Andere ladytruckers,  vrachtwagen

Babet (20) vertelt over haar werk als vrachtwagenchauffeur.

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik weer eens een leuke blog voor jullie over een andere lady trucker. Dit keer bij mij in de bloglight: Babet Nijhoff. Ze is 20 jaar oud en ze is woonachtig in Zuilichem. Ze rijdt nu sinds 9 juli 2021 met een trekker oplegger. Benieuwd naar haar werk en verhaal? Lees dan vooral verder.

Babet

Babet rijdt bij A.J. Kortenoever en zonen transport uit Giessenburg. Haar werkzaamheden zijn zeecontainers vervoeren naar NL/België en Duitsland. In het begin van haar carrière reedt ze voornamelijk met trekker en de breker (container chassis gemaakt voor 2x 20ft containers tegelijkertijd te vervoeren), en nu rijdt ze ook vaker met trekker en de schuiver erachter (container chassis die je in en uit kan schuiven op verschillende maten). Ze rijdt vanaf Rotterdam (waar ze de container opzet) naar vaste of nieuwe klanten om de container te lossen of te laden en deze brengt ze dan weer naar Rotterdam om op een terminal af te zetten zodat de container weer de boot op kan.

Trekker met breker

Babet zou graag in de toekomst nog haar LZV rijbewijs halen. Puur om te hebben of om af en toe een rit “lang” te kunnen gaan rijden. Niet iets voor vast. Tenzij dat ineens heel aantrekkelijk wordt, maar ze vindt de trekker/oplegger wel goed bevallen.

Babet vindt haar werk lichamelijk niet zwaar. ze mag namelijk zelf nooit laden of lossen. Ze moet wel vaak omkoppelen, dan ben je eventjes bezig, maar ook dat is zo gedaan.

Babet vindt het werk zo mooi omdat je altijd onderweg bent, je aan het rijden bent en dingen ziet die je vanachter een bureau op kantoor niet ziet. En je komt op locaties waar je anders nooit zo snel kunt komen.

Trekker oplegger

Babet wou al sinds kleins af aan chauffeur worden. Daarom heeft ze ook haar MBO diploma Chauffeur Wegvervoer behaald. De opleiding chauffeur wegvervoer kon haar veel extra geven waar ze wat aan had tijdens het halen van haar vrachtwagen rijbewijs en dingen te leren in de transport zoals de stages bij transportbedrijven etc.

Ze vindt het leuk en bijzonder dat je overal als een bijzonder iets gezien wordt omdat je een meisje bent en ze altijd verschillende vragen krijgt over haar werkzaamheden en haar toekomstplannen. Verder vindt ze alles bijzonder om mee te maken. Elke dag is weer anders. Ze komt altijd op mooie plekken en bij leuke klanten.

Babet rijdt met een Scania V8 en daarom denken ze vaak dat ze wel wat arrogant is, daardoor heeft ze al wel wat discussies gehad onderweg. Terwijl de meeste V8 chauffeurs juist gewoon zijn net als iedere andere chauffeur maar hierdoor heeft ze al wel wat discussies gehad onderweg. Dat ervaarde ze meer als grappig dan vervelend. Ze is altijd zichzelf en zou niet anders worden met wat voor auto ze dan ook mag rijden.

Babet heeft wel eens gedacht dat ze voorlopig wou stoppen en iets anders wilde gaan doen. Dat was omdat je onderweg veel met automobilisten te maken krijgt als vrachtwagenchauffeur, die je wellicht in de weg zitten door in te halen en voor je neus extra langzaam te rijden, of remmen test uitvoeren en gekke dingen roepen/gebaren naar je terwijl je bijvoorbeeld even aan het inhalen bent. Hierdoor worden mensen onderweg vaak ongeduldig en dan kun je als chauffeur niets goed doen. Terwijl wij (de chauffeurs) ook recht hebben door te kunnen rijden en even de ander mogen inhalen. Verder heeft ze nog geen spijt gehad van deze beroepskeuze. Ze blijft het een mooi vak vinden. Alleen ze vindt dat je er wel gevoel voor moet hebben en je niet zomaar chauffeur kunt worden. Denk daar altijd goed over na en stel jezelf de vraag: “Wil ik dit echt?”.

Babet haar lievelingsmerk is Scania, ze vindt het super fijne auto’s. Vanaf haar stagetijd met haar opleiding kwam ze veel in aanmerking met een Scania en dat is zo gebleven. Per toeval rijdt ze nu zelf ook met een Scania. Met een Scania oud type R520 V8.

Banet heeft geen kinderen. Ze heeft wel een vriend! Hij is ook chauffeur en ze combineren dit vaak met onderweg proberen samen te overnachten op dezelfde plek. En ze hebben gelukkig altijd nog de weekenden waarin ze elkaar kunnen zien. Als ze zwanger zou worden, dan zou ze eerst een periode thuis blijven en dan na een jaartje proberen te kunnen combineren met haar vriend om dan te zorgen dat 1 van ons altijd thuis is voor de kleine. Dus als zij gaat rijden, wil ze dat hij thuis is en als hij gaat rijden, wil ze dat ze zelf thuis is. Zodat ze beide gewoon kunnen rijden, maar dan wel verdeeld over de week. En dan kunnen ze altijd nog de kleine zaterdags meenemen op de vrachtwagen. Zodat ze dan beide kunnen rijden als dit het geval is. Ze zou wel graag blijven werken/rijden.

Babet haar lievelings quote is: Bønke Bep. Ze heeft dit ook op de zijramen van haar Scania en hier staat ze dus inmiddels wel bekend om.

Ik vroeg aan Babet of ze verder nog iets te zeggen had. Ze zei: Ik zou zeggen, je moet het echt willen! En en 100% voor gaan. En proberen kan ook geen kwaad, dan kom je erachter of het wel of geen goede keuze is. Er is overal werk voor een chauffeur.

Babet

Wat vinden jullie van het werk van Babet, zou jij dit werk kunnen en willen doen?

Ben jij ook een vrouwelijke chauffeur en lijkt het jou ook leuk om met zo’n verhaaltje op mijn blog te komen, neem dan contact met mij op via mijn socials.

Geef een reactie

%d