Restaurants,  reviews

Skatjes – Kattencafé Zwolle

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik een nieuw hotspotje voor jullie. Namelijk Skatjes, dat is een kattencafé in Zwolle. Zwolle is voor mij een stukkie rijden inderdaad voor de mensen die me goed kennen. Wij hadden dit gecombineerd met een bezoekje aan het ijsbeelden festival in Zwolle. Niet dat we persé naar dit kattencafe wilden maar die kwamen we per toeval tegen toen we nog even Zwolle in gingen. Te leuk om niet te delen dus lees vooral even mee 🙂

Katten café

We gingen eerst even de stad in en besloten om daarna langs het café te gaan. Toen we weer terug kwamen bij het café werd het even spannend of we wel een tafeltje konden krijgen want er was niet heel veel plek en we zagen staan dat het verstandig was om van te voren even te reserveren maar we hadden geluk gehad dus want er was een tafeltje voor ons vrij.

Ik ging voor een Chai Latte want daar word ik echt een gelukkig mens van en die hebben ze niet overal. Dus waar het kan, grijp ik mijn kans ook haha! Met een Oreo gebakje erbij. En bij de Chai zat nog een klein katten koekje. Het zag er super leuk uit! Kijk even naar de schattige detailers. Het kattenpootje op mijn Chai, het koekje naast de Chai en het kattenkopje op de Oreo. Helemaal leuk toch?! Het gebakje ook nog op een kattenbordje om het helemaal af te maken.

Katten café

De menukaart zag er helemaal goed uit! Was keuze uit veel lekkere, verschillende dingen. Was veel keus uit zowel drinken, als eten. Je had ook allemaal lekker macchiato’s of thee’tjes. En er was keuze tussen sandwiches, salades of andere zoetigheden. Alles op de kaart had ook een katten gerelateerde naam, zoals: sandwich visje, sandwich katpaccio, homemade purrownie (brownie) of sandwich kitten.

Je kan ook kiezen voor een high tea, die kost €25,- per persoon of je kan kiezen voor een sweet tea voor €17,- per persoon. Minimaal 24 uur van te voren reserveren.

We waren er al achter gekomen dat er 5 katten aanwezig waren in het café. We konden ze niet allemaal vinden maar dat hing op de muur. Met foto’s en hun namen erbij. Er zijn namelijk ook regels in het katten café. Dat had je misschien al wel verwacht maar ik zet ze hieronder nog even voor je op een rijtje.

De huisregels in het katten café

  • De katten niet optillen/tegenhouden
  • Slapende katten niet wakker maken
  • Katten niet voeren
  • Katten niet storen tijdens het eten
  • Laat de kat aan je hand ruiken om jezelf voor te stellen
  • Niet te hard praten
  • Rustig blijven, katten houden van een ontspannen sfeer
  • Alleen met de kat spelen wanneer deze interesse toont

Mijn mening over het katten café

Ja, ik vind het dus echt wel jammer dat Zwolle niet om de hoek is want ik zou hier zo vaker heen gaan. Het is een klein en knus cafétje en de sfeer is goed. De Chai en het gebakje waren echt heerlijk dus daar alleen zou ik al voor terug komen. En het is natuurlijk super leuk om tussen de dieren te zitten. Af en toe liepen ze even langs het raam alleen ze waren wat meer op de achtergrond en dat was helemaal prima! Als je in de buurt bent, zou ik zeker eens langs gaan, echt wel een aanrader. Er zat ook een leuk winkeltje bij het café waar je allemaal leuke katten dingetjes kan kopen. het personeel was vriendelijk, ik zeg een keer heen gaan!

Winkeltje bij het katten café

Kattencafé Skatjes – Korte Smeden 18 – 8011 VC Zwolle

Eén reactie

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: