Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Anne (22) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer een leuke blog voor jullie van een andere lady trucker. Dit keer staat Anne in de spotlight. Ze is 22 Jaar en woont in Voorschoten. Ze heeft op haar 19de haar C rijbewijs gehaald. Toen heeft ze 1 jaar met een Mercedes bakwagen gereden. Toen ze haar C rijbewijs had gehaald was ze gelijk doorgegaan voor haar CE rijbewijs die had ze mede door Corona 1 jaar later. Vanaf haar 20ste (nu 2,5 jaar) rijdt ze met een Daf + trailer. Anne rijdt bij Hans Janssen Blumenexport. Ze rijdt met een auto vol met bloemen rond en verkoopt aan de deur bloemen aan bloemisten in Duitsland (regio Münsterland, Sauerland en Niedersaksen).

Anne

Of Anne nog dromen heeft met betrekking op haar werk? Op het moment heeft ze het erg naar haar zin maar het lijkt haar een leuke uitdaging om in de toekomst een eigen bedrijf te hebben in de bloemen export sector.

Anne vindt het werk af en toe wel zwaar. Lichamelijk is het goed te doen, ook al zijn producten zoals tulpen, Ammarilles en planten vrij zwaar als je daar dagelijks mee te maken hebt. Je sjouwt alle bloemen en planten natuurlijk uit de vrachtwagen en legt ze in de winkels neer. Omdat sommige producten zwaarder wegen kan je dat aan het einde van de dag wel aan je lichaam merken.

Anne met bloemen

Anne vindt haar beroep zo leuk omdat je niet alleen chauffeuse bent. Ze heeft ook te maken met klant contact, andere talen, andere cultuur, productkennis en verkoop.

Anne is chauffeuse geworden, omdat het rijden haar altijd al interesseerde maar alleen dat vond ze niet genoeg. Nu heeft ze elke week een uitdaging om de auto leeg te verkopen. Toen ze begon met stage lopen kwam ze in aanraking met bloemen waardoor ze het “lijnrijden” ontdekte toen was ze helemaal verkocht.

Lijn rijden houdt in: het is niet alleen chauffeuse zijn. Het is veel uitgebreider: van rijden, tot verkoop, klanten contact, in en verkoop. De naam komt van het rijden wij rijden elke week de zelfde kant in een lijn aan. Dus kort om elke week het zelfde ritje in de zelfde lijn.

Het leukste/ bijzonderste wat Anne ooit mee heeft gemaakt onderweg is denkt ze toch wel de blije gezichten van de klanten als je de bestellingen voor ze hebt of met sneeuw etc als je dan ziet dat ze zo blij met je zijn dat je toch gekomen bent. De waardering is dan enorm ze vliegen je dan sommige letterlijk in de armen.

Anne heeft zeker last gehad van vooroordelen. Bij sommige bedrijven willen ze geen meisjes/vrouwen hebben en dat word niet altijd eerlijk gezegd en dat heeft ze toen wel gemerkt. Nu heeft ze daar totaal geen last meer van. Ze staan nu eerder voor je te springen.

Anne heeft tot nu toe nog niet het moment gehad te willen stoppen met het werk als vrachtwagenchauffeur. Ze heeft geen last van Heimwee etc. Zolang de sfeer en het klanten contact goed verloopt heeft ze ook geen aanleiding om te stoppen.

Anne haar lievelingsmerk om mee te rijden is een DAF. Ze heeft gelest met een Iveco dat vond ze niet zo bijzonder. Ze heeft ook met Mercedes bakwagen gereden maar die vering was niet je van het. Dat was het dus ook niet helemaal. Ze heeft nu ook met rijlessen in meerdere DAF’s gereden en dat is toch wel haar favoriet.

Anne met haar DAF

Anne haar lievelings Quote die een collega verzonnen heeft: Plantje van Antje. En wat ze zelf vaak zegt: Angebot Woche of de preis is Heiß, dit houdt in koopjes jagen dus.

Wat Anne aanraadt als je twijfels om chauffeuse te worden. Doen!! Maar bedenk dan wel goed of je binnen en of buitenland wil rijden en hoe je het chauffeur zijn het beste kunt combineren met je leven thuis.

Zie jij jezelf het werk van Anne al doen?

Ben jij ook een vrouwelijke chauffeur en lijkt het jou ook leuk om met zo’n verhaaltje op mijn blog te komen, neem dan contact met mij op via mijn socials.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: