Mijn vakanties,  reizen

Mini cruise Eemshaven -> Kristiansand – Noorwegen

Hey hey iedereen! Vandaag heb ik een blogje voor jullie over de minicruise vanuit de Eemshaven (Nederland) naar Kristiansand (Noorwegen) Ik ben op deze cruise geweest dus vertel jullie graag hoe wij het hebben ervaren. Lezen jullie mee?

Holland Norway lines

Muriël appte mij ineens dat ze iets had gedaan maar er verder nog niet over na had gedacht, dus ik was like: uhh? Wat? En toen stuurde ze dat ze kaartjes had voor de cruise naar Noorwegen. Super leuk! Want die stond toevallig al op mijn bucket list. Ze had de kaartjes gewonnen op Vakantieveilingen voor €65,- Ik had even gekeken via de site van Holland Norway lines en daar was ik €510,- kwijt voor de overnachting zoals wij ze hadden. Dus ik zou het je aanraden om via ticketveiling etc te gaan zoeken naar kaartjes, deze mini cruise staat er eigenlijk altijd wel op!

De boot zou om 15.30 vertrekken richting Kristiansand vanuit de Eemshaven. Wij waren rond 13.30 aanwezig om in te checken. In de Eemshaven gebeurd dit gewoon in de auto, je hoeft dus niet een gebouw in te lopen. Je rijdt de parkeerplaats op, onderweg krijg je de tickets + paspoort controle en dan krijg je een parkeerplaats aangewezen en dan kan je gelijk de boot op. Ging super soepel!

Toen we op de boot waren, duurde het niet heel lang tot dat we de mededeling kregen dat wegens omstandigheden de boot pas om 17.30 ging vertrekken. Dus toen gingen we maar naar de pub toe, en ik ben er niet persé heel trots op maar we waren voor de boot vertrok, al best wel katje lam. Vroeg pieken noemen ze dat. Een biertje kost €5,50 (grote) en ze hebben ook lekkere cocktails, prijzen variërend tussen €6,50 & 11,50.

Drankjes

Toen zijn we bij de grill house gaan eten. Die hadden we van te voren gereserveerd en ze hadden om 20.30 pas plek en dat was prima maar toen we er een paar keer langs liepen, zagen we dat er genoeg plek was. We hadden daar een hamburger, met een patatje en een biertje, we waren met 2 personen en we waren €49,- kwijt.

Grill house

Toen zijn we maar vroeg gaan slapen. Ik zei al voor de grap, straks worden we morgen wakker gemaakt door de speakers en geloof me, dit gebeurd lol. Wij waren er voor aan wakker maar de 3e dag werd ik er wel wakker door. Er werd omgeroepen dat het ontbijt klaar stond in de buffet zaal.

De hutjes zijn trouwens prima! Wij hadden een 4 persoons hutje, bestaande uit 2 bedden en nog 2 bedden die je uit kon klappen vanaf de muur. Er was ook een toilet en een douche. Prima te doen! Ik zou trouwens wel je eigen kussen meenemen als je van een dikke stapel (harde) kussen houdt want je krijgt echt een flut kussen.

In de hut

Rond 11.30 liepen we van de boot af, daar moest je wel eerst met trappen en door van die buizen heen. We hadden de tijd tot 15.45, dan moesten we weer bij de boot zijn. Toen we buiten waren, moesten we een straat oversteken en toen was je eigenlijk al in het centrum van Kristiansand. We hoorden een meisje zeggen dat er een kerstmarkt was, dus die gingen we volgen. Zo liepen we al gelijk op de kerstmarkt. De kerstmarkt ging pas om 14.00 open, er waren al wel een paar kraampjes open. Ook was er een schaatsbaan. Wij waren er op een zondag dus de winkels zijn dan dicht.

Centrum Kristiansand

Op dit pleintje zat het Kathedraal ook. Daar hebben we even foto’s gemaakt en daar konden we even (gratis) binnen kijken. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat je hem op zondag niet zomaar kunt bezoeken maar dat kan dus wel!

Kathedraal Kristiansand

Toen hebben we nog een rondje gelopen door de oude stad en langs het water. Het was best wel fris dus toen zijn we weer naar het centrum gegaan en hebben we wat gegeten en gedronken bij de Starbucks. Twee grote bekers met warm drinken (Chai latte en chocomel) en twee broodjes was ik €30,- voor kwijt.

Daarna hebben we nog sokken gekocht bij het kraampje. Hoort natuurlijk bij Noorwegen he! En toen gingen we op een terrasje zitten, duurde maar tot we geholpen werden, toen kwam ik op google tegen dat er één souvenirzaak open zou zijn. “Nord” heet de winkel, daar zijn we heen gelopen en die was inderdaad open! Hebben we gelukkig toch nog magneetjes en andere souveniertjes kunnen kopen. Je kon er ook zitten om wat te eten en te drinken.

Daarna vonden we het wel mooi geweest en zijn we weer richting de boot gegaan. Eerst nog even een snackie gehaald bij de Mac, ze hadden daar zulke lekkere dingen op het menu die ze hier niet hebben, jaloers!

Kristiansand

Toen we weer bij de boot aankwamen, moesten we blijkbaar eerst beneden onze tickets omwisselen. Dat hadden we ff niet meegekregen maar er was niks aan de hand, hiervoor moet je dus overdag wel je identiteitskaart of paspoort mee, die ben je dus weer nodig bij het inchecken voor de boot.

Toen we op de boot waren, zijn we naar het bovenste deck gegaan, deck 9. Dat was super gaaf! Uitzicht op de skyline van Kristiansand en daar dus nog even foto’s gemaakt. We gingen daar gewoon even heen omdat we nieuwsgierig waren naar de sun deck. Denk dat het daar met mooi weer, echt heerlijk is!

Deck 9!

Daarna zijn we maar weer naar de pub gegaan, ik durf het bijna niet te zeggen maar we waren alweer lam voor de boot vertrok. Dit zou rond 17.30 ongeveer geweest zijn.

Heel wat tijd in de pub door gebracht en toen moest ik naar de wc, ik kwam bijna niet van die stoel af en ik dacht al: “Huh, zo extreem is het alcohol gebruik toch niet geweest.” Lol, de pub door lopen ging niet heel soepel. Gelukt om naar de wc te gaan en toen ik terug kwam, begrijp ik het. Het ging gewoon echt flink tekeer op die boot. Mensen waren zeeziek, voelden zich echt niet goed en waren aan het overgeven. Heel veel liepen ook over de gang met van die papieren kotszakjes die overal op de boot hangen. Ik en Muriël hadden gelukkig nergens last van.

Blurry nights

Daarna besloten we random om nog naar het buffet te gaan voor een uurtje. Van 20.00 tot 21.00 omdat hij dan ging sluiten. Hier hebben we €80,- voor betaald en het was echt geen bijzonder buffet. Dat was dus een beetje zonde, kun je beter een deur verderop een hamburgertje eten voor €13,50 ofzo. Maarja, onze mening!

Het was echt wel een heftig nachtje. De golven waren wild en het schip ging flink te keer. Wij hadden alsnog heerlijk geslapen tot 8.00. Toen zijn we weer naar boven gegaan voor een ontbijtje bij coffee en co. Die dag ervoor hadden we alleen een koffie’tje gehaald, op de terug weg hadden we ook croissantjes en een wrap genomen. Prima te doen!

Ontbijtje op de boot

Er is geen gratis wifi op de boot. Wij hebben €15,- betaald voor 1 GB. Dit kon alleen via een creditcard of paypal. De wifi is echt niet denderend maar wij zijn elkaar kwijt geweest op de boot lol, op dat soort momenten is het fijn dat je elkaar kunt bereiken.

Er is een supermarktje op de boot, die verkoopt drank, souveniertjes en ander eten en drinken. Daar hebben wij onze mutsen gekocht voor een €10,- tje per stuk. Die hadden wij we duurder verwacht maar gelukkig viel het mee, er waren ook tassen en truien etc.

Onze gescoorde mutsjes

Ook was er een winkeltje en daar kon je parfum etc kopen. Hier kan je tax free shoppen, dus zonder belasting. Bij de supermarkt kon je bijvoorbeeld ook een slof sigaretten kopen.

Genoeg horecagelegenheden, winkeltjes en activiteiten op de boot dus! Er was ook nog een theater, casino, andere speeltoestellen zoals airhockey, in de pub waren schermen met voetbal er op, er was live muziek. Ontbijt buffet, meerdere mogelijkheden voor avond eten dus. Prima geregeld!

Kort samengevat:

Ik zou deze mini cruise zeker aanraden! Je bent niet lang in Kristiansand maar aan het einde van de trip kan je wel zeggen dat je in Noorwegen bent geweest. En niet alleen de uurtjes in Kristiansand zijn leuk, de reis er om heen is ook super leuk. Het is 18 uur varen dus ik denk dat het niet prettig is, als je zeeziek bent. Maar echt, een super leuke beleving en als je de kans krijgt, zeker eens heen gaan!

Kristiansand

Wist je trouwens dat als het je leuk lijkt, dat er soms een mogelijkheid is om een cruiseschip te bezoeken ? Regelmatig worden er scheepsbezoeken georganiseerd om een cruiseship te bezoeken die in Rotterdam of Amsterdam ligt.

Zijn jullie al eens met deze mini cruise geweest? Of staat dit nog op jullie bucketlist?

3 reacties

Geef een reactie

%d