kinderen en om de zaterdag zijn ze haar ex en de andere zaterdag dan weer bij Annemiek en haar man.

Eerst proberen en dan pas zeggen dat het niet kan. Dat is Annemiek haar lievelings spreuk die te maken heeft met dit beroep.

Het is hoe je er zelf in gaat staat. Ben je opgewassen tegen onregelmatige begin tijden en veel onderweg alleen zijn dan kun je dit werk prima doen. Je ziet een boel van de wereld of Nederland en je bent lekker zelfstandig bezig zegt Annemiek voor als je twijfelt om Chauffeur te worden.

Annemiek hoopt dat mede weggebruikers ons (vrachtwagenchauffeurs) meer gaan waarderen. Niet alleen qua werk maar ook qua wegruimte, soms hebben wij als chauffeurs nu eenmaal 2 rijbanen nodig. Samen voor elkaar, geniet van elke dag en elk moment.

Met die mooie woorden sluit ik deze blog af. Dit was het verhaal van Annemiek. Wat vond jij van deze blog en is dit werk iets wat jij zou kunnen en willen doen? Laat het vooral weten in de reacties.

Ben jij ook een vrouwelijke chauffeur en lijkt het jou ook leuk om met zo’n verhaaltje op mijn blog te komen, neem dan contact met mij op via mijn socials.

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: