Wandelen,  Wandelroutes Drenthe

7 km wandelen in Paterswolde

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik een wandelroute voor jullie. Nja, ik zal het gelijk maar even spoilen. Ik wou dat ik een mooie wandelroute had ontdekt en die aan jullie kon vertellen. En dat is voor de helft waar. Ik was namelijk begonnen aan een gemarkeerde wandelroute maar blijkbaar is het ergens mis gegaan want ik was ineens de pijltjes kwijt lol. Maar het is ergens op het eind pas mis gegaan en ik vond het zo mooi dat ik hem toch al graag met jullie wil delen. Normaal wacht ik dan tot ik hem weer kan lopen en als hij dan klopt, dat ik hem dan met jullie deel maar ik ben net wat te enthousiast. Dus als je zin hebt om te wandelen in Paterswolde door deze blog, loop de route dan zoals ik hem heb gelopen of zoek even voor mij uit waar ik de mist in ben gegaan lol.

Wandelen in Paterswolde

De wandeling begint aan de overkant van de weg bij Sportrade in Paterswolde. Je loopt een hek binnen en dan zul je al snel rode pijltjes zien. Je komt langs allerlei mooie landgoederen. Toen ik net de poort binnen kwam, was het al alsof ik in een hele andere wereld was. Ik was er ‘s ochtends vroeg. Het was rond het vriespunt en de lucht was wel blauw, het zonnetje was er een beetje bij. Het klinkt een beetje zweverig allemaal maar ik vond de wereld ineens zo prachtig lol. Het gras was wit, er lag een vliesje ijs op het water en dan die blauwe lucht. Ik had ook echt totaal geen spijt dat ik met die kou naar buiten was gegaan. Het enige wat ik dacht was: je moet dit echt weer vaker gaan doen.

Wandelen in Paterswolde

Nadat je een poosje op van die mooie wandelpaden hebt gelopen zoals het filmpje hier boven, kom je bij een meertje uit. Al snel kom ik er achter dat je als het ware een rondje om het meer loopt. Even later heb je een bruggetje naar een hutje toe, dat is een vogelspot hutje. Super leuk om te zien. Ik heb totaal geen verstand van vogels, dus ik ging er even kijken en dr zwom wel wat in het water. Als je een verrekijker mee neemt, is er vast van alles te zien. Het hutje op zichzelf is al super leuk om te zien!

Op het eind, zie je het hutje

Na het vogelspothutje, word het pad al snel drassiger. Maar dan ook echt drassig. Zakte soms heel diep een modderplas in. Ik had wandelschoenen aan, van die sneakers, dat was niet echt een hele goede keus. Tip voor de volgende keer dus.

Ik zag ook overal van het pad af, in de bosjes, heel random van die potten en pannen en van die grote soeplepels. Maar ook gewoon super veel potten en pannen. Op wel 3 verschillende plekken langs de wandelroute en ik ging er heen om foto’s te maken maar eigenlijk vond ik het dood eng HAHA. Ik hoopte ook echt dat het een gekke prank was want zou me dood schrikken als er ineens iemand aan kwam.

De potten en de pannen

Op een gegeven moment kom je op een dijkje uit. Echt op het open land zeg maar. Het water en het bos aan je rechterhand en als je voor je, links van je en achter je keek, was het open land. Ik was er dus op een koude dag en het zonnetje was er bij en ook hier was alles zo mooi wit en was het echt een prachtig landschap.

Na deze dijk krijg je een bruggetje, en hier is het bij mij ergens mis gegaan. Ik ben het bruggetje over gegaan maar volgens mij had ik dat niet moeten doen. Of nja, vanaf precies dat punt, ben ik dus mijn rode pijltjes kwijt geraakt. Maar er was een mevrouw met haar zoon die zag dat ik zoekende was, dus ik zei dat ik een route deed maar het pad kwijt was lol. Toen zei ze, je kan hier gewoon rechtdoor lopen en dan kom je een beetje door het dorp heen en dan ben je zo weer op de hoofdweg (waar de auto geparkeerd stond) Dat was ook nog wel een leuk rondje zei ze!

De dijk en het bruggetje

Dus zo gezegd, zo gedaan. Toen kwam ik nog door het dorp heen, zag ik nog een ander mooi landgoed. En ik kwam een bieb kastje tegen onderweg. Zo nieuwsgierig als ik ben, moest ik toch nog weer even kijken want ik hou echt van die kastjes. Ik zag een mooi boek en die heb ik meegenomen. Die ga ik lezen, en als ik hem weer uit heb, doe ik hem in een andere mini bieb.

Mini bieb

Mijn mening over de route

Ja ondanks dat ik hem niet goed heb gelopen dus. Heb ik echt genoten van elke meter en ik raad dit kleine ommetje dus zeker aan! Ik denk dat deze wandeling in elk seizoen prachtig is. Het is gewoon echt een hele mooie omgeving. Ik ga hem dan ook zeker nog een keer lopen en kijken of ik er dan uit kan komen zoals het hoort. Anders is door het dorp heen, ook geen verspilde wandel meters. Ik heb er uiteindelijk een rondje van 7 kilometer van gemaakt.

Praktische informatie:

  • Parkeren bij sportrade in Paterswolde – Weg oversteken en dan de poort door om de wandelroute te beginnen. Volg de rode pijltjes.
  • Goede schoenen die tegen modder kunnen word aangeraden.
  • Wandelroute is 4 kilometer (als je hem goed loopt lol)
  • Honden mogen aangelijnd mee.
  • Niet echt begaanbaar voor rolstoelen en kinderwagens.
Wandel selfie

Wandelen jullie wel eens in de buurt van Paterswolde?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: