dagje weg,  reizen

Autopuzzeltocht: De overwinning van het Bourtanger moeras

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer eens een leuke autopuzzeltocht voor jullie. Dit was echt mijn thing to do in de corona tijd. Vond het heerlijk! Nu is mijn mamma net geopereerd en die kan niet lopen. Ik dacht we kunnen wel even een autopuzzeltocht doen want dan ben je er uit maar kan je gewoon blijven zitten. In deze blog vertel ik jullie wat we allemaal gezien en gedaan hebben en hoe de route was.

Auto puzzel tocht

Ik heb deze route gekocht via Local Groningen , ik had al vaker autopuzzeltochten via hun gedaan dus ik wist dat het goed zou zitten. We konden ons route boekje vanochtend ophalen bij Camping de kapschuur in Stadskanaal. Toevallig had ik daar afgelopen jaar voor het eerst geslapen. Was wel toevallig dus! Goed, toen we ons route boekje hadden, konden we beginnen aan de puzzeltocht. We hebben de vragen en auto bingo enzo gelaten voor wat het was. Alleen navigeren en rijden is al uitdaging genoeg.

We gingen eerst een rondje door Stadskanaal doen. Langs de STAR, een oude spoorlijn en mooi langs het water gereden. Toen kwamen we langs flatten die mooi beschilderd waren. Als dat niet specifiek genoemd werd, zou het me denk ik niet eens opgevallen zijn terwijl het echt super mooi gedaan is!

Beschilderde flats in Stadskanaal

Toen kwamen we weer langs het water en we moesten een paar keer kunst en bijzondere dingen zien maar het blijkt maar weer dat wij daar echt geen oog voor hadden want we hebben er helemaal niks van gezien. 1 ding wat we wel graag wilden zien en dat is gelukt. Bruintje beer in Mussel.

Bruintje beer

Toen kwamen we over allemaal leuke landweggetjes in Ter apel en Jipsing enzo. En iedereen weet dat ik gelukkig word van auto rijden. Iedereen weet dat ik gelukkig word van mijn auto, iedereen die weet dat ik gelukkig word van dikke foto’s van mijn auto maken. Gewoon foto’s met bijzondere objecten enzo. En toevallig vond ik dit wel echt een plaatje. Bij de standerdmolen Ter Haar.

Standerd molen Ter Haar

Toevallig toen ik van de week ging kijken naar wandelroutes, zag ik iets over een wandelroute in Ter Apel waar je een kabelbaan over het water hebt. Toen ik Ter Apel op de bordjes zag, zei ik dat ook tegen mijn moeder en ineens was hij daar. De kabelbaan!! Dus ik deed vet dapper maar eigenlijk vond ik het dood eng. Ik ben even in het kabelbaantje geweest. Die kan je vanaf de kant naar je toe draaien en vanuit het gondeltje (?) kon je hem ook zelf draaien. Helemaal leuk. Voelde me net weer een klein kind. Echt geweldig. Er zijn hier dus ook hele mooie wandelroutes in de omgeving.

Kabelbaan Ter Apel

Toen kwamen we ook nog van die plekjes tegen waar Maria en Jezus waren. Ik had dat nog nooit eerder gezien in Nederland volgens mij. Gaf me echt zo’n buitenland gevoel. In Oostenrijk enzo zie je dit zo wat op elke hoek van de weg.

Jezus en Maria

Mijn mening over deze route

Ik vond dit een hele leuke route! Sowieso mooi om eens in die hoek van de provincie te komen. Ik heb oprecht nooit geweten dat Ter Apel zo mooi was! Ga ik zeker eens een keer heen om te gaan wandelen. De route was goed en duidelijk aangegeven. De extra’s zoals de vragen en de bingo er bij is natuurlijk ook hartstikke leuk. Wij hadden ongeveer 3 uur over de route gedaan. Zonder echte stops, we zijn alleen even gestopt bij de kabelbaan. Ik zou de route graag nog eens willen doen en dan met meerdere stops!! Je hebt namelijk nog veel meer stops op de route, om te wandelen en dingen te bekijken. Ook leuke pauzeplekjes. Maar dat ging niet echt met mamma, en zonder de stops was het ook al een super mooie en gevarieerde route.

Informatie over de route:

  • Startlocatie: Camping de kapschuur in Stadskanaal.
  • Eindlocatie: Gasterij natuurlijk Smeerling.
  • Lengte: circa 50 of 65 kilometer. Afhankelijk van de stops.
  • Deze route kan van woensdag tot en met zondag gereden worden.
  • Starttijd vanaf 10.00
  • Leuke stops onderweg!

Doe jij wel eens auto puzzeltochten? Wat is je favoriete route?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: